×

Pro lepší výkon používají tyto stránky cookies. Setrváním na těchto stránkách a kliknutím na tlačítko „Potvrdit“ vyjadřujete souhlas s jejich používáním. Více informací zdePOTVRDIT


Grilovaná vepřová panenka se salátkem
30 minut , Hlavní chod , Velmi snadné , Česká , Grilování ,

Grilovaná vepřová panenka se salátkem

Co budu potřebovat

300–400 g vepřových medailonků AQ
2 stroužky česneku
2 lžičky sladké mleté papriky ES
2 lžíce olivového oleje
sůl
pepř
1 lžíce čerstvé limetové šťávy
hrst hladkolisté petrželky AQ
300–400 g cherry rajčat AQ
1–2 plechovky bílých fazolí
100 g čerstvého špenátu
hrst čerstvých mátových lístku

Jak na to?

1) Medailonky dejte do mísy a smíchejte je s utřeným česnekem, paprikou, lžící oleje, solí a pepřem – snažte se všechny přísady prsty vetřít do masa. Nechte 10 minut odležet.

2) Maso grilujte z každé strany 6 minut na grilovací pánvi nebo grilu.

3) Limetovou šťávu smíchejte se zbylým olejem, nasekanou petrželkou, cherry rajčaty, okapanými fazolemi, špenátem i mátou a podávejte k masu.

Tip do kuchyně

 

Potřete před grilováním rozpálený rošt kouskem špeku nebo kůže, jako to dělá Zdeňek Pohlreich. Vůně špeku se krásně dostane do masa.

Chutnalo Vám?

Každý týden ve čtvrtek připravujeme newsletter s novými recepty. Nechte se inspirovat Albertem a přihlašte se k pravidelnému odběru newsletteru s recepty.

Další recepty a články

  • Tábornické sladké brambory na ohni

    Hlavní chod 60 minut
  • Táborácké fazole

    Hlavní chod 30 minut
  • Kotlíkové lečo

    Hlavní chod 30 minut