
Vegetariánský burger z kuskusu
Ingredience
100 g | kuskusu ABio |
100 ml | zel. vývaru ABio |
2 | lžíce slunečnicového oleje AQ |
1 | malá cibulka |
2 | stroužky česneku |
1 | malá chilli paprička, zbavená semeníku |
1 | lžička kmínu |
půl lžicky mletého pepře | |
1 | plechovka nakládaných bílých fazolí, slitá |
2 | lžíce koriandru AQ |
1 | citron |
1 | vejce, našlehané vidličkou |
sůl | |
4 | housky, směs salátových lístku, okurky nakládačky a ostrý kečup k podávání |
Postup přípravy
Jste vegetariáni a přesto byste si rádi vychutnali dobrý burger? Zkuste náš vegetariánský burger z kuskusu.
1) Kuskus přesypte do mísy, zalijte vroucím vývarem, přiklopte a nechte 5 minut stát. Pak jej promíchejte vidličkou.
2) Mezitím rozpalte 1 lžíci oleje ve velké pánvi.
3) Přidejte najemno nasekanou cibuli, česnek a chilli papričku a za stálého míchání opékejte 5 minut.
4) Přimíchejte kmín a pepř a opékejte 1 až 2 minuty dokřupava.
5) Fazole dejte do velké mísy, pořádne je rozmačkejte (vidličkou nebo štouchadlem na brambory), a pak k nim přidejte cibulovou směs, kuskus, nasekaný koriandr, nastrouhanou kůru
z citronu a vejce. Promíchejte a dobře osolte.
6) Ze směsi udělejte 4 burgery a dejte je na chvíli do lednice.
7) Troubu předehřejte na 180°C.
8) Zbylý olej rozpalte v pánvi, a pak na něm 2 minuty z každé strany osmažte burgery.
9) Potom je 6 až 8 minut dopečte v troubě.
10) Housky podélně překrojte, na spodní díly dejte salát a kečup, navrch burgry a plátky okurky.