Přeskočit
Albert logoAlbert logo

Vítejte!

Můj profil
0
LETÁKYRECEPTY
MŮJ ALBERT
ReceptyVelikonoční bochánky zvané cross buns (čti kros bans)
Albert logoAlbert logo
Velikonoční bochánky zvané cross buns (čti kros bans)

Velikonoční bochánky zvané cross buns (čti kros bans)

Snadné
Více než 60 minut
3/5
Anglická
Velikonoce
Dezert

Ingredience12 porcí

12 porcí
  • Máslo 15 g
  • Rozinky 80 g
  • Mouka hladká 750 g
  • Cukr krupicový 110 g
  • Muškátový oříšek 1/4 člž
  • Skořice mletá 1 člž
  • Sůl
  • Mléko plnotučné 270 ml
  • Vejce 2 ks
  • Droždí čerstvé 20 g
  • Voda 7 plž
  • Smetana na vaření 2 plž
  • Džem meruňkový 2 plž
  • Máslo 15 g
  • Rozinky 80 g
  • Mouka hladká 750 g
  • Cukr krupicový 110 g
  • Muškátový oříšek 1/4 člž
  • Skořice mletá 1 člž
  • Sůl
  • Mléko plnotučné 270 ml
  • Vejce 2 ks
  • Droždí čerstvé 20 g
  • Voda 7 plž
  • Smetana na vaření 2 plž
  • Džem meruňkový 2 plž

Příprava

1
Rozinky přelijte horkou vodou a dejte stranou.
2
Šest set gramů mouky, 100 g cukru, koření a špetku soli vsypte do mísy. Vyklepněte vejce, vlijte rozpuštěné máslo a 250 ml teplého mléka. Přisypte rozdrobené droždí, scezené rozinky a důkladným hnětením vypracujte hladké těsto.
3
Mísu přikryjte utěrkou a nechte na teplém místě 60 minut kynout.
4
Vykynuté těsto rozdělte na 12 dílů. Vytvarujte z nich bochánky, které vyskládejte do zapékací mísy nebo pekáčku o rozměrech 31,5 × 21,5 cm. Opět zakryjte a nechte kynout dalších 30 minut.
5
Troubu předehřejte na 180 °C.
6
V malé misce promíchejte zbylou mouku, cukr, mléko a 6 lžic vody do konzistence pasty. Směs vložte do cukrářského sáčku s kulatou násadkou nebo odstřiženým rohem. Přes bulky nakreslete křížem čáry.
7
Pečte 15 minut. Vyjměte, pomažte smetanou a pečte dalších 15 minut dozlatova.
8
Promíchejte marmeládu s vodou. Mašlovačkou natřete ještě horké bulky glazurou a nechte vychladnout. Podávejte s máslem, podobně jako třeba mazanec
1
Rozinky přelijte horkou vodou a dejte stranou.
2
Šest set gramů mouky, 100 g cukru, koření a špetku soli vsypte do mísy. Vyklepněte vejce, vlijte rozpuštěné máslo a 250 ml teplého mléka. Přisypte rozdrobené droždí, scezené rozinky a důkladným hnětením vypracujte hladké těsto.
3
Mísu přikryjte utěrkou a nechte na teplém místě 60 minut kynout.
4
Vykynuté těsto rozdělte na 12 dílů. Vytvarujte z nich bochánky, které vyskládejte do zapékací mísy nebo pekáčku o rozměrech 31,5 × 21,5 cm. Opět zakryjte a nechte kynout dalších 30 minut.
5
Troubu předehřejte na 180 °C.
6
V malé misce promíchejte zbylou mouku, cukr, mléko a 6 lžic vody do konzistence pasty. Směs vložte do cukrářského sáčku s kulatou násadkou nebo odstřiženým rohem. Přes bulky nakreslete křížem čáry.
7
Pečte 15 minut. Vyjměte, pomažte smetanou a pečte dalších 15 minut dozlatova.
8
Promíchejte marmeládu s vodou. Mašlovačkou natřete ještě horké bulky glazurou a nechte vychladnout. Podávejte s máslem, podobně jako třeba mazanec

Hodnocení

Pomohl vám recept?
Ohodnoťte jak vám chutnal
Uložte si ingredience pro váš další nákup

Využijte k tomu funkci Nákupní seznam v aplikaci Můj Albert, kterou už využívá více něž 2 miliony spokojených zákazníků. Díky aplikaci navíc máte jistotu, že ušetříte vždy nejvíc!

Aktuální letáky

Prolistujte si aktuální letákovou nabídku plnou akčních cen.

Platný ještě dnes

Od 06.03.2024 do 19.03.2024

Platný ještě dnes

Od 13.03.2024 do 19.03.2024

Platný ještě 8 dní

Od 20.03.2024 do 26.03.2024

Platný ještě 13 dní

Od 20.03.2024 do 31.03.2024

Platný ještě dnes

Od 06.03.2024 do 19.03.2024

Platný ještě dnes

Od 13.03.2024 do 19.03.2024

Platný ještě 8 dní

Od 20.03.2024 do 26.03.2024

Platný ještě 13 dní

Od 20.03.2024 do 31.03.2024

Prohlížet letáky

Legenda zkratek

 kus ks   špetka špet. 
 lžíce plž  svazek svaz.
 lžička člž  plátek plát.
 hrst hrs.  hrnek hrn.
 stroužek strouž.   řapík řap. 
  snítka snít.   kopeček kop. 

 

Našli jste v receptu chybu či nesrovnalost? Napište nám ji na info@albert.cz a my recept vyladíme.