×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Recept Vepřová panenka s jablky a javorovým sirupem

Další recepty a články

Ovesná kaše s rozinkami,...
Ovesná kaše s...
Ovesná kaše s rozinkami,...
Ovesná kaše s rozinkami,...
Lívance s javorovými jablky
Lívance s javorovými...
Lívance s javorovými jablky
Lívance s javorovými jablky
Americký apple pie
Americký apple pie
Americký apple pie
Americký apple pie
Jablečný krambl s medem
Jablečný krambl s...
Jablečný krambl s medem
Jablečný krambl s medem

Vepřová panenka s jablky a javorovým sirupem

Co budete potřebovat

600 g vepřové panenky
1 lžíce olivového oleje
2 jablka (např. Idared, Rubín),
oloupaná, zbavená jádřince
a nakrájená na osminky
3 stroužky česneku, rozdrcené
2 lžíce javorového sirupu
1 lžíce bílého nebo červeného
vinného octa
2 lžíce hrubozrnné hořčice
sůl a pepř

Jak na to?

Maso nakrájejte na 3 cm silné plátky. V pánvi rozehřejte olej a plátky z každé strany opékejte zhruba 2 minuty dozlatova. Vyndejte je z pánve a dejte stranou odpočívat.
Do pánve přidejte jablka a opékejte je 3–4 minuty, až začnou měknout. Vhoďte česnek, vlijte sirup, ocet a 3 lžíce vody. Přiveďte k varu a do pánve vraťte maso i se šťávou, kterou pustí.
Duste několik minut, až maso změkne a omáčka je hustá a lepkavá. Vmíchejte hořčici, dochuťte solí a pepřem a podávejte. Ideální přílohou je bramborová kaše.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Vepřová panenka s jablky a javorovým sirupem

Průměrné hodnocení 4 (22)

Co budete potřebovat

600 g vepřové panenky
1 lžíce olivového oleje
2 jablka (např. Idared, Rubín),
oloupaná, zbavená jádřince
a nakrájená na osminky
3 stroužky česneku, rozdrcené
2 lžíce javorového sirupu
1 lžíce bílého nebo červeného
vinného octa
2 lžíce hrubozrnné hořčice
sůl a pepř

Jak na to?

Maso nakrájejte na 3 cm silné plátky. V pánvi rozehřejte olej a plátky z každé strany opékejte zhruba 2 minuty dozlatova. Vyndejte je z pánve a dejte stranou odpočívat.
Do pánve přidejte jablka a opékejte je 3–4 minuty, až začnou měknout. Vhoďte česnek, vlijte sirup, ocet a 3 lžíce vody. Přiveďte k varu a do pánve vraťte maso i se šťávou, kterou pustí.
Duste několik minut, až maso změkne a omáčka je hustá a lepkavá. Vmíchejte hořčici, dochuťte solí a pepřem a podávejte. Ideální přílohou je bramborová kaše.

Chutnalo Vám?

S našimi pravidelnými newslettery vám už žádný skvělý recept neuteče. Registrujte se k odběru receptů, získáte skvělou inspiraci (nejen) na víkendové vaření!

Další recepty a články

Ovesná kaše s rozinkami,...
Ovesná kaše s rozinkami,...
Ovesná kaše s rozinkami,...
Ovesná kaše s rozinkami,...
Lívance s javorovými jablky
Lívance s javorovými jablky
Lívance s javorovými jablky
Lívance s javorovými jablky
Americký apple pie
Americký apple pie
Americký apple pie
Americký apple pie
Jablečný krambl s medem
Jablečný krambl s medem
Jablečný krambl s medem
Jablečný krambl s medem

Inspirujte se podobnými recepty