×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Recept Věnec z kynutého těsta s rozinkami

Další recepty a články

Pečený pstruh s grilovanou...
Pečený pstruh s...
Pečený pstruh s grilovanou...
Pečený pstruh s grilovanou...
Gin Tonic
Gin Tonic
Gin Tonic
Gin Tonic
Grilovaná panenka s česnekovou...
Grilovaná panenka s...
Grilovaná panenka s česnekovou...
Grilovaná panenka s česnekovou...
Grilovaný losos se zeleninovým...
Grilovaný losos se...
Grilovaný losos se zeleninovým...
Grilovaný losos se zeleninovým...

Věnec z kynutého těsta s rozinkami

Co budete potřebovat

1 lžička sušeného droždí
50 g jemného krupicového cukru
100 ml teplého mléka + na potření
300 g hladké mouky + na poprášení
50 ml oleje (slunečnicového nebo řepkového)
1 lžíce pomerančové kůry nastrouhané
1 lžička mleté skořice
100 g rozinek přes noc naložené v rumu
tmavý třtinový cukr na posypání

Jak na to?

V míse smíchejte droždí, cukr, 175 ml vlažné vody a mléko. Nechte vzejít kvásek, pak přidejte mouku, olej, pomerančovou kůru, rozinky a skořici. Trochu mouky si nechte na později. Vypracujte hladké a pružné těsto. Vraťte ho do mísy, poprašte moukou, přikryjte utěrkou a nechte na teplém místě kynout, trvá to asi hodinu.
Předehřejte troubu na 200°C. Pracovní plochu lehce poprašte moukou a vyválejte obdélník 25 × 55 centimetrů. Od delší strany zarolujte do copu, rozkrojte na dvě poloviny. Základ věnce opatrně přeneste na plech vyložený pečicím papírem. Potom začněte splétat: přehazujte jeden pruh těsta přes druhý do copu ze dvou pramenů. Na konci spojte a vytvořte věnec, konce přimáčkněte. Věnec potřete mlékem, posypejte tmavým třtinovým cukrem.
Pečte 15–20 minut dozlatova. Jestli je věnec dobře upečený, otestujte zapíchnutím špejle – měla by zůstat suchá.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Věnec z kynutého těsta s rozinkami

Dezert Náročné Česká Moučníky a koláče Velikonoce Tip týdne
(0)

Co budete potřebovat

1 lžička sušeného droždí
50 g jemného krupicového cukru
100 ml teplého mléka + na potření
300 g hladké mouky + na poprášení
50 ml oleje (slunečnicového nebo řepkového)
1 lžíce pomerančové kůry nastrouhané
1 lžička mleté skořice
100 g rozinek přes noc naložené v rumu
tmavý třtinový cukr na posypání

Jak na to?

V míse smíchejte droždí, cukr, 175 ml vlažné vody a mléko. Nechte vzejít kvásek, pak přidejte mouku, olej, pomerančovou kůru, rozinky a skořici. Trochu mouky si nechte na později. Vypracujte hladké a pružné těsto. Vraťte ho do mísy, poprašte moukou, přikryjte utěrkou a nechte na teplém místě kynout, trvá to asi hodinu.
Předehřejte troubu na 200°C. Pracovní plochu lehce poprašte moukou a vyválejte obdélník 25 × 55 centimetrů. Od delší strany zarolujte do copu, rozkrojte na dvě poloviny. Základ věnce opatrně přeneste na plech vyložený pečicím papírem. Potom začněte splétat: přehazujte jeden pruh těsta přes druhý do copu ze dvou pramenů. Na konci spojte a vytvořte věnec, konce přimáčkněte. Věnec potřete mlékem, posypejte tmavým třtinovým cukrem.
Pečte 15–20 minut dozlatova. Jestli je věnec dobře upečený, otestujte zapíchnutím špejle – měla by zůstat suchá.

Chutnalo Vám?

S našimi pravidelnými newslettery vám už žádný skvělý recept neuteče. Registrujte se k odběru receptů, získáte skvělou inspiraci (nejen) na víkendové vaření!

Další recepty a články

Pečený pstruh s grilovanou...
Pečený pstruh s grilovanou...
Pečený pstruh s grilovanou...
Pečený pstruh s grilovanou...
Gin Tonic
Gin Tonic
Gin Tonic
Gin Tonic
Grilovaná panenka s česnekovou...
Grilovaná panenka s česnekovou...
Grilovaná panenka s česnekovou...
Grilovaná panenka s česnekovou...
Grilovaný losos se zeleninovým...
Grilovaný losos se zeleninovým...
Grilovaný losos se zeleninovým...
Grilovaný losos se zeleninovým...

Inspirujte se podobnými recepty