1
V misce smíchejte 100 g čerstvého sýra, lžičku vanilkového extraktu, 2 lžičky cukru a kůru z omytého citronu. Přidejte 1 vejce a vyšlehejte na hladký krém.
2
Listové těsto nakrájejte podélně na 18 co nejtenčích proužků. Z nich upleťte opatrně 6 copánků. Zbytek těsta vyválejte do tloušťky 2 mm a pomocí šablony vystřižené z pečicího papíru vykrojte 6 vajec o velikosti 10 cm. Vajíčka přendejte na plech opatřený pečicím papírem. Druhé vejce rozšlehejte v misce a potřete jím okraje listových vajec. Na okraje přendejte vždy jeden copánek a kolem dokola ho přitlačte, aby vznikl rámeček na náplň. Copánky potřete zbytkem rozšlehaného vajíčka.
3
Kraslice naplňte sýrovou náplní a navrch dejte vždy jednu polovinu z okapaných broskví. Vejcounovy kraslice pečte v předehřáté troubě na 190 °C dozlatova 20 minut.
4
Po upečení broskve potřete tenkou vrstvou meruňkového džemu, aby se krásně leskly. Ihned podávejte, nejlepší jsou ještě teplé!
1
V misce smíchejte 100 g čerstvého sýra, lžičku vanilkového extraktu, 2 lžičky cukru a kůru z omytého citronu. Přidejte 1 vejce a vyšlehejte na hladký krém.
2
Listové těsto nakrájejte podélně na 18 co nejtenčích proužků. Z nich upleťte opatrně 6 copánků. Zbytek těsta vyválejte do tloušťky 2 mm a pomocí šablony vystřižené z pečicího papíru vykrojte 6 vajec o velikosti 10 cm. Vajíčka přendejte na plech opatřený pečicím papírem. Druhé vejce rozšlehejte v misce a potřete jím okraje listových vajec. Na okraje přendejte vždy jeden copánek a kolem dokola ho přitlačte, aby vznikl rámeček na náplň. Copánky potřete zbytkem rozšlehaného vajíčka.
3
Kraslice naplňte sýrovou náplní a navrch dejte vždy jednu polovinu z okapaných broskví. Vejcounovy kraslice pečte v předehřáté troubě na 190 °C dozlatova 20 minut.
4
Po upečení broskve potřete tenkou vrstvou meruňkového džemu, aby se krásně leskly. Ihned podávejte, nejlepší jsou ještě teplé!