×

Pro lepší výkon používají tyto stránky cookies. Setrváním na těchto stránkách a kliknutím na tlačítko „Potvrdit“ vyjadřujete souhlas s jejich používáním. Více informací zdePOTVRDIT


Vepřová panenka s jablky a javorovým sirupem
30 minut , Snadné ,

Vepřová panenka s jablky a javorovým sirupem

Co budu potřebovat

600 g vepřové panenky
1 lžíce olivového oleje
2 jablka (např. Idared, Rubín),
oloupaná, zbavená jádřince
a nakrájená na osminky
3 stroužky česneku, rozdrcené
2 lžíce javorového sirupu
1 lžíce bílého nebo červeného
vinného octa
2 lžíce hrubozrnné hořčice
sůl a pepř

Jak na to?

Maso nakrájejte na 3 cm silné plátky. V pánvi rozehřejte olej a plátky z každé strany opékejte zhruba 2 minuty dozlatova. Vyndejte je z pánve a dejte stranou odpočívat.
Do pánve přidejte jablka a opékejte je 3–4 minuty, až začnou měknout. Vhoďte česnek, vlijte sirup, ocet a 3 lžíce vody. Přiveďte k varu a do pánve vraťte maso i se šťávou, kterou pustí.
Duste několik minut, až maso změkne a omáčka je hustá a lepkavá. Vmíchejte hořčici, dochuťte solí a pepřem a podávejte. Ideální přílohou je bramborová kaše.

Chutnalo Vám?

Každý týden ve čtvrtek připravujeme newsletter s novými recepty. Nechte se inspirovat Albertem a přihlašte se k pravidelnému odběru newsletteru s recepty.

Další recepty a články

  • Bavorský čočkový eintopf

    Z jednoho hrnce nad 60 minut
  • Boršč

    Polévky nad 60 minut
  • Brokolicové nugetky s čedarem

    Vegetariánské 60 minut