×

Pro lepší výkon používají tyto stránky cookies. Setrváním na těchto stránkách a kliknutím na tlačítko „Potvrdit“ vyjadřujete souhlas s jejich používáním. Více informací zdePOTVRDIT


Vepřová krkovice na zelí
nad 60 minut , Náročné ,

Vepřová krkovice na zelí

Co budu potřebovat

800 g vepřové krkovice,
bez kosti, v celku
2 lžíce olivového oleje
sůl a čerstvě mletý pepř
½ lžičky sušeného tymiánu
100 g slaniny, nakrájené
na kostičky
1 cibule
rostlinný olej
1 kg kysaného červeného
zelí
hrst lístků čerstvého
tymiánu
500 ml červeného vína

Jak na to?

Krkovici ze všech stran potřete olejem, vmasírujte pepř, sůl, tymián, stáhněte ji potravinářským provázkem a nechte pár hodin odležet v lednici. Lehce opečte anglickou slaninu a cibuli. Troubu předehřejte na 200 °C. Před pečením krkovici prudce opečte na oleji, aby se zatáhla. Z kysaného zelí vymačkejte přebytečnou šťávu, smíchejte s tymiánem, opečenou cibulí a slaninou. Vše vložte do pekáčku a navrch položte krkovici. Podlijte vínem, přikryjte alobalem a pečte asi 45 minut. Poté zkontrolujte, promíchejte zelí a pečte neodkryté dalších 30 minut, dokud krkovice nezměkne.

Chutnalo Vám?

Každý týden ve čtvrtek připravujeme newsletter s novými recepty. Nechte se inspirovat Albertem a přihlašte se k pravidelnému odběru newsletteru s recepty.

Další recepty a články

  • Bramborový salát s okurkou a koprem

    Saláty 45 minut
  • Bulgur s avokádem a rajčaty

    Hlavní chod 30 minut
  • Burger s trhaným vepřovým

    Maso 60 minut