×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Recept Velikonoční bezlepkové sušenky

Další recepty a články

Biskupský chlebíček
Biskupský chlebíček
Biskupský chlebíček
Biskupský chlebíček
Sýrové bulky
Sýrové bulky
Sýrové bulky
Sýrové bulky
Mandlové hvězdičky
Mandlové hvězdičky
Mandlové hvězdičky
Mandlové hvězdičky
Ořechové košíčky
Ořechové košíčky
Ořechové košíčky
Ořechové košíčky

Velikonoční bezlepkové sušenky

Co budete potřebovat

250 g bezlepkové směsi na sladké a slané pečení
200 g mandlí
200 g změklého másla
130 ml javorového sirupu
1 vejce
1 lžička mleté skořice
1/2 lžičky kardamonu
špetka soli

Jak na to?

Mandle pomocí stolního mixéru rozemelte najemno. Pokud nemáte mletý kardamon, rozdrťte semínka v hmoždíři na jemný prášek. Ve větší míse smíchejte bezlepkovou směs na pečení, mleté mandle, skořici, kardamon a špetku soli. Přidejte jedno vejce, javorový sirup a máslo o pokojové teplotě. Vše dobře propracujte, aby se všechny ingredience propojily v těsto. Těsto zabalte do potravinové folie a nechte hodinu odležet v lednici. Troubu rozehřejte na 180°C. Vál poprašte bezlepkovou směsí na pečení a z těsta vyválejte plát o tloušťce 5 mm. Vykrájejte požadované tvary sušenek, které přemístěte na plech vyložený pečícím papírem. Pečte 12-15 minut, dokud nebudou mít okraje zlatavou barvu.

Tip: Sušenky můžete zdobit plátky mandlí, čokoládou nebo třeba jenom zasypat moučkovým cukrem.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Velikonoční bezlepkové sušenky

Dezert Snadné Chuťovky Velikonoce Videorecept Magazín 3/2017
(0)

Co budete potřebovat

250 g bezlepkové směsi na sladké a slané pečení
200 g mandlí
200 g změklého másla
130 ml javorového sirupu
1 vejce
1 lžička mleté skořice
1/2 lžičky kardamonu
špetka soli

Jak na to?

Mandle pomocí stolního mixéru rozemelte najemno. Pokud nemáte mletý kardamon, rozdrťte semínka v hmoždíři na jemný prášek. Ve větší míse smíchejte bezlepkovou směs na pečení, mleté mandle, skořici, kardamon a špetku soli. Přidejte jedno vejce, javorový sirup a máslo o pokojové teplotě. Vše dobře propracujte, aby se všechny ingredience propojily v těsto. Těsto zabalte do potravinové folie a nechte hodinu odležet v lednici. Troubu rozehřejte na 180°C. Vál poprašte bezlepkovou směsí na pečení a z těsta vyválejte plát o tloušťce 5 mm. Vykrájejte požadované tvary sušenek, které přemístěte na plech vyložený pečícím papírem. Pečte 12-15 minut, dokud nebudou mít okraje zlatavou barvu.

Tip: Sušenky můžete zdobit plátky mandlí, čokoládou nebo třeba jenom zasypat moučkovým cukrem.

Chutnalo Vám?

S našimi pravidelnými newslettery vám už žádný skvělý recept neuteče. Registrujte se k odběru receptů, získáte skvělou inspiraci (nejen) na víkendové vaření!

Další recepty a články

Biskupský chlebíček
Biskupský chlebíček
Biskupský chlebíček
Biskupský chlebíček
Sýrové bulky
Sýrové bulky
Sýrové bulky
Sýrové bulky
Mandlové hvězdičky
Mandlové hvězdičky
Mandlové hvězdičky
Mandlové hvězdičky
Ořechové košíčky
Ořechové košíčky
Ořechové košíčky
Ořechové košíčky

Inspirujte se podobnými recepty