×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Albert ČR
Recept Vepřová panenka s krémovou čočkou

Další recepty a články

Kuskus s kuřetem
Kuskus s kuřetem
Kuskus s kuřetem
Kuskus s kuřetem
Jogurtový cheesecake
Jogurtový cheesecake
Jogurtový cheesecake
Jogurtový cheesecake
Citronovo–tymiánové kuře
Citronovo–tymiánové...
Citronovo–tymiánové kuře
Citronovo–tymiánové kuře
Grilovaná vepřová panenka se...
Grilovaná vepřová...
Grilovaná vepřová panenka se...
Grilovaná vepřová panenka se...

Vepřová panenka s krémovou čočkou

Co budete potřebovat

800 g vepřové panenky
3 lžíce slunečnicového oleje
4 lžičky grilovacího koření Argentina
200 g červená čočky
Sůl
7 g sádla
1 cibule
50 g slaniny
10 g másla
15 g parmazánu
2 lžíce cukru krystalu
100 ml červeného vína
100 ml vývaru
5 šalotek
1 hrst hladkolisté petrželky

Jak na to?

Troubu předehřejte na 190 °C.
Naolejovanou, okořeněnou panenku zprudka zatáhněte v pánvi. Vložte do trouby, pečte 10 minut. Vyjměte, zakryjte a nechte 10 minut odpočinout.
Čočku uvařte dle návodu na obalu.
Na sádle orestujte nadrobno pokrájenou cibuli s kostičkami slaniny dozlatova. Přisypte čočku, máslo a parmazán. Promíchejte.
V kastrůlku zkaramelizujte cukr. Podlijte vínem, vývarem, vložte šalotky a nechte odvařit do zhoustnutí.
Čočku servírujte s plátky panenky, omáčkou a petrželkou.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Vepřová panenka s krémovou čočkou

Hlavní chod Snadné Maso Tip týdne
Průměrné hodnocení 5 (2)

Co budete potřebovat

800 g vepřové panenky
3 lžíce slunečnicového oleje
4 lžičky grilovacího koření Argentina
200 g červená čočky
Sůl
7 g sádla
1 cibule
50 g slaniny
10 g másla
15 g parmazánu
2 lžíce cukru krystalu
100 ml červeného vína
100 ml vývaru
5 šalotek
1 hrst hladkolisté petrželky

Jak na to?

Troubu předehřejte na 190 °C.
Naolejovanou, okořeněnou panenku zprudka zatáhněte v pánvi. Vložte do trouby, pečte 10 minut. Vyjměte, zakryjte a nechte 10 minut odpočinout.
Čočku uvařte dle návodu na obalu.
Na sádle orestujte nadrobno pokrájenou cibuli s kostičkami slaniny dozlatova. Přisypte čočku, máslo a parmazán. Promíchejte.
V kastrůlku zkaramelizujte cukr. Podlijte vínem, vývarem, vložte šalotky a nechte odvařit do zhoustnutí.
Čočku servírujte s plátky panenky, omáčkou a petrželkou.

ODEBÍREJTE NÁŠ NEWSLETTER

A MY VÁM KAŽDÝ TÝDEN DOPORUČÍME TY NEJLEPŠÍ RECEPTY A MNOHEM VÍCE

Je třeba potvrdit souhlas s podmínkami.

Další recepty a články

Kuskus s kuřetem
Kuskus s kuřetem
Kuskus s kuřetem
Kuskus s kuřetem
Jogurtový cheesecake
Jogurtový cheesecake
Jogurtový cheesecake
Jogurtový cheesecake
Citronovo–tymiánové kuře
Citronovo–tymiánové kuře
Citronovo–tymiánové kuře
Citronovo–tymiánové kuře
Grilovaná vepřová panenka se...
Grilovaná vepřová panenka se...
Grilovaná vepřová panenka se...
Grilovaná vepřová panenka se...

Inspirujte se podobnými recepty