×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Albert ČR
Recept Věnečky s arašídovým krémem

Další recepty a články

Citronový koláč na plech
Citronový koláč na...
Citronový koláč na plech
Citronový koláč na plech
Závin s tvarohem a mandlemi
Závin s tvarohem a...
Závin s tvarohem a mandlemi
Závin s tvarohem a mandlemi
Citronová bábovka s rozmarýnem
Citronová bábovka s...
Citronová bábovka s rozmarýnem
Citronová bábovka s rozmarýnem
Piškotová roláda
Piškotová roláda
Piškotová roláda
Piškotová roláda

Věnečky s arašídovým krémem

Co budete potřebovat

125 g másla
špetka soli
140 g hladké mouky
4 středně velká vejce
2 lžíce nasekaných nesolených arašídů
KRÉM
125 g krémového sýra Philadelphia
3 vrchovaté lžíce jemného arašídového másla
200 ml smetany ke šlehání
80 cukru krupice

Jak na to?

Do kastrolu nalijte 250 ml vody, přidejte máslo a  sůl a přiveďte k varu. Až se máslo rozpustí, přisypte mouku a  stále míchejte. Těsto se začne spojovat a  za přibližně 2 minuty formovat do koule. Míchejte ještě 2 minuty, přestane se lepit ke stěnám a  bude měkké a  pružné.
Přesuňte těsto do robotu a  při střední rychlosti vyšlehejte postupně všechna vejce a dál půl minuty šlehejte. Těstem naplňte cukrářský sáček s hvězdicovitým nástavcem a  nechte vychladnout.
Troubu předehřejte na teplotu 190°C. Plech vyložte pečicím papírem a  nastříkejte na něj věnečky o  průměru 8 cm. Posypte je nasekanými arašídy. Plech s  věnečky vložte do trouby, ihned snižte teplotu na 175°C a  pečte 40 minut. Troubu neotvírejte, aby nafouklé věnečky nesplaskly. Poté na 5 minut snižte teplotu na 160°C a  nakonec 10 minut dopečte při 145°C. Věnečky nechte před plněním úplně vychladnout.

KRÉM: Všechny suroviny vyšlehejte na hustý krém. Věnečky podélně překrojte a  spodní část naplňte krémem z cukrářského sáčku a  přiklopte vrškem věnečku. Před podáváním poprašte věnečky moučkovým cukrem.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Věnečky s arašídovým krémem

Dezert Náročné Česká Moučníky a koláče Párty Vegetariánské Magazín 1/2017 Počet porcí: 12 věnečků
(0)

Co budete potřebovat

125 g másla
špetka soli
140 g hladké mouky
4 středně velká vejce
2 lžíce nasekaných nesolených arašídů
KRÉM
125 g krémového sýra Philadelphia
3 vrchovaté lžíce jemného arašídového másla
200 ml smetany ke šlehání
80 cukru krupice

Jak na to?

Do kastrolu nalijte 250 ml vody, přidejte máslo a  sůl a přiveďte k varu. Až se máslo rozpustí, přisypte mouku a  stále míchejte. Těsto se začne spojovat a  za přibližně 2 minuty formovat do koule. Míchejte ještě 2 minuty, přestane se lepit ke stěnám a  bude měkké a  pružné.
Přesuňte těsto do robotu a  při střední rychlosti vyšlehejte postupně všechna vejce a dál půl minuty šlehejte. Těstem naplňte cukrářský sáček s hvězdicovitým nástavcem a  nechte vychladnout.
Troubu předehřejte na teplotu 190°C. Plech vyložte pečicím papírem a  nastříkejte na něj věnečky o  průměru 8 cm. Posypte je nasekanými arašídy. Plech s  věnečky vložte do trouby, ihned snižte teplotu na 175°C a  pečte 40 minut. Troubu neotvírejte, aby nafouklé věnečky nesplaskly. Poté na 5 minut snižte teplotu na 160°C a  nakonec 10 minut dopečte při 145°C. Věnečky nechte před plněním úplně vychladnout.

KRÉM: Všechny suroviny vyšlehejte na hustý krém. Věnečky podélně překrojte a  spodní část naplňte krémem z cukrářského sáčku a  přiklopte vrškem věnečku. Před podáváním poprašte věnečky moučkovým cukrem.

ODEBÍREJTE NÁŠ NEWSLETTER

A MY VÁM KAŽDÝ TÝDEN DOPORUČÍME TY NEJLEPŠÍ RECEPTY A MNOHEM VÍCE

Je třeba potvrdit souhlas s podmínkami.

Další recepty a články

Citronový koláč na plech
Citronový koláč na plech
Citronový koláč na plech
Citronový koláč na plech
Závin s tvarohem a mandlemi
Závin s tvarohem a mandlemi
Závin s tvarohem a mandlemi
Závin s tvarohem a mandlemi
Citronová bábovka s rozmarýnem
Citronová bábovka s rozmarýnem
Citronová bábovka s rozmarýnem
Citronová bábovka s rozmarýnem
Piškotová roláda
Piškotová roláda
Piškotová roláda
Piškotová roláda

Inspirujte se podobnými recepty