×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Recept Vepřová krkovice na zelí

Další recepty a články

Durum kebab
Durum kebab
Durum kebab
Durum kebab
Fusilli s hráškovým pestem
Fusilli s hráškovým...
Fusilli s hráškovým pestem
Fusilli s hráškovým pestem
Grilované avokádo
Grilované avokádo
Grilované avokádo
Grilované avokádo
Grilovaný cantaloupe...
Grilovaný cantaloupe...
Grilovaný cantaloupe...
Grilovaný cantaloupe...

Vepřová krkovice na zelí

Co budete potřebovat

800 g vepřové krkovice,
bez kosti, v celku
2 lžíce olivového oleje
sůl a čerstvě mletý pepř
½ lžičky sušeného tymiánu
100 g slaniny, nakrájené
na kostičky
1 cibule
rostlinný olej
1 kg kysaného červeného
zelí
hrst lístků čerstvého
tymiánu
500 ml červeného vína

Jak na to?

Krkovici ze všech stran potřete olejem, vmasírujte pepř, sůl, tymián, stáhněte ji potravinářským provázkem a nechte pár hodin odležet v lednici. Lehce opečte anglickou slaninu a cibuli. Troubu předehřejte na 200 °C. Před pečením krkovici prudce opečte na oleji, aby se zatáhla. Z kysaného zelí vymačkejte přebytečnou šťávu, smíchejte s tymiánem, opečenou cibulí a slaninou. Vše vložte do pekáčku a navrch položte krkovici. Podlijte vínem, přikryjte alobalem a pečte asi 45 minut. Poté zkontrolujte, promíchejte zelí a pečte neodkryté dalších 30 minut, dokud krkovice nezměkne.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Vepřová krkovice na zelí

Náročné Magazín 3/2015
Průměrné hodnocení 4 (21)

Co budete potřebovat

800 g vepřové krkovice,
bez kosti, v celku
2 lžíce olivového oleje
sůl a čerstvě mletý pepř
½ lžičky sušeného tymiánu
100 g slaniny, nakrájené
na kostičky
1 cibule
rostlinný olej
1 kg kysaného červeného
zelí
hrst lístků čerstvého
tymiánu
500 ml červeného vína

Jak na to?

Krkovici ze všech stran potřete olejem, vmasírujte pepř, sůl, tymián, stáhněte ji potravinářským provázkem a nechte pár hodin odležet v lednici. Lehce opečte anglickou slaninu a cibuli. Troubu předehřejte na 200 °C. Před pečením krkovici prudce opečte na oleji, aby se zatáhla. Z kysaného zelí vymačkejte přebytečnou šťávu, smíchejte s tymiánem, opečenou cibulí a slaninou. Vše vložte do pekáčku a navrch položte krkovici. Podlijte vínem, přikryjte alobalem a pečte asi 45 minut. Poté zkontrolujte, promíchejte zelí a pečte neodkryté dalších 30 minut, dokud krkovice nezměkne.

Chutnalo Vám?

S našimi pravidelnými newslettery vám už žádný skvělý recept neuteče. Registrujte se k odběru receptů, získáte skvělou inspiraci (nejen) na víkendové vaření!

Další recepty a články

Durum kebab
Durum kebab
Durum kebab
Durum kebab
Fusilli s hráškovým pestem
Fusilli s hráškovým pestem
Fusilli s hráškovým pestem
Fusilli s hráškovým pestem
Grilované avokádo
Grilované avokádo
Grilované avokádo
Grilované avokádo
Grilovaný cantaloupe...
Grilovaný cantaloupe...
Grilovaný cantaloupe...
Grilovaný cantaloupe...

Inspirujte se podobnými recepty