×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Albert ČR
Recept Velikonoční bochánky

Další recepty a články

Andělský dort
Andělský dort
Andělský dort
Andělský dort
Citronový koláč na plech
Citronový koláč na...
Citronový koláč na plech
Citronový koláč na plech
Závin s tvarohem a mandlemi
Závin s tvarohem a...
Závin s tvarohem a mandlemi
Závin s tvarohem a mandlemi
Citronová bábovka s rozmarýnem
Citronová bábovka s...
Citronová bábovka s rozmarýnem
Citronová bábovka s rozmarýnem

Velikonoční bochánky

Co budete potřebovat

500 ml plnotučného mléka
110 ml rostlinného oleje
150 g krupicového cukru
lžičky sušeného droždí
750 g hladké mouky
½ vrchovaté lžičky prášku do pečiva
½ vrchovaté lžičky jedlé sody
1 lžička soli
1 lžička skořice
špetku muškátového oříšku, nastrouhaného
80 g rozinek
Na potření:
1 bílek
2 lžíce mléka
Na polevu:
1 bílek
práškový cukr

Jak na to?

1. V hrnci promíchám mléko, olej a 100 g cukru a za stálého míchání zahřívám, až je mléko horké, ale ještě se nevaří. Sundám z plotny a nechám půl hodiny chladnout.
2. Do mléka nasypu droždí, přidám 600 g mouky a promíchám. Vznikne lepkavé těsto, které zakryju utěrkou a nechám na teplém místě hodinu kynout.
3. Do vykynutého těsta zapracuju 150 g mouky, prášek do pečiva, jedlou sodu a sůl. Připravím si směs skořice, muškátového oříšku a 50 g cukru.
4. Těsto přendám na pomoučený vál a lehce ho vytvaruju do placky. Posypu ji třetinou směsi cukru a koření a třetinou rozinek. Těsto přeložím, znovu ho zmáčknu a posypu další třetinou cukru s kořením a rozinek. Celý postup ještě jednou zopakuju.
5. Z těsta odtrhuji kousky velké jako pingpongový míček, vytvaruju z nich bochánky a pokládám je na vymazaný plech. Přikryju je utěrkou a nechám půl hodiny kynout.
6. Troubu předehřeju na 200 °C. V misce prošlehám bílek s mlékem a potřu jím vykynuté bochánky. Peču 20 minut do zlatohněda.
7. Mezitím si připravím polevu. V misce smíchám bílek s takovým množstvím práškového cukru, aby měl konzistenci husté polevy. Polevu přendám do plastového sáčku, ustřihnu mu růžek a namaluju polevou na každý bochánek křížek.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Velikonoční bochánky

Náročné Česká Moučníky a koláče Velikonoce Magazín 4/2012
Průměrné hodnocení 4 (5)

Co budete potřebovat

500 ml plnotučného mléka
110 ml rostlinného oleje
150 g krupicového cukru
lžičky sušeného droždí
750 g hladké mouky
½ vrchovaté lžičky prášku do pečiva
½ vrchovaté lžičky jedlé sody
1 lžička soli
1 lžička skořice
špetku muškátového oříšku, nastrouhaného
80 g rozinek
Na potření:
1 bílek
2 lžíce mléka
Na polevu:
1 bílek
práškový cukr

Jak na to?

1. V hrnci promíchám mléko, olej a 100 g cukru a za stálého míchání zahřívám, až je mléko horké, ale ještě se nevaří. Sundám z plotny a nechám půl hodiny chladnout.
2. Do mléka nasypu droždí, přidám 600 g mouky a promíchám. Vznikne lepkavé těsto, které zakryju utěrkou a nechám na teplém místě hodinu kynout.
3. Do vykynutého těsta zapracuju 150 g mouky, prášek do pečiva, jedlou sodu a sůl. Připravím si směs skořice, muškátového oříšku a 50 g cukru.
4. Těsto přendám na pomoučený vál a lehce ho vytvaruju do placky. Posypu ji třetinou směsi cukru a koření a třetinou rozinek. Těsto přeložím, znovu ho zmáčknu a posypu další třetinou cukru s kořením a rozinek. Celý postup ještě jednou zopakuju.
5. Z těsta odtrhuji kousky velké jako pingpongový míček, vytvaruju z nich bochánky a pokládám je na vymazaný plech. Přikryju je utěrkou a nechám půl hodiny kynout.
6. Troubu předehřeju na 200 °C. V misce prošlehám bílek s mlékem a potřu jím vykynuté bochánky. Peču 20 minut do zlatohněda.
7. Mezitím si připravím polevu. V misce smíchám bílek s takovým množstvím práškového cukru, aby měl konzistenci husté polevy. Polevu přendám do plastového sáčku, ustřihnu mu růžek a namaluju polevou na každý bochánek křížek.

ODEBÍREJTE NÁŠ NEWSLETTER

A MY VÁM KAŽDÝ TÝDEN DOPORUČÍME TY NEJLEPŠÍ RECEPTY A MNOHEM VÍCE

Je třeba potvrdit souhlas s podmínkami.

Další recepty a články

Andělský dort
Andělský dort
Andělský dort
Andělský dort
Citronový koláč na plech
Citronový koláč na plech
Citronový koláč na plech
Citronový koláč na plech
Závin s tvarohem a mandlemi
Závin s tvarohem a mandlemi
Závin s tvarohem a mandlemi
Závin s tvarohem a mandlemi
Citronová bábovka s rozmarýnem
Citronová bábovka s rozmarýnem
Citronová bábovka s rozmarýnem
Citronová bábovka s rozmarýnem

Inspirujte se podobnými recepty