×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Albert ČR
Recept Velikonoční bezlepkové sušenky

Další recepty a články

Jáhlové muffiny
Jáhlové muffiny
Jáhlové muffiny
Jáhlové muffiny
Nepečené kuličky z kokosové...
Nepečené kuličky z...
Nepečené kuličky z kokosové...
Nepečené kuličky z kokosové...
Biskupský chlebíček
Biskupský chlebíček
Biskupský chlebíček
Biskupský chlebíček
Sýrové bulky
Sýrové bulky
Sýrové bulky
Sýrové bulky

Velikonoční bezlepkové sušenky

Co budete potřebovat

250 g bezlepkové směsi na sladké a slané pečení
200 g mandlí
200 g změklého másla
130 ml javorového sirupu
1 vejce
1 lžička mleté skořice
1/2 lžičky kardamonu
špetka soli

Jak na to?

Mandle pomocí stolního mixéru rozemelte najemno. Pokud nemáte mletý kardamon, rozdrťte semínka v hmoždíři na jemný prášek. Ve větší míse smíchejte bezlepkovou směs na pečení, mleté mandle, skořici, kardamon a špetku soli. Přidejte jedno vejce, javorový sirup a máslo o pokojové teplotě. Vše dobře propracujte, aby se všechny ingredience propojily v těsto. Těsto zabalte do potravinové folie a nechte hodinu odležet v lednici. Troubu rozehřejte na 180°C. Vál poprašte bezlepkovou směsí na pečení a z těsta vyválejte plát o tloušťce 5 mm. Vykrájejte požadované tvary sušenek, které přemístěte na plech vyložený pečícím papírem. Pečte 12-15 minut, dokud nebudou mít okraje zlatavou barvu.

Tip: Sušenky můžete zdobit plátky mandlí, čokoládou nebo třeba jenom zasypat moučkovým cukrem.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Velikonoční bezlepkové sušenky

Dezert Snadné Chuťovky Velikonoce Videorecept Magazín 3/2017
(0)

Co budete potřebovat

250 g bezlepkové směsi na sladké a slané pečení
200 g mandlí
200 g změklého másla
130 ml javorového sirupu
1 vejce
1 lžička mleté skořice
1/2 lžičky kardamonu
špetka soli

Jak na to?

Mandle pomocí stolního mixéru rozemelte najemno. Pokud nemáte mletý kardamon, rozdrťte semínka v hmoždíři na jemný prášek. Ve větší míse smíchejte bezlepkovou směs na pečení, mleté mandle, skořici, kardamon a špetku soli. Přidejte jedno vejce, javorový sirup a máslo o pokojové teplotě. Vše dobře propracujte, aby se všechny ingredience propojily v těsto. Těsto zabalte do potravinové folie a nechte hodinu odležet v lednici. Troubu rozehřejte na 180°C. Vál poprašte bezlepkovou směsí na pečení a z těsta vyválejte plát o tloušťce 5 mm. Vykrájejte požadované tvary sušenek, které přemístěte na plech vyložený pečícím papírem. Pečte 12-15 minut, dokud nebudou mít okraje zlatavou barvu.

Tip: Sušenky můžete zdobit plátky mandlí, čokoládou nebo třeba jenom zasypat moučkovým cukrem.

ODEBÍREJTE NÁŠ NEWSLETTER

A MY VÁM KAŽDÝ TÝDEN DOPORUČÍME TY NEJLEPŠÍ RECEPTY A MNOHEM VÍCE

Je třeba potvrdit souhlas s podmínkami.

Další recepty a články

Jáhlové muffiny
Jáhlové muffiny
Jáhlové muffiny
Jáhlové muffiny
Nepečené kuličky z kokosové...
Nepečené kuličky z kokosové...
Nepečené kuličky z kokosové...
Nepečené kuličky z kokosové...
Biskupský chlebíček
Biskupský chlebíček
Biskupský chlebíček
Biskupský chlebíček
Sýrové bulky
Sýrové bulky
Sýrové bulky
Sýrové bulky

Inspirujte se podobnými recepty

Tipy na jedlé vánoční dárky

Mohlo by Vám také chutnat