Přeskočit
Albert logoAlbert logo

Vítejte!

Můj profil
0
Menu
LETÁKYRECEPTY
MŮJ ALBERT
ReceptyVepřová panenka s okurkovým salátem
Albert logoAlbert logo
  • Vepřová panenka s okurkovým salátem
Vepřová panenka s okurkovým salátem

Vepřová panenka s okurkovým salátem

Snadné
16-30 minut
5/5
Hlavní chod

Ingredience4 porce

4 porce
  • Vepřová panenská svíčková 800 g
  • Olej olivový 1 plž
  • Sůl
  • Pepř
  • Těstoviny fusilli 200 g
  • Vinný bílý ocet 2 plž
  • Pesto bazalkové 100 g
  • Marmeláda pomerančová 2 plž
  • Sriracha 1 člž
  • Kedlubna 1 ks
  • Salátová okurka 1 ks
  • Ředkvičky 250 g
  • Hořčice dijonská 1 člž
  • Baby špenát 60 g
  • Vepřová panenská svíčková 800 g
  • Olej olivový 1 plž
  • Sůl
  • Pepř
  • Těstoviny fusilli 200 g
  • Vinný bílý ocet 2 plž
  • Pesto bazalkové 100 g
  • Marmeláda pomerančová 2 plž
  • Sriracha 1 člž
  • Kedlubna 1 ks
  • Salátová okurka 1 ks
  • Ředkvičky 250 g
  • Hořčice dijonská 1 člž
  • Baby špenát 60 g

Příprava

1
Očištěnou panenku potřete olivovým olejem, osolte, opepřete a krátce opečte na pánvi ze všech stran dozlatova. Dejte ji péct do trouby vyhřáté na 160 °C 15 minut. Pak ji potřete bazalkovým pestem a nechte zakrytou stranou odpočinout.
2
Těstoviny uvařte podle návodu na obalu, propláchněte pod tekoucí studenou vodou a dejte stranou.
3
Na dresink smíchejte bílý vinný ocet s marmeládou, dijonskou hořčicí, srirachou, solí a pepřem.
4
Okurku nakrájejte na mandolíně na dlouhé stuhy, kedlubnu oloupejte, rozpulte a také nakrájejte na tenké plátky. Ředkvičky zbavte natě a pokrájejte opět na tenké plátky. Zeleninu v míse smíchejte s baby špenátem a studenými těstovinami. Nakonec vmíchejte připravený dresink.
5
Salát rozdělte na talíře a servírujte s pokrájenou panenkou.
1
Očištěnou panenku potřete olivovým olejem, osolte, opepřete a krátce opečte na pánvi ze všech stran dozlatova. Dejte ji péct do trouby vyhřáté na 160 °C 15 minut. Pak ji potřete bazalkovým pestem a nechte zakrytou stranou odpočinout.
2
Těstoviny uvařte podle návodu na obalu, propláchněte pod tekoucí studenou vodou a dejte stranou.
3
Na dresink smíchejte bílý vinný ocet s marmeládou, dijonskou hořčicí, srirachou, solí a pepřem.
4
Okurku nakrájejte na mandolíně na dlouhé stuhy, kedlubnu oloupejte, rozpulte a také nakrájejte na tenké plátky. Ředkvičky zbavte natě a pokrájejte opět na tenké plátky. Zeleninu v míse smíchejte s baby špenátem a studenými těstovinami. Nakonec vmíchejte připravený dresink.
5
Salát rozdělte na talíře a servírujte s pokrájenou panenkou.

Hodnocení

Pomohl vám recept?
Ohodnoťte jak vám chutnal
Uložte si ingredience pro váš další nákup

Využijte k tomu funkci Nákupní seznam v aplikaci Můj Albert, kterou už využívá více něž 2 miliony spokojených zákazníků. Díky aplikaci navíc máte jistotu, že ušetříte vždy nejvíc!

Aktuální letáky

Prolistujte si aktuální letákovou nabídku plnou akčních cen.

Platný ještě 4 dny

Od 09.05.2024 do 14.05.2024

Platný ještě 11 dní

Od 09.05.2024 do 21.05.2024

Platný ještě 4 dny

Od 09.05.2024 do 14.05.2024

Platný ještě 11 dní

Od 09.05.2024 do 21.05.2024

Platný ještě 11 dní

Od 09.05.2024 do 21.05.2024

Prohlížet letáky

Legenda zkratek

 kus ks   špetka špet. 
 lžíce plž  svazek svaz.
 lžička člž  plátek plát.
 hrst hrs.  hrnek hrn.
 stroužek strouž.   řapík řap. 
  snítka snít.   kopeček kop. 

 

Našli jste v receptu chybu či nesrovnalost? Napište nám ji na info@albert.cz a my recept vyladíme.