Můj Albert
Ušetřete vždy nejvíc
Otevřít
Velikonoční bochánky zvané cross buns (čti kros bans)

Velikonoční bochánky zvané cross buns (čti kros bans)

Ingredience

80 g rozinek
750 g hladké mouky
110 g cukru
1 lžička skořice
¼ lžičky mletého muškátového oříšku
sůl
2 vejce
15 g másla
270 ml plnotučného mléka
20 g droždí
7 lžic vody
2 lžíce smetany (12 %)
2 lžíce meruňkového džemu

Postup přípravy

1. Rozinky přelijte horkou vodou a dejte stranou.

2.Šest set gramů mouky, 100 g cukru, koření a špetku soli vsypte do mísy. Vyklepněte vejce, vlijte rozpuštěné másloa 250 ml teplého mléka. Přisypte rozdrobené droždí, scezené rozinky a důkladným hnětením vypracujte hladké těsto.

3.Mísu přikryjte utěrkou a nechte na teplém místě 60 minut kynout.

4.Vykynuté těsto rozdělte na 12 dílů. Vytvarujte z nich bochánky, které vyskládejte do zapékací mísy nebo pekáčku o rozměrech 31,5 × 21,5 cm. Opět zakryjtea nechte kynout dalších 30 minut.

5.Troubu předehřejte na 180 °C.

6.V malé misce promíchejte zbylou mouku, cukr, mléko a 6 lžic vody do konzistence pasty. Směs vložte do cukrářského sáčku s kulatou násadkou nebo odstřiženým rohem. Přes bulky nakreslete křížem čáry.

7.Pečte 15 minut. Vyjměte, pomažte smetanou a pečte dalších 15 minut dozlatova.

8.Promíchejte marmeládu s vodou. Mašlovačkou natřete ještě horké bulky glazurou a nechte vychladnout. Podávejte s máslem, podobně jako třeba mazanec

Jak na to?

Pomohl vám recept?
54hodnocení3

Další videorecepty