×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Albert ČR
Recept Věnec z kynutého těsta

Další recepty a články

Levandulové sušenky
Levandulové sušenky
Levandulové sušenky
Levandulové sušenky
Borůvkový dezert do skleničky
Borůvkový dezert do...
Borůvkový dezert do skleničky
Borůvkový dezert do skleničky
Ledové borůvkové müsli tyčinky
Ledové borůvkové...
Ledové borůvkové müsli tyčinky
Ledové borůvkové müsli tyčinky
Pudink s malinami a jogurtem
Pudink s malinami a...
Pudink s malinami a jogurtem
Pudink s malinami a jogurtem

Věnec z kynutého těsta

Co budete potřebovat

1 lžička sušeného droždí
50 g jemného krupicového cukru
100 ml teplého mléka + na potření
300 g hladké mouky + na poprášení
50 ml oleje (slunečnicového nebo řepkového)
1 lžíce pomerančové kůry, nastrouhané
1 lžička mleté skořice
tmavý třtinový cukr na posypání
malinový džem na potření plátu těsta

Jak na to?

V míse smíchejte droždí, cukr, 175 ml vlažné vody a mléko. Nechte vzejít kvásek, pak přidejte mouku, olej, pomerančovou kůru a skořici. Trochu mouky si nechte na později. Vypracujte hladké a pružné těsto. Vraťte ho do mísy, poprašte moukou, přikryjte utěrkou a nechte na teplém místě kynout, trvá to asi hodinu.
Předehřejte troubu na 200°C. Pracovní plochu lehce poprašte moukou a vyválejte obdélník 25 × 55 centimetrů. Potřete ho malinovým džemem a od delší strany zarolujte. Váleček podélně rozkrojte, obě poloviny položte vedle sebe řeznou stranou od sebe a na jednom konci je spojte. Základ věnce opatrně přeneste na plech vyložený pečicím papírem.
Potom začněte splétat: přehazujte jeden pruh těsta přes druhý do copu ze dvou pramenů. Na konci spojte a vytvořte věnec, konce přimáčkněte. Věnec potřete mlékem, posypejte tmavým třtinovým cukrem.
Pečte 15–20 minut dozlatova. Jestli je věnec dobře upečený, otestujte zapíchnutím špejle – měla by zůstat suchá.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Věnec z kynutého těsta

Dezert Náročné Sladká jídla Magazín 12/2014
Průměrné hodnocení 3 (4)

Co budete potřebovat

1 lžička sušeného droždí
50 g jemného krupicového cukru
100 ml teplého mléka + na potření
300 g hladké mouky + na poprášení
50 ml oleje (slunečnicového nebo řepkového)
1 lžíce pomerančové kůry, nastrouhané
1 lžička mleté skořice
tmavý třtinový cukr na posypání
malinový džem na potření plátu těsta

Jak na to?

V míse smíchejte droždí, cukr, 175 ml vlažné vody a mléko. Nechte vzejít kvásek, pak přidejte mouku, olej, pomerančovou kůru a skořici. Trochu mouky si nechte na později. Vypracujte hladké a pružné těsto. Vraťte ho do mísy, poprašte moukou, přikryjte utěrkou a nechte na teplém místě kynout, trvá to asi hodinu.
Předehřejte troubu na 200°C. Pracovní plochu lehce poprašte moukou a vyválejte obdélník 25 × 55 centimetrů. Potřete ho malinovým džemem a od delší strany zarolujte. Váleček podélně rozkrojte, obě poloviny položte vedle sebe řeznou stranou od sebe a na jednom konci je spojte. Základ věnce opatrně přeneste na plech vyložený pečicím papírem.
Potom začněte splétat: přehazujte jeden pruh těsta přes druhý do copu ze dvou pramenů. Na konci spojte a vytvořte věnec, konce přimáčkněte. Věnec potřete mlékem, posypejte tmavým třtinovým cukrem.
Pečte 15–20 minut dozlatova. Jestli je věnec dobře upečený, otestujte zapíchnutím špejle – měla by zůstat suchá.

ODEBÍREJTE NÁŠ NEWSLETTER

A MY VÁM KAŽDÝ TÝDEN DOPORUČÍME TY NEJLEPŠÍ RECEPTY A MNOHEM VÍCE

Je třeba potvrdit souhlas s podmínkami.

Další recepty a články

Levandulové sušenky
Levandulové sušenky
Levandulové sušenky
Levandulové sušenky
Borůvkový dezert do skleničky
Borůvkový dezert do skleničky
Borůvkový dezert do skleničky
Borůvkový dezert do skleničky
Ledové borůvkové müsli tyčinky
Ledové borůvkové müsli tyčinky
Ledové borůvkové müsli tyčinky
Ledové borůvkové müsli tyčinky
Pudink s malinami a jogurtem
Pudink s malinami a jogurtem
Pudink s malinami a jogurtem
Pudink s malinami a jogurtem

Inspirujte se podobnými recepty

Tipy na jedlé vánoční dárky

Mohlo by Vám také chutnat