×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Recept Věnečky s arašídovým krémem

Další recepty a články

Bábovičky s citronovým...
Bábovičky s...
Bábovičky s citronovým...
Bábovičky s citronovým...
Čokoládová bábovka pro děti
Čokoládová bábovka...
Čokoládová bábovka pro děti
Čokoládová bábovka pro děti
Medová bábovka
Medová bábovka
Medová bábovka
Medová bábovka
Medový cheesecake
Medový cheesecake
Medový cheesecake
Medový cheesecake

Věnečky s arašídovým krémem

Co budete potřebovat

125 g másla
špetka soli
140 g hladké mouky
4 středně velká vejce
2 lžíce nasekaných nesolených arašídů
KRÉM
125 g krémového sýra Philadelphia
3 vrchovaté lžíce jemného arašídového másla
200 ml smetany ke šlehání
80 cukru krupice

Jak na to?

Do kastrolu nalijte 250 ml vody, přidejte máslo a  sůl a přiveďte k varu. Až se máslo rozpustí, přisypte mouku a  stále míchejte. Těsto se začne spojovat a  za přibližně 2 minuty formovat do koule. Míchejte ještě 2 minuty, přestane se lepit ke stěnám a  bude měkké a  pružné.
Přesuňte těsto do robotu a  při střední rychlosti vyšlehejte postupně všechna vejce a dál půl minuty šlehejte. Těstem naplňte cukrářský sáček s hvězdicovitým nástavcem a  nechte vychladnout.
Troubu předehřejte na teplotu 190°C. Plech vyložte pečicím papírem a  nastříkejte na něj věnečky o  průměru 8 cm. Posypte je nasekanými arašídy. Plech s  věnečky vložte do trouby, ihned snižte teplotu na 175°C a  pečte 40 minut. Troubu neotvírejte, aby nafouklé věnečky nesplaskly. Poté na 5 minut snižte teplotu na 160°C a  nakonec 10 minut dopečte při 145°C. Věnečky nechte před plněním úplně vychladnout.

KRÉM: Všechny suroviny vyšlehejte na hustý krém. Věnečky podélně překrojte a  spodní část naplňte krémem z cukrářského sáčku a  přiklopte vrškem věnečku. Před podáváním poprašte věnečky moučkovým cukrem.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Věnečky s arašídovým krémem

Dezert Náročné Česká Moučníky a koláče Párty Vegetariánské Magazín 1/2017 Počet porcí: 12 věnečků
(0)

Co budete potřebovat

125 g másla
špetka soli
140 g hladké mouky
4 středně velká vejce
2 lžíce nasekaných nesolených arašídů
KRÉM
125 g krémového sýra Philadelphia
3 vrchovaté lžíce jemného arašídového másla
200 ml smetany ke šlehání
80 cukru krupice

Jak na to?

Do kastrolu nalijte 250 ml vody, přidejte máslo a  sůl a přiveďte k varu. Až se máslo rozpustí, přisypte mouku a  stále míchejte. Těsto se začne spojovat a  za přibližně 2 minuty formovat do koule. Míchejte ještě 2 minuty, přestane se lepit ke stěnám a  bude měkké a  pružné.
Přesuňte těsto do robotu a  při střední rychlosti vyšlehejte postupně všechna vejce a dál půl minuty šlehejte. Těstem naplňte cukrářský sáček s hvězdicovitým nástavcem a  nechte vychladnout.
Troubu předehřejte na teplotu 190°C. Plech vyložte pečicím papírem a  nastříkejte na něj věnečky o  průměru 8 cm. Posypte je nasekanými arašídy. Plech s  věnečky vložte do trouby, ihned snižte teplotu na 175°C a  pečte 40 minut. Troubu neotvírejte, aby nafouklé věnečky nesplaskly. Poté na 5 minut snižte teplotu na 160°C a  nakonec 10 minut dopečte při 145°C. Věnečky nechte před plněním úplně vychladnout.

KRÉM: Všechny suroviny vyšlehejte na hustý krém. Věnečky podélně překrojte a  spodní část naplňte krémem z cukrářského sáčku a  přiklopte vrškem věnečku. Před podáváním poprašte věnečky moučkovým cukrem.

Chutnalo Vám?

S našimi pravidelnými newslettery vám už žádný skvělý recept neuteče. Registrujte se k odběru receptů, získáte skvělou inspiraci (nejen) na víkendové vaření!

Další recepty a články

Bábovičky s citronovým...
Bábovičky s citronovým...
Bábovičky s citronovým...
Bábovičky s citronovým...
Čokoládová bábovka pro děti
Čokoládová bábovka pro děti
Čokoládová bábovka pro děti
Čokoládová bábovka pro děti
Medová bábovka
Medová bábovka
Medová bábovka
Medová bábovka
Medový cheesecake
Medový cheesecake
Medový cheesecake
Medový cheesecake

Inspirujte se podobnými recepty