×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Albert ČR
Recept Vegetariánské Burgery

Další recepty a články

Topinky s rajčaty a vařeným...
Topinky s rajčaty a...
Topinky s rajčaty a vařeným...
Topinky s rajčaty a vařeným...
Špenátový koláč
Špenátový koláč
Špenátový koláč
Špenátový koláč
Sendviče s motivem Harryho...
Sendviče s motivem...
Sendviče s motivem Harryho...
Sendviče s motivem Harryho...
Chleby s tvarohovými tzatziki
Chleby s tvarohovými...
Chleby s tvarohovými tzatziki
Chleby s tvarohovými tzatziki

Vegetariánské Burgery

Co budete potřebovat

400g plechovka nakládané cizrny
1 stroužek česneku
hrst hladkolisté petrželky
1 lžička mletého kmínu
1 lžička mletého koriandru
1/2 lžičky chilli
2 lžíce hladké mouky
sůl
55 g slunečnicových semínek
olivový olej
K podávání:
4 celozrnné kaiserky
tvarohové tzatziki
čerstvé listy baby špenátu
2 velká rajčata

Jak na to?

Scezenou cizrnu nechte důkladně okapat a pak ji osušte. Spolu s česnekem, petrželkou, kořením a moukou rozmixujte v robotu. Podle chuti osolte a ze směsi vytvořte čtyři burgery. Semínka přesypte do mělké misky a obalte v nich burgery – k povrchu je můžete rovněž přitisknout. Dejte na 20 minut chladit, pak přeneste na plech vyložený pečicím papírem, zastříkněte olejem a pečte 15–20 minut dozlatova. Housky rozřízněte, spodní díly potřete tzatziki, navrch dejte listy baby špenátu, kolečka rajčete a na ně posaďte burgery. Přiklopte horním dílem a ihned podávejte.
Tip - Pokud máte tza tziki hodně rádi, přidejte je i navrch burgeru.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Vegetariánské Burgery

Svačina Snadné Česká Chuťovky Vegetariánské Magazín 1/2013
Průměrné hodnocení 5 (4)

Inspirujte se zdravými recepty

Co budete potřebovat

400g plechovka nakládané cizrny
1 stroužek česneku
hrst hladkolisté petrželky
1 lžička mletého kmínu
1 lžička mletého koriandru
1/2 lžičky chilli
2 lžíce hladké mouky
sůl
55 g slunečnicových semínek
olivový olej
K podávání:
4 celozrnné kaiserky
tvarohové tzatziki
čerstvé listy baby špenátu
2 velká rajčata

Jak na to?

Scezenou cizrnu nechte důkladně okapat a pak ji osušte. Spolu s česnekem, petrželkou, kořením a moukou rozmixujte v robotu. Podle chuti osolte a ze směsi vytvořte čtyři burgery. Semínka přesypte do mělké misky a obalte v nich burgery – k povrchu je můžete rovněž přitisknout. Dejte na 20 minut chladit, pak přeneste na plech vyložený pečicím papírem, zastříkněte olejem a pečte 15–20 minut dozlatova. Housky rozřízněte, spodní díly potřete tzatziki, navrch dejte listy baby špenátu, kolečka rajčete a na ně posaďte burgery. Přiklopte horním dílem a ihned podávejte.
Tip - Pokud máte tza tziki hodně rádi, přidejte je i navrch burgeru.

ODEBÍREJTE NÁŠ NEWSLETTER

A MY VÁM KAŽDÝ TÝDEN DOPORUČÍME TY NEJLEPŠÍ RECEPTY A MNOHEM VÍCE

Je třeba potvrdit souhlas s podmínkami.

Další recepty a články

Topinky s rajčaty a vařeným...
Topinky s rajčaty a vařeným...
Topinky s rajčaty a vařeným...
Topinky s rajčaty a vařeným...
Špenátový koláč
Špenátový koláč
Špenátový koláč
Špenátový koláč
Sendviče s motivem Harryho...
Sendviče s motivem Harryho...
Sendviče s motivem Harryho...
Sendviče s motivem Harryho...
Chleby s tvarohovými tzatziki
Chleby s tvarohovými tzatziki
Chleby s tvarohovými tzatziki
Chleby s tvarohovými tzatziki

Inspirujte se podobnými recepty