×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Albert ČR
Recept Věnec z kynutého těsta s rozinkami

Další recepty a články

Kuskus s kuřetem
Kuskus s kuřetem
Kuskus s kuřetem
Kuskus s kuřetem
Jogurtový cheesecake
Jogurtový cheesecake
Jogurtový cheesecake
Jogurtový cheesecake
Citronovo–tymiánové kuře
Citronovo–tymiánové...
Citronovo–tymiánové kuře
Citronovo–tymiánové kuře
Grilovaná vepřová panenka se...
Grilovaná vepřová...
Grilovaná vepřová panenka se...
Grilovaná vepřová panenka se...

Věnec z kynutého těsta s rozinkami

Co budete potřebovat

1 lžička sušeného droždí
50 g jemného krupicového cukru
100 ml teplého mléka + na potření
300 g hladké mouky + na poprášení
50 ml oleje (slunečnicového nebo řepkového)
1 lžíce pomerančové kůry nastrouhané
1 lžička mleté skořice
100 g rozinek přes noc naložené v rumu
tmavý třtinový cukr na posypání

Jak na to?

V míse smíchejte droždí, cukr, 175 ml vlažné vody a mléko. Nechte vzejít kvásek, pak přidejte mouku, olej, pomerančovou kůru, rozinky a skořici. Trochu mouky si nechte na později. Vypracujte hladké a pružné těsto. Vraťte ho do mísy, poprašte moukou, přikryjte utěrkou a nechte na teplém místě kynout, trvá to asi hodinu.
Předehřejte troubu na 200°C. Pracovní plochu lehce poprašte moukou a vyválejte obdélník 25 × 55 centimetrů. Od delší strany zarolujte do copu, rozkrojte na dvě poloviny. Základ věnce opatrně přeneste na plech vyložený pečicím papírem. Potom začněte splétat: přehazujte jeden pruh těsta přes druhý do copu ze dvou pramenů. Na konci spojte a vytvořte věnec, konce přimáčkněte. Věnec potřete mlékem, posypejte tmavým třtinovým cukrem.
Pečte 15–20 minut dozlatova. Jestli je věnec dobře upečený, otestujte zapíchnutím špejle – měla by zůstat suchá.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Věnec z kynutého těsta s rozinkami

Dezert Náročné Česká Moučníky a koláče Velikonoce Tip týdne
(0)

Inspirujte se zdravými recepty

Co budete potřebovat

1 lžička sušeného droždí
50 g jemného krupicového cukru
100 ml teplého mléka + na potření
300 g hladké mouky + na poprášení
50 ml oleje (slunečnicového nebo řepkového)
1 lžíce pomerančové kůry nastrouhané
1 lžička mleté skořice
100 g rozinek přes noc naložené v rumu
tmavý třtinový cukr na posypání

Jak na to?

V míse smíchejte droždí, cukr, 175 ml vlažné vody a mléko. Nechte vzejít kvásek, pak přidejte mouku, olej, pomerančovou kůru, rozinky a skořici. Trochu mouky si nechte na později. Vypracujte hladké a pružné těsto. Vraťte ho do mísy, poprašte moukou, přikryjte utěrkou a nechte na teplém místě kynout, trvá to asi hodinu.
Předehřejte troubu na 200°C. Pracovní plochu lehce poprašte moukou a vyválejte obdélník 25 × 55 centimetrů. Od delší strany zarolujte do copu, rozkrojte na dvě poloviny. Základ věnce opatrně přeneste na plech vyložený pečicím papírem. Potom začněte splétat: přehazujte jeden pruh těsta přes druhý do copu ze dvou pramenů. Na konci spojte a vytvořte věnec, konce přimáčkněte. Věnec potřete mlékem, posypejte tmavým třtinovým cukrem.
Pečte 15–20 minut dozlatova. Jestli je věnec dobře upečený, otestujte zapíchnutím špejle – měla by zůstat suchá.

ODEBÍREJTE NÁŠ NEWSLETTER

A MY VÁM KAŽDÝ TÝDEN DOPORUČÍME TY NEJLEPŠÍ RECEPTY A MNOHEM VÍCE

Je třeba potvrdit souhlas s podmínkami.

Další recepty a články

Kuskus s kuřetem
Kuskus s kuřetem
Kuskus s kuřetem
Kuskus s kuřetem
Jogurtový cheesecake
Jogurtový cheesecake
Jogurtový cheesecake
Jogurtový cheesecake
Citronovo–tymiánové kuře
Citronovo–tymiánové kuře
Citronovo–tymiánové kuře
Citronovo–tymiánové kuře
Grilovaná vepřová panenka se...
Grilovaná vepřová panenka se...
Grilovaná vepřová panenka se...
Grilovaná vepřová panenka se...

Inspirujte se podobnými recepty