×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Albert ČR
Recept Variace italských předkrmů

Další recepty a články

Francouzské brambory
Francouzské brambory
Francouzské brambory
Francouzské brambory
Čočková polévka s bramborami
Čočková polévka s...
Čočková polévka s bramborami
Čočková polévka s bramborami
Salát s červenými bramborami
Salát s červenými...
Salát s červenými bramborami
Salát s červenými bramborami
Bulgurový tabuleh s panenkou
Bulgurový tabuleh s...
Bulgurový tabuleh s panenkou
Bulgurový tabuleh s panenkou

Variace italských předkrmů

Co budete potřebovat

2 hrsti sušených rajčat
1 svazek bazalky
2 stroužky česneku
olivový olej
2 balení italských salámů
1 balení prosciutta a jiných italských šunek
200 g parmazánu v celku
200 g gorgonzoly
italské olivy
Na smaženou mozzarellu s olivovou tapenádou:
80 g černých oliv
80 g zelených oliv
2 lžíce hladkolisté petrželky
1 lžíce čerstvé citronové šťávy
1 lžíce olivového oleje
360 g mozzarelly
1 vejce
2 lžíce mléka
140 g čerstvé strouhanky
20 g parmazánu
hladká mouka
olej
Na cuketové rolky:
80 ml olivového oleje
2 stroužky česneku
3 dlouhé cukety
sůl
150 g Lučiny
5–8 sušených rajčat v oleji
1 svazek bazalky

Jak na to?

1. Sušená rajčata dejte do mísy a zalijte je vroucí vodou, nechte 2–3 minuty stát. Pak je sceďte, propláchněte studenou vodou a osušte. Bazalkové lístky otrhejte ze stonků a česnek nakrájejte na plátky. Poté vše na střídačku navrstvěte do sklenice s víčkem a zalijte olejem. Nechte přes noc odležet.
2. Na servírovací prkénko naaranžujte salámy, prosciutto, šunky, parmazán, gorgonzolu, olivy, naložená rajčata a udělejte smaženou mozzarellu s tapenádou a cuketové rolky.
3. Na tapenádu smíchejte olivy, petrželku, citronovou šťávu a olej a dejte stranou. Poté každý plátek mozzarelly osušte ubrouskem. Vejce našlehejte s mlékem. Strouhanku smíchejte s parmazánem a každý plátek mozzarelly obalte v mouce, vajíčku a ve strouhance.
4. Obalený sýr dejte na 15–20 minut do chladničky. Pak smažte v centimetrové vrstvě rozpáleného oleje minutu z každé strany. Podávejte s tapenádou.
5. Vrhněte se na cuketové rolky. Olej promíchejte s česnekem a odložte. Plátky cukety dejte na tác tak, aby se nepřekrývaly, posypte je solí a nechte 30 minut stát, aby zkřehly.
6. Troubu předehřejte na 180 °C. Cuketu vyskládejte na plech, potřete česnekovým olejem a pečte 10–15 minut. Vyjměte z trouby a nechte zchladnout. Pak na plátky rozdělte Lučinu, rajčata a bazalku a zarolujte.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Variace italských předkrmů

Předkrm Snadné Italská Chuťovky Bazalka , Petržel kadeřavá , Rajče Magazín 8/2013
(0)
Sbírejte body a nechejte vyrůst jaro u vás doma

Co budete potřebovat

2 hrsti sušených rajčat
1 svazek bazalky
2 stroužky česneku
olivový olej
2 balení italských salámů
1 balení prosciutta a jiných italských šunek
200 g parmazánu v celku
200 g gorgonzoly
italské olivy
Na smaženou mozzarellu s olivovou tapenádou:
80 g černých oliv
80 g zelených oliv
2 lžíce hladkolisté petrželky
1 lžíce čerstvé citronové šťávy
1 lžíce olivového oleje
360 g mozzarelly
1 vejce
2 lžíce mléka
140 g čerstvé strouhanky
20 g parmazánu
hladká mouka
olej
Na cuketové rolky:
80 ml olivového oleje
2 stroužky česneku
3 dlouhé cukety
sůl
150 g Lučiny
5–8 sušených rajčat v oleji
1 svazek bazalky

Jak na to?

1. Sušená rajčata dejte do mísy a zalijte je vroucí vodou, nechte 2–3 minuty stát. Pak je sceďte, propláchněte studenou vodou a osušte. Bazalkové lístky otrhejte ze stonků a česnek nakrájejte na plátky. Poté vše na střídačku navrstvěte do sklenice s víčkem a zalijte olejem. Nechte přes noc odležet.
2. Na servírovací prkénko naaranžujte salámy, prosciutto, šunky, parmazán, gorgonzolu, olivy, naložená rajčata a udělejte smaženou mozzarellu s tapenádou a cuketové rolky.
3. Na tapenádu smíchejte olivy, petrželku, citronovou šťávu a olej a dejte stranou. Poté každý plátek mozzarelly osušte ubrouskem. Vejce našlehejte s mlékem. Strouhanku smíchejte s parmazánem a každý plátek mozzarelly obalte v mouce, vajíčku a ve strouhance.
4. Obalený sýr dejte na 15–20 minut do chladničky. Pak smažte v centimetrové vrstvě rozpáleného oleje minutu z každé strany. Podávejte s tapenádou.
5. Vrhněte se na cuketové rolky. Olej promíchejte s česnekem a odložte. Plátky cukety dejte na tác tak, aby se nepřekrývaly, posypte je solí a nechte 30 minut stát, aby zkřehly.
6. Troubu předehřejte na 180 °C. Cuketu vyskládejte na plech, potřete česnekovým olejem a pečte 10–15 minut. Vyjměte z trouby a nechte zchladnout. Pak na plátky rozdělte Lučinu, rajčata a bazalku a zarolujte.

Další recepty a články

Francouzské brambory
Francouzské brambory
Francouzské brambory
Francouzské brambory
Čočková polévka s bramborami
Čočková polévka s bramborami
Čočková polévka s bramborami
Čočková polévka s bramborami
Salát s červenými bramborami
Salát s červenými bramborami
Salát s červenými bramborami
Salát s červenými bramborami
Bulgurový tabuleh s panenkou
Bulgurový tabuleh s panenkou
Bulgurový tabuleh s panenkou
Bulgurový tabuleh s panenkou

Inspirujte se podobnými recepty

NECHEJTE VYRŮST

JARO U VÁS DOMA

Sbírejte body v Albertu a vypěstujte si čerstvé bylinky.

Body můžete uplatnit až do 14. 5. 2019

V Albertu se snažíme mít pro vás vždy něco navíc.
Vyberte si u nás jednu z jedenácti bylinek nebo rostlinek a vypěstujte si jaro u vás doma.
Zjistěte, jak pěstovat u sebe v bytě a nejlépe využít v kuchyni

Vytiskněte si herbář s originální ilustrací a využijte ho třeba
jako plakát do vaší kuchyně.

Získejte bylinku v naší sběratelské akci
Minizahrádka
s květináčem
sleva 39 %
15 bodů + 5990 bez bodů 9990

set samozavlažovacího květináče, substrátu a semínek dle výběru
bazalka / oregano / rozmarýn
tymián / majoránka

Konvička 2 l
Různé barevné varianty
sleva 60 %
15 bodů + 1990 bez bodů 4990

plastová konvička vhodná na zalévání rostlin v interiéru i exteriéru

NECHEJTE VYRŮST

JARO U VÁS DOMA

Sbírejte body v Albertu a vypěstujte si čerstvé bylinky.

Body můžete uplatnit až do 14. 5. 2019