Vdolky s jablečnými povidly
Ingredience
20 g | čerstvého droždí |
60 g | cukru moučky |
250 ml | plnotučného mléka |
500 g | polohrubé mouky |
sůl | |
1 | vejce |
2 | lžíce rumu |
1 | lžíce oleje |
120 g | hladké mouky |
500 ml | řepkového oleje |
100 ml | jablečných povidel |
200 g | tvrdého tvarohu na strouhání |
250 ml | smetany ke šlehání (30 %) |
1 | vanilkový cukr |
Postup přípravy
1. Droždí utřete v hrnku se lžičkou moučkového cukru a
125 ml vlažného mléka. Na teplém místě nechte vzejít
kvásek.
2. Do mísy prosejte mouku se špetkou soli a zbylým moučkovým cukrem. Přidejte vejce, rum, olej, vzešlý kvásek a zbytek mléka. Vše uhněťte na hladké těsto, které se bude odlepovat od mísy. Těsto přikryjte utěrkou a nechte 30 minut na teplém místě kynout. Pak těsto znovu propracujte a nechte kynout dalších 20 minut.
3. Po vykynutí těsto opatrně rozválejte na pomoučeném vále na placku silnou 2 cm a vykrojte z ní kolečka o průměru 6–8 cm.
4. Vdolky přendejte na pomoučený plech a nechte kynout 30 minut.
5. Řepkový olej vlijte do hrnce a rozpalte na teplotu smažení. Do vykynutých vdolků udělejte uprostřed důlek a opatrně je vkládejte do smažicí lázně. Smažte po obou stranách dozlatova. Pak je nechte okapat na mřížce opatřené papírovými utěrkami.
6. Vdolky ještě vlažné ozdobte povidly a posypte nastrouhaným tvarohem.
7. Smetanu spolu s vanilkovým cukrem vyšlehejte na tuhou šlehačku. Šlehačku přendejte do cukrářského pytlíku a ozdobte vdolky.
Věrnostní program
MŮJ ALBERT
APLIKACE, KTERÁ VÁS
ODMĚŇUJE ZA TO, ŽE JÍTE LÉPE
Aplikace Můj Albert slouží jako věrnostní program, aktuální leták, nákupní seznam a inspirace v jednom. Odměňuje Vás kredity za všechny vaše nákupy a extra kredity za nákupy zdravých potravin.
Zároveň Vás informuje o všech aktuálních a Vámi preferovaných akčních nabídkách. Pro každodenní inspiraci tu naleznete recepty a tipy z magazínu Albert.
SEZNAM
ZA NÁKUPY