Věnečky s arašídovým krémem
Ingredience
125 g | másla |
špetka soli | |
140 g | hladké mouky |
4 | středně velká vejce |
2 | lžíce nasekaných nesolených arašídů |
KRÉM | |
---|---|
125 g | krémového sýra Philadelphia |
3 | vrchovaté lžíce jemného arašídového másla |
200 ml | smetany ke šlehání |
80 | cukru krupice |
Postup přípravy
Do kastrolu nalijte 250 ml vody, přidejte máslo a sůl a přiveďte k varu. Až se máslo rozpustí, přisypte mouku a stále míchejte. Těsto se začne spojovat a za přibližně 2 minuty formovat do koule. Míchejte ještě 2 minuty, přestane se lepit ke stěnám a bude měkké a pružné.
Přesuňte těsto do robotu a při střední rychlosti vyšlehejte postupně všechna vejce a dál půl minuty šlehejte. Těstem naplňte cukrářský sáček s hvězdicovitým nástavcem a nechte vychladnout.
Troubu předehřejte na teplotu 190°C. Plech vyložte pečicím papírem a nastříkejte na něj věnečky o průměru 8 cm. Posypte je nasekanými arašídy. Plech s věnečky vložte do trouby, ihned snižte teplotu na 175°C a pečte 40 minut. Troubu neotvírejte, aby nafouklé věnečky nesplaskly. Poté na 5 minut snižte teplotu na 160°C a nakonec 10 minut dopečte při 145°C. Věnečky nechte před plněním úplně vychladnout.
KRÉM: Všechny suroviny vyšlehejte na hustý krém. Věnečky podélně překrojte a spodní část naplňte krémem z cukrářského sáčku a přiklopte vrškem věnečku. Před podáváním poprašte věnečky moučkovým cukrem.
Věrnostní program
MŮJ ALBERT
APLIKACE, KTERÁ VÁS
ODMĚŇUJE ZA TO, ŽE JÍTE LÉPE
Aplikace Můj Albert slouží jako věrnostní program, aktuální leták, nákupní seznam a inspirace v jednom. Odměňuje Vás kredity za všechny vaše nákupy a extra kredity za nákupy zdravých potravin.
Zároveň Vás informuje o všech aktuálních a Vámi preferovaných akčních nabídkách. Pro každodenní inspiraci tu naleznete recepty a tipy z magazínu Albert.
SEZNAM
ZA NÁKUPY