×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Albert ČR
Recept Vepřová krkovice na zelí

Další recepty a články

Asijská kuřecí křídla
Asijská kuřecí...
Asijská kuřecí křídla
Asijská kuřecí křídla
Baby krůta na pomerančích
Baby krůta na...
Baby krůta na pomerančích
Baby krůta na pomerančích
Báječně jednoduché sous vide
Báječně jednoduché...
Báječně jednoduché sous vide
Báječně jednoduché sous vide
Bezlepkové linecké
Bezlepkové linecké
Bezlepkové linecké
Bezlepkové linecké

Vepřová krkovice na zelí

Co budete potřebovat

800 g vepřové krkovice,
bez kosti, v celku
2 lžíce olivového oleje
sůl a čerstvě mletý pepř
½ lžičky sušeného tymiánu
100 g slaniny, nakrájené
na kostičky
1 cibule
rostlinný olej
1 kg kysaného červeného
zelí
hrst lístků čerstvého
tymiánu
500 ml červeného vína

Jak na to?

Krkovici ze všech stran potřete olejem, vmasírujte pepř, sůl, tymián, stáhněte ji potravinářským provázkem a nechte pár hodin odležet v lednici. Lehce opečte anglickou slaninu a cibuli. Troubu předehřejte na 200 °C. Před pečením krkovici prudce opečte na oleji, aby se zatáhla. Z kysaného zelí vymačkejte přebytečnou šťávu, smíchejte s tymiánem, opečenou cibulí a slaninou. Vše vložte do pekáčku a navrch položte krkovici. Podlijte vínem, přikryjte alobalem a pečte asi 45 minut. Poté zkontrolujte, promíchejte zelí a pečte neodkryté dalších 30 minut, dokud krkovice nezměkne.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Vepřová krkovice na zelí

Náročné Magazín 3/2015
Průměrné hodnocení 4 (25)

Co budete potřebovat

800 g vepřové krkovice,
bez kosti, v celku
2 lžíce olivového oleje
sůl a čerstvě mletý pepř
½ lžičky sušeného tymiánu
100 g slaniny, nakrájené
na kostičky
1 cibule
rostlinný olej
1 kg kysaného červeného
zelí
hrst lístků čerstvého
tymiánu
500 ml červeného vína

Jak na to?

Krkovici ze všech stran potřete olejem, vmasírujte pepř, sůl, tymián, stáhněte ji potravinářským provázkem a nechte pár hodin odležet v lednici. Lehce opečte anglickou slaninu a cibuli. Troubu předehřejte na 200 °C. Před pečením krkovici prudce opečte na oleji, aby se zatáhla. Z kysaného zelí vymačkejte přebytečnou šťávu, smíchejte s tymiánem, opečenou cibulí a slaninou. Vše vložte do pekáčku a navrch položte krkovici. Podlijte vínem, přikryjte alobalem a pečte asi 45 minut. Poté zkontrolujte, promíchejte zelí a pečte neodkryté dalších 30 minut, dokud krkovice nezměkne.

ODEBÍREJTE NÁŠ NEWSLETTER

A MY VÁM KAŽDÝ TÝDEN DOPORUČÍME TY NEJLEPŠÍ RECEPTY A MNOHEM VÍCE

Je třeba potvrdit souhlas s podmínkami.

Další recepty a články

Asijská kuřecí křídla
Asijská kuřecí křídla
Asijská kuřecí křídla
Asijská kuřecí křídla
Baby krůta na pomerančích
Baby krůta na pomerančích
Baby krůta na pomerančích
Baby krůta na pomerančích
Báječně jednoduché sous vide
Báječně jednoduché sous vide
Báječně jednoduché sous vide
Báječně jednoduché sous vide
Bezlepkové linecké
Bezlepkové linecké
Bezlepkové linecké
Bezlepkové linecké

Inspirujte se podobnými recepty

Tipy na jedlé vánoční dárky

Mohlo by Vám také chutnat