×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Recept Velikonoční krůtí roláda

Další recepty a články

Drůbeží velouté
Drůbeží velouté
Drůbeží velouté
Drůbeží velouté
Losos s bazalkovou omáčkou
Losos s bazalkovou...
Losos s bazalkovou omáčkou
Losos s bazalkovou omáčkou
Špenátová polévka
Špenátová polévka
Špenátová polévka
Špenátová polévka
Filet ze pstruha se zeleninou
Filet ze pstruha se...
Filet ze pstruha se zeleninou
Filet ze pstruha se zeleninou

Velikonoční krůtí roláda

Co budete potřebovat

krůtí stehno
sůl
pepř
na náplň:
krůtí prso
1 vejce
smetana
petrželka
sůl
pepř
na přílohu:
brambory
máslo
pažitka
sůl

Jak na to?

Z krůtího stehna ořežeme maso, očistíme ho od šlach, osolíme a opepříme. Potom si připravíme náplň z mletého masa: libové krůtí prso nakrájíme na kousky, osolíme a opepříme, přidáme vejce, pár kapek smetany a rozmixujeme. Posypeme čerstvou petrželkou a pořádně promícháme.

Směs namažeme na očištěný stehenní řízek, přehneme kraje a uděláme roládu. Z vrchu ještě jednou osolíme a opepříme a zabalíme napevno do alobalu.

Troubu si předehřejeme na 150 stupňů, roládu vložíme do pekáčku a necháme pozvolna péct. Mezitím si uvaříme brambory, potom je slijeme, přidáme kousek másla a posypeme čerstvou pažitkou.

Asi po hodině vyndáme roládu z trouby a ještě ji krátce opečeme z obou stran na pánvi, aby měla zlatavou barvu. Vypečenou šťávu z masa slijeme do malého kastrůlku a necháme zredukovat. Roládu nakrájíme na plátky, nandáme na talíř, polijeme šťávou a podáváme s bramborem.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Velikonoční krůtí roláda

Hlavní chod Snadné Česká Velikonoce Pečení Škola vaření 2 , Zdeněk Pohlreich
Průměrné hodnocení 4 (25)

Co budete potřebovat

krůtí stehno
sůl
pepř
na náplň:
krůtí prso
1 vejce
smetana
petrželka
sůl
pepř
na přílohu:
brambory
máslo
pažitka
sůl

Jak na to?

Z krůtího stehna ořežeme maso, očistíme ho od šlach, osolíme a opepříme. Potom si připravíme náplň z mletého masa: libové krůtí prso nakrájíme na kousky, osolíme a opepříme, přidáme vejce, pár kapek smetany a rozmixujeme. Posypeme čerstvou petrželkou a pořádně promícháme.

Směs namažeme na očištěný stehenní řízek, přehneme kraje a uděláme roládu. Z vrchu ještě jednou osolíme a opepříme a zabalíme napevno do alobalu.

Troubu si předehřejeme na 150 stupňů, roládu vložíme do pekáčku a necháme pozvolna péct. Mezitím si uvaříme brambory, potom je slijeme, přidáme kousek másla a posypeme čerstvou pažitkou.

Asi po hodině vyndáme roládu z trouby a ještě ji krátce opečeme z obou stran na pánvi, aby měla zlatavou barvu. Vypečenou šťávu z masa slijeme do malého kastrůlku a necháme zredukovat. Roládu nakrájíme na plátky, nandáme na talíř, polijeme šťávou a podáváme s bramborem.

Chutnalo Vám?

S našimi pravidelnými newslettery vám už žádný skvělý recept neuteče. Registrujte se k odběru receptů, získáte skvělou inspiraci (nejen) na víkendové vaření!

Další recepty a články

Drůbeží velouté
Drůbeží velouté
Drůbeží velouté
Drůbeží velouté
Losos s bazalkovou omáčkou
Losos s bazalkovou omáčkou
Losos s bazalkovou omáčkou
Losos s bazalkovou omáčkou
Špenátová polévka
Špenátová polévka
Špenátová polévka
Špenátová polévka
Filet ze pstruha se zeleninou
Filet ze pstruha se zeleninou
Filet ze pstruha se zeleninou
Filet ze pstruha se zeleninou

Inspirujte se podobnými recepty