Můj Albert

S novým věrnostním programem v mobilu ušetříte víc a za zdravé jídlo nejvíc. Sbírejte kredity a vyměňte je za slevu na cokoliv.

Dárková karta

V Albertu si můžete zakoupit kartu, kterou lze nabít libovolnou částkou od 200 Kč do 1500 Kč.


Albert ČR
Recept Vdolky s jablečnými povidly

Další recepty a články

Citronový koláč na plech
Citronový koláč na...
Citronový koláč na plech
Citronový koláč na plech
Závin s tvarohem a mandlemi
Závin s tvarohem a...
Závin s tvarohem a mandlemi
Závin s tvarohem a mandlemi
Citronová bábovka s rozmarýnem
Citronová bábovka s...
Citronová bábovka s rozmarýnem
Citronová bábovka s rozmarýnem
Piškotová roláda
Piškotová roláda
Piškotová roláda
Piškotová roláda

Vdolky s jablečnými povidly

Co budete potřebovat

20 g čerstvého droždí
60 g cukru moučky
250 ml plnotučného mléka
500 g polohrubé mouky
sůl
1 vejce
2 lžíce rumu
1 lžíce oleje
120 g hladké mouky
500 ml řepkového oleje
100 ml jablečných povidel
200 g tvrdého tvarohu na strouhání
250 ml smetany ke šlehání (30 %)
1 vanilkový cukr

Jak na to?

1. Droždí utřete v hrnku se lžičkou moučkového cukru a
125 ml vlažného mléka. Na teplém místě nechte vzejít
kvásek.

2. Do mísy prosejte mouku se špetkou soli a zbylým moučkovým cukrem. Přidejte vejce, rum, olej, vzešlý kvásek a zbytek mléka. Vše uhněťte na hladké těsto, které se bude odlepovat od mísy. Těsto přikryjte utěrkou a nechte 30 minut na teplém místě kynout. Pak těsto znovu propracujte a nechte kynout dalších 20 minut.

3. Po vykynutí těsto opatrně rozválejte na pomoučeném vále na placku silnou 2 cm a vykrojte z ní kolečka o průměru 6–8 cm.

4. Vdolky přendejte na pomoučený plech a nechte kynout 30 minut.

5. Řepkový olej vlijte do hrnce a rozpalte na teplotu smažení. Do vykynutých vdolků udělejte uprostřed důlek a opatrně je vkládejte do smažicí lázně. Smažte po obou stranách dozlatova. Pak je nechte okapat na mřížce opatřené papírovými utěrkami.

6. Vdolky ještě vlažné ozdobte povidly a posypte nastrouhaným tvarohem.

7. Smetanu spolu s vanilkovým cukrem vyšlehejte na tuhou šlehačku. Šlehačku přendejte do cukrářského pytlíku a ozdobte vdolky.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Vdolky s jablečnými povidly

Dezert Náročné Česká Moučníky a koláče Vegetariánské Magazín 9/2021 Počet porcí: 12 kusů
(0)

Co budete potřebovat

20 g čerstvého droždí
60 g cukru moučky
250 ml plnotučného mléka
500 g polohrubé mouky
sůl
1 vejce
2 lžíce rumu
1 lžíce oleje
120 g hladké mouky
500 ml řepkového oleje
100 ml jablečných povidel
200 g tvrdého tvarohu na strouhání
250 ml smetany ke šlehání (30 %)
1 vanilkový cukr

Jak na to?

1. Droždí utřete v hrnku se lžičkou moučkového cukru a
125 ml vlažného mléka. Na teplém místě nechte vzejít
kvásek.

2. Do mísy prosejte mouku se špetkou soli a zbylým moučkovým cukrem. Přidejte vejce, rum, olej, vzešlý kvásek a zbytek mléka. Vše uhněťte na hladké těsto, které se bude odlepovat od mísy. Těsto přikryjte utěrkou a nechte 30 minut na teplém místě kynout. Pak těsto znovu propracujte a nechte kynout dalších 20 minut.

3. Po vykynutí těsto opatrně rozválejte na pomoučeném vále na placku silnou 2 cm a vykrojte z ní kolečka o průměru 6–8 cm.

4. Vdolky přendejte na pomoučený plech a nechte kynout 30 minut.

5. Řepkový olej vlijte do hrnce a rozpalte na teplotu smažení. Do vykynutých vdolků udělejte uprostřed důlek a opatrně je vkládejte do smažicí lázně. Smažte po obou stranách dozlatova. Pak je nechte okapat na mřížce opatřené papírovými utěrkami.

6. Vdolky ještě vlažné ozdobte povidly a posypte nastrouhaným tvarohem.

7. Smetanu spolu s vanilkovým cukrem vyšlehejte na tuhou šlehačku. Šlehačku přendejte do cukrářského pytlíku a ozdobte vdolky.

ODEBÍREJTE NÁŠ NEWSLETTER

A MY VÁM KAŽDÝ TÝDEN DOPORUČÍME TY NEJLEPŠÍ RECEPTY A MNOHEM VÍCE

Přihlaste se k odběru novinek

Vaše registrace už je téměř hotová.
Stačí už jen kliknout na odkaz v e-mailu, který jsme vám právě zaslali.

Další recepty a články

Citronový koláč na plech
Citronový koláč na plech
Citronový koláč na plech
Citronový koláč na plech
Závin s tvarohem a mandlemi
Závin s tvarohem a mandlemi
Závin s tvarohem a mandlemi
Závin s tvarohem a mandlemi
Citronová bábovka s rozmarýnem
Citronová bábovka s rozmarýnem
Citronová bábovka s rozmarýnem
Citronová bábovka s rozmarýnem
Piškotová roláda
Piškotová roláda
Piškotová roláda
Piškotová roláda

Inspirujte se podobnými recepty