×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Recept Vegetariánské Burgery

Další recepty a články

Zapečený hermelín s ořechy a...
Zapečený hermelín s...
Zapečený hermelín s ořechy a...
Zapečený hermelín s ořechy a...
Hermelínový dip
Hermelínový dip
Hermelínový dip
Hermelínový dip
Hermelínové nanuky
Hermelínové nanuky
Hermelínové nanuky
Hermelínové nanuky
Hermelínovo-houbová kapsa
Hermelínovo-houbová...
Hermelínovo-houbová kapsa
Hermelínovo-houbová kapsa

Vegetariánské Burgery

Co budete potřebovat

400g plechovka nakládané cizrny
1 stroužek česneku
hrst hladkolisté petrželky
1 lžička mletého kmínu
1 lžička mletého koriandru
1/2 lžičky chilli
2 lžíce hladké mouky
sůl
55 g slunečnicových semínek
olivový olej
K podávání:
4 celozrnné kaiserky
tvarohové tzatziki
čerstvé listy baby špenátu
2 velká rajčata

Jak na to?

Scezenou cizrnu nechte důkladně okapat a pak ji osušte. Spolu s česnekem, petrželkou, kořením a moukou rozmixujte v robotu. Podle chuti osolte a ze směsi vytvořte čtyři burgery. Semínka přesypte do mělké misky a obalte v nich burgery – k povrchu je můžete rovněž přitisknout. Dejte na 20 minut chladit, pak přeneste na plech vyložený pečicím papírem, zastříkněte olejem a pečte 15–20 minut dozlatova. Housky rozřízněte, spodní díly potřete tzatziki, navrch dejte listy baby špenátu, kolečka rajčete a na ně posaďte burgery. Přiklopte horním dílem a ihned podávejte.
Tip - Pokud máte tza tziki hodně rádi, přidejte je i navrch burgeru.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Vegetariánské Burgery

Svačina Snadné Česká Chuťovky Vegetariánské Magazín 1/2013
Průměrné hodnocení 5 (4)

Co budete potřebovat

400g plechovka nakládané cizrny
1 stroužek česneku
hrst hladkolisté petrželky
1 lžička mletého kmínu
1 lžička mletého koriandru
1/2 lžičky chilli
2 lžíce hladké mouky
sůl
55 g slunečnicových semínek
olivový olej
K podávání:
4 celozrnné kaiserky
tvarohové tzatziki
čerstvé listy baby špenátu
2 velká rajčata

Jak na to?

Scezenou cizrnu nechte důkladně okapat a pak ji osušte. Spolu s česnekem, petrželkou, kořením a moukou rozmixujte v robotu. Podle chuti osolte a ze směsi vytvořte čtyři burgery. Semínka přesypte do mělké misky a obalte v nich burgery – k povrchu je můžete rovněž přitisknout. Dejte na 20 minut chladit, pak přeneste na plech vyložený pečicím papírem, zastříkněte olejem a pečte 15–20 minut dozlatova. Housky rozřízněte, spodní díly potřete tzatziki, navrch dejte listy baby špenátu, kolečka rajčete a na ně posaďte burgery. Přiklopte horním dílem a ihned podávejte.
Tip - Pokud máte tza tziki hodně rádi, přidejte je i navrch burgeru.

Chutnalo Vám?

S našimi pravidelnými newslettery vám už žádný skvělý recept neuteče. Registrujte se k odběru receptů, získáte skvělou inspiraci (nejen) na víkendové vaření!

Další recepty a články

Zapečený hermelín s ořechy a...
Zapečený hermelín s ořechy a...
Zapečený hermelín s ořechy a...
Zapečený hermelín s ořechy a...
Hermelínový dip
Hermelínový dip
Hermelínový dip
Hermelínový dip
Hermelínové nanuky
Hermelínové nanuky
Hermelínové nanuky
Hermelínové nanuky
Hermelínovo-houbová kapsa
Hermelínovo-houbová kapsa
Hermelínovo-houbová kapsa
Hermelínovo-houbová kapsa

Inspirujte se podobnými recepty