×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Recept Vepřová krkovice na zelí

Další recepty a články

Angreštový džem s rybízem...
Angreštový džem...
Angreštový džem s rybízem...
Angreštový džem s rybízem...
Babiččina malinová šťáva
Babiččina malinová...
Babiččina malinová šťáva
Babiččina malinová šťáva
Batát na grilu se špenátem a...
Batát na grilu se...
Batát na grilu se špenátem a...
Batát na grilu se špenátem a...
Brokolicová polévka nejen pro...
Brokolicová polévka...
Brokolicová polévka nejen pro...
Brokolicová polévka nejen pro...

Vepřová krkovice na zelí

Co budete potřebovat

800 g vepřové krkovice,
bez kosti, v celku
2 lžíce olivového oleje
sůl a čerstvě mletý pepř
½ lžičky sušeného tymiánu
100 g slaniny, nakrájené
na kostičky
1 cibule
rostlinný olej
1 kg kysaného červeného
zelí
hrst lístků čerstvého
tymiánu
500 ml červeného vína

Jak na to?

Krkovici ze všech stran potřete olejem, vmasírujte pepř, sůl, tymián, stáhněte ji potravinářským provázkem a nechte pár hodin odležet v lednici. Lehce opečte anglickou slaninu a cibuli. Troubu předehřejte na 200 °C. Před pečením krkovici prudce opečte na oleji, aby se zatáhla. Z kysaného zelí vymačkejte přebytečnou šťávu, smíchejte s tymiánem, opečenou cibulí a slaninou. Vše vložte do pekáčku a navrch položte krkovici. Podlijte vínem, přikryjte alobalem a pečte asi 45 minut. Poté zkontrolujte, promíchejte zelí a pečte neodkryté dalších 30 minut, dokud krkovice nezměkne.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Vepřová krkovice na zelí

Náročné Magazín 3/2015
Průměrné hodnocení 4 (21)

Co budete potřebovat

800 g vepřové krkovice,
bez kosti, v celku
2 lžíce olivového oleje
sůl a čerstvě mletý pepř
½ lžičky sušeného tymiánu
100 g slaniny, nakrájené
na kostičky
1 cibule
rostlinný olej
1 kg kysaného červeného
zelí
hrst lístků čerstvého
tymiánu
500 ml červeného vína

Jak na to?

Krkovici ze všech stran potřete olejem, vmasírujte pepř, sůl, tymián, stáhněte ji potravinářským provázkem a nechte pár hodin odležet v lednici. Lehce opečte anglickou slaninu a cibuli. Troubu předehřejte na 200 °C. Před pečením krkovici prudce opečte na oleji, aby se zatáhla. Z kysaného zelí vymačkejte přebytečnou šťávu, smíchejte s tymiánem, opečenou cibulí a slaninou. Vše vložte do pekáčku a navrch položte krkovici. Podlijte vínem, přikryjte alobalem a pečte asi 45 minut. Poté zkontrolujte, promíchejte zelí a pečte neodkryté dalších 30 minut, dokud krkovice nezměkne.

Chutnalo Vám?

S našimi pravidelnými newslettery vám už žádný skvělý recept neuteče. Registrujte se k odběru receptů, získáte skvělou inspiraci (nejen) na víkendové vaření!

Další recepty a články

Angreštový džem s rybízem...
Angreštový džem s rybízem...
Angreštový džem s rybízem...
Angreštový džem s rybízem...
Babiččina malinová šťáva
Babiččina malinová šťáva
Babiččina malinová šťáva
Babiččina malinová šťáva
Batát na grilu se špenátem a...
Batát na grilu se špenátem a...
Batát na grilu se špenátem a...
Batát na grilu se špenátem a...
Brokolicová polévka nejen pro...
Brokolicová polévka nejen pro...
Brokolicová polévka nejen pro...
Brokolicová polévka nejen pro...

Inspirujte se podobnými recepty