
Velká pusa pro děti

Snadné
Více než 60 minut
3/5
Pro děti
Dezert
Ingredience
Složení 4 porce
- Cukr krupicový 240 g
- Kakao holandské 1/2 plž
- Vejce 4 ks
- Maliny lyofilizované 1/2 hrs.
- Cukr krupicový 240 g
- Kakao holandské 1/2 plž
- Vejce 4 ks
- Maliny lyofilizované 1/2 hrs.
Příprava
- 1Opatrně ze 4 vajec oddělte žloutky a bílky. Bílky vlijte do mísy.
- 2Na plech vyložený pečicím papírem vsypte 240 g cukru tak, aby vytvořil souvislou vyšší plochu. Pomocí pečicího papíru, který na okrajích lehce nazdvihnete, docílíte kompaktních okrajů hromádky. Plech vložte do trouby předehřáté na 200 °C a cukr zahřívejte 6 minut. Minutu před koncem pečení vyšlehejte bílky dotuha. Nejprve na malé otáčky, jakmile se začne tvořit pěna na okrajích mísy, zvyšte otáčky na maximum.
- 3Cukr vytáhněte z trouby. Troubu nechte otevřenou a teplotu stáhněte na 100 °C. Po jedné lžíci za stálého šlehání cukr přidejte do bílků. Celou hmotu šlehejte 10 minut, až se cukr kompletně rozpustí a hmota bude mít trochu vyšší pokojovou teplotu. Hotovou hmotu na pusinky poznáte tak, že je lesklá, elastická a krásně drží tvar. Trošku hmoty použijte na přilepení pečicího papíru k plechu. Pomocí salátové lžíce nebo podobné naběračky naberte větší množství hmoty a vytvořte na plechu 4 velké pusiny. Rozdrťte ½ hrsti malin mezi prsty a posypte 2 velké pusiny. Zbývající 2 pusiny posypte ½ lžíce kakaa přes jemné sítko. Špejlí posypky trochu zapracujte, až vznikne hezké mramorování. Velké sladké pusy ihned vložte do trouby vyhřáté na 100 °C a sušte 90 minut.
- 4Že jsou upečené, poznáte tak, že jdou lehce odloupnout od pečicího papíru. Po vyndání z trouby je nechte zcela vychladnout. Skladujte je nejlépe v plechové dóze. Zvolte správnou velikost, aby uvnitř bylo co nejméně vzduchu. Časem vyschnou úplně, ale pořád budou vynikající. Děti je zkrátka budou milovat.
- 1Opatrně ze 4 vajec oddělte žloutky a bílky. Bílky vlijte do mísy.
- 2Na plech vyložený pečicím papírem vsypte 240 g cukru tak, aby vytvořil souvislou vyšší plochu. Pomocí pečicího papíru, který na okrajích lehce nazdvihnete, docílíte kompaktních okrajů hromádky. Plech vložte do trouby předehřáté na 200 °C a cukr zahřívejte 6 minut. Minutu před koncem pečení vyšlehejte bílky dotuha. Nejprve na malé otáčky, jakmile se začne tvořit pěna na okrajích mísy, zvyšte otáčky na maximum.
- 3Cukr vytáhněte z trouby. Troubu nechte otevřenou a teplotu stáhněte na 100 °C. Po jedné lžíci za stálého šlehání cukr přidejte do bílků. Celou hmotu šlehejte 10 minut, až se cukr kompletně rozpustí a hmota bude mít trochu vyšší pokojovou teplotu. Hotovou hmotu na pusinky poznáte tak, že je lesklá, elastická a krásně drží tvar. Trošku hmoty použijte na přilepení pečicího papíru k plechu. Pomocí salátové lžíce nebo podobné naběračky naberte větší množství hmoty a vytvořte na plechu 4 velké pusiny. Rozdrťte ½ hrsti malin mezi prsty a posypte 2 velké pusiny. Zbývající 2 pusiny posypte ½ lžíce kakaa přes jemné sítko. Špejlí posypky trochu zapracujte, až vznikne hezké mramorování. Velké sladké pusy ihned vložte do trouby vyhřáté na 100 °C a sušte 90 minut.
- 4Že jsou upečené, poznáte tak, že jdou lehce odloupnout od pečicího papíru. Po vyndání z trouby je nechte zcela vychladnout. Skladujte je nejlépe v plechové dóze. Zvolte správnou velikost, aby uvnitř bylo co nejméně vzduchu. Časem vyschnou úplně, ale pořád budou vynikající. Děti je zkrátka budou milovat.
Hodnocení
Pomohl vám recept?
Ohodnoťte jak vám chutnal


Uložte si ingredience pro váš další nákup
Využijte k tomu funkci Nákupní seznam v aplikaci Můj Albert, kterou už využívá více něž 2 miliony spokojených zákazníků. Díky aplikaci navíc máte jistotu, že ušetříte vždy nejvíc!
Legenda zkratek
kus | ks | špetka | špet. | |
lžíce | plž | svazek | svaz. | |
lžička | člž | plátek | plát. | |
hrst | hrs. | hrnek | hrn. | |
stroužek | strouž. | řapík | řap. | |
snítka | snít. | kopeček | kop. |
Našli jste v receptu chybu či nesrovnalost? Napište nám ji na info@albert.cz a my recept vyladíme.