
Bio falafel bowl
Jde to i bez masa. Falafel je bohatý na vlákninu i bílkoviny. Navíc v bio kvalitě si dopřejete pravou chuť přírody. Miska plná zdraví chutná na oběd i večeři, připravte ji své babičce nebo dědovi a překvapte je chutí z přírody.

Snadné
5/5
Asijská
Vegetariánské
Hlavní chod
Ingredience
Složení 4 porce
- Falafel BIO 360 g
- Olej olivový BIO 6 plž
- Voda 150 ml
- Cukr třtinový BIO 100 g
- Jablečný ocet 100 ml
- Cibule červená 4 ks
- Salátová okurka BIO 1 ks
- Rajčata BIO 4 ks
- Cizrna sterilovaná BIO 250 g
- Česnek BIO 2 strouž.
- Petržel hladkolistá 100 g
- Olivy zelené BIO 235 g
- Olivy kalamata BIO 230 g
- Zakysaná smetana BIO 175 g
- Sůl
- Pepř
- Hummus BIO 160 g
- Falafel BIO 360 g
- Olej olivový BIO 6 plž
- Voda 150 ml
- Cukr třtinový BIO 100 g
- Jablečný ocet 100 ml
- Cibule červená 4 ks
- Salátová okurka BIO 1 ks
- Rajčata BIO 4 ks
- Cizrna sterilovaná BIO 250 g
- Česnek BIO 2 strouž.
- Petržel hladkolistá 100 g
- Olivy zelené BIO 235 g
- Olivy kalamata BIO 230 g
- Zakysaná smetana BIO 175 g
- Sůl
Příprava
- 1Opečte 360 g falafelu na 2 lžících oleje z obou stran dozlatova, přendejte na plech opatřený pečicím papírem a pečte v troubě na 160 °C po dobu 8 minut. Mezitím svařte v kastrůlku 150 ml vody, 100 g cukru, 100 ml jablečného octa a přidejte oloupané, na měsíčky nakrájené 4 cibule. Zakryjte pokličkou a po svaření odložte stranou a nechte pod pokličkou vychladnout.
- 2Okurku a 4 rajčata omyjte, nechte okapat a nakrájejte na měsíčky. Na 2 lžících oleje opečte dozlatova 250 g cizrny, 2 oloupané a rozmělněné stroužky česneku, 100 g petrželky, 235 g zelených oliv a 230 g oliv kalamata.
- 3Na dresink smíchejte 175 g zakysané smetany se 2 lžícemi olivového oleje, osolte a opepřete.
- 4Do hluboké misky poklaďte nakrájenou čerstvou zeleninu, upečený falafel, cizrnovoolivovou směs, nakládanou cibulku a 2 lžíce hummusu.
- 1Opečte 360 g falafelu na 2 lžících oleje z obou stran dozlatova, přendejte na plech opatřený pečicím papírem a pečte v troubě na 160 °C po dobu 8 minut. Mezitím svařte v kastrůlku 150 ml vody, 100 g cukru, 100 ml jablečného octa a přidejte oloupané, na měsíčky nakrájené 4 cibule. Zakryjte pokličkou a po svaření odložte stranou a nechte pod pokličkou vychladnout.
- 2Okurku a 4 rajčata omyjte, nechte okapat a nakrájejte na měsíčky. Na 2 lžících oleje opečte dozlatova 250 g cizrny, 2 oloupané a rozmělněné stroužky česneku, 100 g petrželky, 235 g zelených oliv a 230 g oliv kalamata.
- 3Na dresink smíchejte 175 g zakysané smetany se 2 lžícemi olivového oleje, osolte a opepřete.
- 4Do hluboké misky poklaďte nakrájenou čerstvou zeleninu, upečený falafel, cizrnovoolivovou směs, nakládanou cibulku a 2 lžíce hummusu.
Hodnocení
Pomohl vám recept?
Ohodnoťte jak vám chutnal


Uložte si ingredience pro váš další nákup
Využijte k tomu funkci Nákupní seznam v aplikaci Můj Albert, kterou už využívá více něž 2 miliony spokojených zákazníků. Díky aplikaci navíc máte jistotu, že ušetříte vždy nejvíc!
Legenda zkratek
kus | ks | špetka | špet. | |
lžíce | plž | svazek | svaz. | |
lžička | člž | plátek | plát. | |
hrst | hrs. | hrnek | hrn. | |
stroužek | strouž. | řapík | řap. | |
snítka | snít. | kopeček | kop. |
Našli jste v receptu chybu či nesrovnalost? Napište nám ji na info@albert.cz a my recept vyladíme.