Přeskočit
Albert logoAlbert logo

Vítejte!

Můj profil
Menu
LETÁKYRECEPTY
MŮJ ALBERT
ReceptyChutná štika se špenátovým pyré
Albert logoAlbert logo
  • Chutná štika se špenátovým pyré

Chutná štika se špenátovým pyré

Ryba jako bohatý zdroj omega-3 mastných kyselin, lehké pyré a křupavý hrášek. Rozehrajte jarní barvy na talíři.
Chutná štika se špenátovým pyré
Velmi snadné
16-30 minut
4/5
Hlavní chod

Ingredience

Složení
4 porce
  • Máslo 50 g
  • Štika filet 4 ks
  • Sůl
  • Kmín mletý 1 člž
  • Citron 1 ks
  • Pepř
  • Cibule šalotka 1 ks
  • Česnek 1 strouž.
  • Smetana na vaření 50 ml
  • Špenát mražený 400 g
  • Mouka hladká 1 plž
  • Máta 2 snít.
  • Hráškové lusky 100 g
  • Olej olivový 2 plž
  • Chilli vločky
  • Sezam 1 člž
  • Máslo 50 g
  • Štika filet 4 ks
  • Sůl
  • Kmín mletý 1 člž
  • Citron 1 ks
  • Pepř
  • Cibule šalotka 1 ks
  • Česnek 1 strouž.
  • Smetana na vaření 50 ml
  • Špenát mražený 400 g
  • Mouka hladká 1 plž
  • Máta 2 snít.
  • Hráškové lusky 100 g
  • Olej olivový 2 plž
  • Chilli vločky

Příprava

1
Omyté a papírovou utěrkou osušené 4 filety štiky osolte, opepřete, okořeňte kmínem a zakapejte šťávou z půlky citronu. Nechte 5 minut odležet. Na pánvi rozehřejte lžíci olivového oleje a 50 g másla a filety položte nejdříve kůží dolů. Opečte z každé strany 5 minut.
2
Na pánvi rozehřejte lžíci olivového oleje a opečte nadrobno pokrájenou šalotku a prolisovaný česnek dosklovata. Přidejte 400 g mraženého špenátu a 50 ml smetany a nechte pod poklicí pomalu roztát. Za stálého míchání pomalu přisypte mouku a ještě 5 minut duste. Přidejte snítku máty a špenát rozmixujte na pyré.
3
Spařte 100 g cukrového hrášku 1 minutu ve vroucí osolené vodě a ihned prudce zchlaďte pod studenou tekoucí vodou. Nechte okapat a zasypte chilli vločkami a sezamovým semínkem.
4
Štiku servírujte na špenátovém pyré spolu s cukrovými lusky hrášku, klínkem citronu a můžete dozdobit čerstvou mátou. A dopřejte si u jídla chvíli klidu.
1
Omyté a papírovou utěrkou osušené 4 filety štiky osolte, opepřete, okořeňte kmínem a zakapejte šťávou z půlky citronu. Nechte 5 minut odležet. Na pánvi rozehřejte lžíci olivového oleje a 50 g másla a filety položte nejdříve kůží dolů. Opečte z každé strany 5 minut.
2
Na pánvi rozehřejte lžíci olivového oleje a opečte nadrobno pokrájenou šalotku a prolisovaný česnek dosklovata. Přidejte 400 g mraženého špenátu a 50 ml smetany a nechte pod poklicí pomalu roztát. Za stálého míchání pomalu přisypte mouku a ještě 5 minut duste. Přidejte snítku máty a špenát rozmixujte na pyré.
3
Spařte 100 g cukrového hrášku 1 minutu ve vroucí osolené vodě a ihned prudce zchlaďte pod studenou tekoucí vodou. Nechte okapat a zasypte chilli vločkami a sezamovým semínkem.
4
Štiku servírujte na špenátovém pyré spolu s cukrovými lusky hrášku, klínkem citronu a můžete dozdobit čerstvou mátou. A dopřejte si u jídla chvíli klidu.

Hodnocení

Pomohl vám recept?
Ohodnoťte jak vám chutnal
Uložte si ingredience pro váš další nákup
Využijte k tomu funkci Nákupní seznam v aplikaci Můj Albert, kterou už využívá více něž 2 miliony spokojených zákazníků. Díky aplikaci navíc máte jistotu, že ušetříte vždy nejvíc!

Aktuální letáky

Prolistujte si aktuální letákovou nabídku plnou akčních cen.

Platný ještě 4 dny

Od 09.10.2024 do 15.10.2024

Platný ještě 11 dní

Od 09.10.2024 do 22.10.2024

Platný ještě 4 dny

Od 09.10.2024 do 15.10.2024

Prohlížet letáky

Legenda zkratek

 kus ks   špetka špet. 
 lžíce plž  svazek svaz.
 lžička člž  plátek plát.
 hrst hrs.  hrnek hrn.
 stroužek strouž.   řapík řap. 
  snítka snít.   kopeček kop. 

 

Našli jste v receptu chybu či nesrovnalost? Napište nám ji na info@albert.cz a my recept vyladíme.