
Chutná štika se špenátovým pyré
Ryba jako bohatý zdroj omega-3 mastných kyselin, lehké pyré a křupavý hrášek. Rozehrajte jarní barvy na talíři.

Velmi snadné
16-30 minut
4/5
Hlavní chod
Ingredience
Složení 4 porce
- Máslo 50 g
- Štika filet 4 ks
- Sůl
- Kmín mletý 1 člž
- Citron 1 ks
- Pepř
- Cibule šalotka 1 ks
- Česnek 1 strouž.
- Smetana na vaření 50 ml
- Špenát mražený 400 g
- Mouka hladká 1 plž
- Máta 2 snít.
- Hráškové lusky 100 g
- Olej olivový 2 plž
- Chilli vločky
- Sezam 1 člž
- Máslo 50 g
- Štika filet 4 ks
- Sůl
- Kmín mletý 1 člž
- Citron 1 ks
- Pepř
- Cibule šalotka 1 ks
- Česnek 1 strouž.
- Smetana na vaření 50 ml
- Špenát mražený 400 g
- Mouka hladká 1 plž
- Máta 2 snít.
- Hráškové lusky 100 g
- Olej olivový 2 plž
- Chilli vločky
Příprava
- 1Omyté a papírovou utěrkou osušené 4 filety štiky osolte, opepřete, okořeňte kmínem a zakapejte šťávou z půlky citronu. Nechte 5 minut odležet. Na pánvi rozehřejte lžíci olivového oleje a 50 g másla a filety položte nejdříve kůží dolů. Opečte z každé strany 5 minut.
- 2Na pánvi rozehřejte lžíci olivového oleje a opečte nadrobno pokrájenou šalotku a prolisovaný česnek dosklovata. Přidejte 400 g mraženého špenátu a 50 ml smetany a nechte pod poklicí pomalu roztát. Za stálého míchání pomalu přisypte mouku a ještě 5 minut duste. Přidejte snítku máty a špenát rozmixujte na pyré.
- 3Spařte 100 g cukrového hrášku 1 minutu ve vroucí osolené vodě a ihned prudce zchlaďte pod studenou tekoucí vodou. Nechte okapat a zasypte chilli vločkami a sezamovým semínkem.
- 4Štiku servírujte na špenátovém pyré spolu s cukrovými lusky hrášku, klínkem citronu a můžete dozdobit čerstvou mátou. A dopřejte si u jídla chvíli klidu.
- 1Omyté a papírovou utěrkou osušené 4 filety štiky osolte, opepřete, okořeňte kmínem a zakapejte šťávou z půlky citronu. Nechte 5 minut odležet. Na pánvi rozehřejte lžíci olivového oleje a 50 g másla a filety položte nejdříve kůží dolů. Opečte z každé strany 5 minut.
- 2Na pánvi rozehřejte lžíci olivového oleje a opečte nadrobno pokrájenou šalotku a prolisovaný česnek dosklovata. Přidejte 400 g mraženého špenátu a 50 ml smetany a nechte pod poklicí pomalu roztát. Za stálého míchání pomalu přisypte mouku a ještě 5 minut duste. Přidejte snítku máty a špenát rozmixujte na pyré.
- 3Spařte 100 g cukrového hrášku 1 minutu ve vroucí osolené vodě a ihned prudce zchlaďte pod studenou tekoucí vodou. Nechte okapat a zasypte chilli vločkami a sezamovým semínkem.
- 4Štiku servírujte na špenátovém pyré spolu s cukrovými lusky hrášku, klínkem citronu a můžete dozdobit čerstvou mátou. A dopřejte si u jídla chvíli klidu.
Hodnocení
Pomohl vám recept?
Ohodnoťte jak vám chutnal


Uložte si ingredience pro váš další nákup
Využijte k tomu funkci Nákupní seznam v aplikaci Můj Albert, kterou už využívá více něž 2 miliony spokojených zákazníků. Díky aplikaci navíc máte jistotu, že ušetříte vždy nejvíc!
Legenda zkratek
kus | ks | špetka | špet. | |
lžíce | plž | svazek | svaz. | |
lžička | člž | plátek | plát. | |
hrst | hrs. | hrnek | hrn. | |
stroužek | strouž. | řapík | řap. | |
snítka | snít. | kopeček | kop. |
Našli jste v receptu chybu či nesrovnalost? Napište nám ji na info@albert.cz a my recept vyladíme.