×

Pro lepší výkon používají tyto stránky cookies. Setrváním na těchto stránkách a kliknutím na tlačítko „Potvrdit“ vyjadřujete souhlas s jejich používáním. Více informací zdePOTVRDIT


Velikonoční bezlepkové sušenky
nad 60 minut , Dezert , Snadné , Chuťovky , Velikonoce ,

Velikonoční bezlepkové sušenky

Co budu potřebovat

250 g bezlepkové směsi na sladké a slané pečení
200 g mandlí
200 g změklého másla
130 ml javorového sirupu
1 vejce
1 lžička mleté skořice
1/2 lžičky kardamonu
špetka soli

Jak na to?

Mandle pomocí stolního mixéru rozemelte najemno. Pokud nemáte mletý kardamon, rozdrťte semínka v hmoždíři na jemný prášek. Ve větší míse smíchejte bezlepkovou směs na pečení, mleté mandle, skořici, kardamon a špetku soli. Přidejte jedno vejce, javorový sirup a máslo o pokojové teplotě. Vše dobře propracujte, aby se všechny ingredience propojily v těsto. Těsto zabalte do potravinové folie a nechte hodinu odležet v lednici. Troubu rozehřejte na 180°C. Vál poprašte bezlepkovou směsí na pečení a z těsta vyválejte plát o tloušťce 5 mm. Vykrájejte požadované tvary sušenek, které přemístěte na plech vyložený pečícím papírem. Pečte 12-15 minut, dokud nebudou mít okraje zlatavou barvu.

Tip: Sušenky můžete zdobit plátky mandlí, čokoládou nebo třeba jenom zasypat moučkovým cukrem.

Chutnalo Vám?

Každý týden ve čtvrtek připravujeme newsletter s novými recepty. Nechte se inspirovat Albertem a přihlašte se k pravidelnému odběru newsletteru s recepty.

Další recepty a články

  • Biskupský chlebíček

    Moučníky a koláče 60 minut
  • Sýrové bulky

    Chuťovky 60 minut
  • Mandlové hvězdičky

    Cukroví 30 minut