Můj Albert
Ušetřete vždy nejvíc
Otevřít

Ingredience

100 g kuskusu ABio
100 ml zel. vývaru ABio
2 lžíce slunečnicového oleje AQ
1 malá cibulka
2 stroužky česneku
1 malá chilli paprička, zbavená semeníku
1 lžička kmínu
půl lžicky mletého pepře
1 plechovka nakládaných bílých fazolí, slitá
2 lžíce koriandru AQ
1 citron
1 vejce, našlehané vidličkou
sůl
4 housky, směs salátových lístku, okurky nakládačky a ostrý kečup k podávání

Postup přípravy

Jste vegetariáni a přesto byste si rádi vychutnali dobrý burger? Zkuste náš vegetariánský burger z kuskusu.

1) Kuskus přesypte do mísy, zalijte vroucím vývarem, přiklopte a nechte 5 minut stát. Pak jej promíchejte vidličkou.

2) Mezitím rozpalte 1 lžíci oleje ve velké pánvi.

3) Přidejte najemno nasekanou cibuli, česnek a chilli papričku a za stálého míchání opékejte 5 minut.

4) Přimíchejte kmín a pepř a opékejte 1 až 2 minuty dokřupava.

5) Fazole dejte do velké mísy, pořádne je rozmačkejte (vidličkou nebo štouchadlem na brambory), a pak k nim přidejte cibulovou směs, kuskus, nasekaný koriandr, nastrouhanou kůru
z citronu a vejce. Promíchejte a dobře osolte.

6) Ze směsi udělejte 4 burgery a dejte je na chvíli do lednice.

7) Troubu předehřejte na 180°C.

8) Zbylý olej rozpalte v pánvi, a pak na něm 2 minuty z každé strany osmažte burgery.

9) Potom je 6 až 8 minut dopečte v troubě.

10) Housky podélně překrojte, na spodní díly dejte salát a kečup, navrch burgry a plátky okurky.

Pomohl vám recept?
15hodnocení4

Další videorecepty