Dárková karta

V Albertu si můžete zakoupit kartu, kterou lze nabít libovolnou částkou od 200 Kč do 1500 Kč.

×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Rozumím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   ROZUMÍM


Albert ČR
Recept Vepřo zelo na topince

Další recepty a články

Čočkové ragú
Čočkové ragú
Čočkové ragú
Čočkové ragú
Vegetariánský cizrnový burger
Vegetariánský...
Vegetariánský cizrnový burger
Vegetariánský cizrnový burger
Vepřová roláda s houbovou...
Vepřová roláda s...
Vepřová roláda s houbovou...
Vepřová roláda s houbovou...
Cizrnové karbanátky s lilkem
Cizrnové karbanátky...
Cizrnové karbanátky s lilkem
Cizrnové karbanátky s lilkem

Vepřo zelo na topince

Co budete potřebovat

400 g vepřového bůčku
3 cibule
5 stroužků česneku
sůl, pepř
600 g kedlubny
10 g másla
30 g hladké mouky
2 lžičky celého kmínu
200 ml vody
5 g cukru krupice
2 lžíce bílého vinného octa
100 ml slunečnicového oleje
4 plátky kváskového chleba
1 hrst hladkolisté petrželky

Jak na to?

1. Maso nakrájejte na kostky o velikosti 3–4 cm.

2. V pekáčku je promíchejte s jednou nahrubo pokrájenou cibulí, plátky česneku, solí a pepřem. Zakryté pečte na 150 °C 2 hodiny. Poté odkryjte, zvyšte teplotu na 200 °C a dopékejte 40 minut dokřupava, během pečení párkrát promíchejte.

3. Oloupané kedlubny zbavené natě nakrájejte na širší nudličky, druhou cibuli nadrobno.

4. Na másle orestujte cibuli dosklovata, zaprašte 10 g mouky a opékejte 3 minuty. Vsypte kedlubny, osolte,okořeňte kmínem a podlijte vodou. Zakryté duste 30 minut. Podle potřeby podlévejte vodou. Nakonec dochuťte cukrem a octem a ještě 5 minut provařte.

5. Zbylou cibuli nakrájejte na velmi tenké proužky. Obalte v mouce a zprudka osmahněte ve vyšší vrstvě oleje. Vyjměte děrovanou naběračkou a následně v pánvi opečte topinky.

6. Topinky servírujte obložené kedlubnovým zelím, výpečky a smaženou cibulí. Ozdobte nasekanou petrželkou





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Vepřo zelo na topince

Hlavní chod Snadné Magazín 3/2020 Počet porcí: 4
(0)

Co budete potřebovat

400 g vepřového bůčku
3 cibule
5 stroužků česneku
sůl, pepř
600 g kedlubny
10 g másla
30 g hladké mouky
2 lžičky celého kmínu
200 ml vody
5 g cukru krupice
2 lžíce bílého vinného octa
100 ml slunečnicového oleje
4 plátky kváskového chleba
1 hrst hladkolisté petrželky

Jak na to?

1. Maso nakrájejte na kostky o velikosti 3–4 cm.

2. V pekáčku je promíchejte s jednou nahrubo pokrájenou cibulí, plátky česneku, solí a pepřem. Zakryté pečte na 150 °C 2 hodiny. Poté odkryjte, zvyšte teplotu na 200 °C a dopékejte 40 minut dokřupava, během pečení párkrát promíchejte.

3. Oloupané kedlubny zbavené natě nakrájejte na širší nudličky, druhou cibuli nadrobno.

4. Na másle orestujte cibuli dosklovata, zaprašte 10 g mouky a opékejte 3 minuty. Vsypte kedlubny, osolte,okořeňte kmínem a podlijte vodou. Zakryté duste 30 minut. Podle potřeby podlévejte vodou. Nakonec dochuťte cukrem a octem a ještě 5 minut provařte.

5. Zbylou cibuli nakrájejte na velmi tenké proužky. Obalte v mouce a zprudka osmahněte ve vyšší vrstvě oleje. Vyjměte děrovanou naběračkou a následně v pánvi opečte topinky.

6. Topinky servírujte obložené kedlubnovým zelím, výpečky a smaženou cibulí. Ozdobte nasekanou petrželkou

ODEBÍREJTE NÁŠ NEWSLETTER

A MY VÁM KAŽDÝ TÝDEN DOPORUČÍME TY NEJLEPŠÍ RECEPTY A MNOHEM VÍCE

Přihlaste se k odběru novinek

Vaše registrace už je téměř hotová.
Stačí už jen kliknout na odkaz v e-mailu, který jsme vám právě zaslali.

Další recepty a články

Čočkové ragú
Čočkové ragú
Čočkové ragú
Čočkové ragú
Vegetariánský cizrnový burger
Vegetariánský cizrnový burger
Vegetariánský cizrnový burger
Vegetariánský cizrnový burger
Vepřová roláda s houbovou...
Vepřová roláda s houbovou...
Vepřová roláda s houbovou...
Vepřová roláda s houbovou...
Cizrnové karbanátky s lilkem
Cizrnové karbanátky s lilkem
Cizrnové karbanátky s lilkem
Cizrnové karbanátky s lilkem

Inspirujte se podobnými recepty