Dárková karta

V Albertu si můžete zakoupit kartu, kterou lze nabít libovolnou částkou od 200 Kč do 1500 Kč.

×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Rozumím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   ROZUMÍM


Albert ČR
Recept Velikonoční bochánky zvané cross buns (čti kros bans)

Další recepty a články

Biskupský chlebíček
Biskupský chlebíček
Biskupský chlebíček
Biskupský chlebíček
Sýrové bulky
Sýrové bulky
Sýrové bulky
Sýrové bulky
Mandlové hvězdičky
Mandlové hvězdičky
Mandlové hvězdičky
Mandlové hvězdičky
Ořechové košíčky
Ořechové košíčky
Ořechové košíčky
Ořechové košíčky

Velikonoční bochánky zvané cross buns (čti kros bans)

Co budete potřebovat

80 g rozinek
750 g hladké mouky
110 g cukru
1 lžička skořice
¼ lžičky mletého muškátového oříšku
sůl
2 vejce
15 g másla
270 ml plnotučného mléka
20 g droždí
7 lžic vody
2 lžíce smetany (12 %)
2 lžíce meruňkového džemu

Jak na to?

1. Rozinky přelijte horkou vodou a dejte stranou.

2.Šest set gramů mouky, 100 g cukru, koření a špetku soli vsypte do mísy. Vyklepněte vejce, vlijte rozpuštěné másloa 250 ml teplého mléka. Přisypte rozdrobené droždí, scezené rozinky a důkladným hnětením vypracujte hladké těsto.

3.Mísu přikryjte utěrkou a nechte na teplém místě 60 minut kynout.

4.Vykynuté těsto rozdělte na 12 dílů. Vytvarujte z nich bochánky, které vyskládejte do zapékací mísy nebo pekáčku o rozměrech 31,5 × 21,5 cm. Opět zakryjtea nechte kynout dalších 30 minut.

5.Troubu předehřejte na 180 °C.

6.V malé misce promíchejte zbylou mouku, cukr, mléko a 6 lžic vody do konzistence pasty. Směs vložte do cukrářského sáčku s kulatou násadkou nebo odstřiženým rohem. Přes bulky nakreslete křížem čáry.

7.Pečte 15 minut. Vyjměte, pomažte smetanou a pečte dalších 15 minut dozlatova.

8.Promíchejte marmeládu s vodou. Mašlovačkou natřete ještě horké bulky glazurou a nechte vychladnout. Podávejte s máslem, podobně jako třeba mazanec





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Velikonoční bochánky zvané cross buns (čti kros bans)

Dezert Snadné Moučníky a koláče Vegetariánské Videorecept Magazín 4/2020 Počet porcí: 12 kusů
Průměrné hodnocení 2 (6)

Co budete potřebovat

80 g rozinek
750 g hladké mouky
110 g cukru
1 lžička skořice
¼ lžičky mletého muškátového oříšku
sůl
2 vejce
15 g másla
270 ml plnotučného mléka
20 g droždí
7 lžic vody
2 lžíce smetany (12 %)
2 lžíce meruňkového džemu

Jak na to?

1. Rozinky přelijte horkou vodou a dejte stranou.

2.Šest set gramů mouky, 100 g cukru, koření a špetku soli vsypte do mísy. Vyklepněte vejce, vlijte rozpuštěné másloa 250 ml teplého mléka. Přisypte rozdrobené droždí, scezené rozinky a důkladným hnětením vypracujte hladké těsto.

3.Mísu přikryjte utěrkou a nechte na teplém místě 60 minut kynout.

4.Vykynuté těsto rozdělte na 12 dílů. Vytvarujte z nich bochánky, které vyskládejte do zapékací mísy nebo pekáčku o rozměrech 31,5 × 21,5 cm. Opět zakryjtea nechte kynout dalších 30 minut.

5.Troubu předehřejte na 180 °C.

6.V malé misce promíchejte zbylou mouku, cukr, mléko a 6 lžic vody do konzistence pasty. Směs vložte do cukrářského sáčku s kulatou násadkou nebo odstřiženým rohem. Přes bulky nakreslete křížem čáry.

7.Pečte 15 minut. Vyjměte, pomažte smetanou a pečte dalších 15 minut dozlatova.

8.Promíchejte marmeládu s vodou. Mašlovačkou natřete ještě horké bulky glazurou a nechte vychladnout. Podávejte s máslem, podobně jako třeba mazanec

ODEBÍREJTE NÁŠ NEWSLETTER

A MY VÁM KAŽDÝ TÝDEN DOPORUČÍME TY NEJLEPŠÍ RECEPTY A MNOHEM VÍCE

Přihlaste se k odběru novinek

Vaše registrace už je téměř hotová.
Stačí už jen kliknout na odkaz v e-mailu, který jsme vám právě zaslali.

Další recepty a články

Biskupský chlebíček
Biskupský chlebíček
Biskupský chlebíček
Biskupský chlebíček
Sýrové bulky
Sýrové bulky
Sýrové bulky
Sýrové bulky
Mandlové hvězdičky
Mandlové hvězdičky
Mandlové hvězdičky
Mandlové hvězdičky
Ořechové košíčky
Ořechové košíčky
Ořechové košíčky
Ořechové košíčky

Inspirujte se podobnými recepty