1
Ostrý nůž nahřejte ve vroucí vodě a opatrně jím napůl rozřízněte 5 dutých čokoládových vajíček. Do misky rozdrťte 40 g sušenek a promačkejte je spolu s 10 g másla, až vznikne drobenka. Rozdělte ji do všech připravených čokoládových skořápek a velmi jemně přitlačte prsty na dno.
2
V míse vyšlehejte 200 g čerstvého smetanového sýra, 35 g cukru a 100 ml smetany ke šlehání na hladký krém. Zbylé 1 čokoládové vejce rozkrojte stejným způsobem a rozpusťte v rendlíku nad vodní lázní. Trochu zchladlou čokoládu rychle vmíchejte do krému a krémem opatrně naplňte skořápky.
3
Nakonec velikonoční cheesecake od vejcouna zdobte dle fantazie, třeba nadrcenými lyofilizovanými malinami. Přidejte rozpůlená čokoládová minivajíčka, celé i nadrcené lentilky a dejte cheesecaky na 1 hodinu odpočinout do lednice. Pak podávejte svým malým veselým koledníkům.
1
Ostrý nůž nahřejte ve vroucí vodě a opatrně jím napůl rozřízněte 5 dutých čokoládových vajíček. Do misky rozdrťte 40 g sušenek a promačkejte je spolu s 10 g másla, až vznikne drobenka. Rozdělte ji do všech připravených čokoládových skořápek a velmi jemně přitlačte prsty na dno.
2
V míse vyšlehejte 200 g čerstvého smetanového sýra, 35 g cukru a 100 ml smetany ke šlehání na hladký krém. Zbylé 1 čokoládové vejce rozkrojte stejným způsobem a rozpusťte v rendlíku nad vodní lázní. Trochu zchladlou čokoládu rychle vmíchejte do krému a krémem opatrně naplňte skořápky.
3
Nakonec velikonoční cheesecake od vejcouna zdobte dle fantazie, třeba nadrcenými lyofilizovanými malinami. Přidejte rozpůlená čokoládová minivajíčka, celé i nadrcené lentilky a dejte cheesecaky na 1 hodinu odpočinout do lednice. Pak podávejte svým malým veselým koledníkům.