×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Recept Variace italských předkrmů

Další recepty a články

Tyčinky z listového těsta s...
Tyčinky z listového...
Tyčinky z listového těsta s...
Tyčinky z listového těsta s...
Pečené rajčatové jednohubky
Pečené rajčatové...
Pečené rajčatové jednohubky
Pečené rajčatové jednohubky
Jednohubky s paprikovou salsou...
Jednohubky s...
Jednohubky s paprikovou salsou...
Jednohubky s paprikovou salsou...
Domácí sušená rajčata
Domácí sušená...
Domácí sušená rajčata
Domácí sušená rajčata

Variace italských předkrmů

Co budete potřebovat

2 hrsti sušených rajčat
1 svazek bazalky
2 stroužky česneku
olivový olej
2 balení italských salámů
1 balení prosciutta a jiných italských šunek
200 g parmazánu v celku
200 g gorgonzoly
italské olivy
Na smaženou mozzarellu s olivovou tapenádou:
80 g černých oliv
80 g zelených oliv
2 lžíce hladkolisté petrželky
1 lžíce čerstvé citronové šťávy
1 lžíce olivového oleje
360 g mozzarelly
1 vejce
2 lžíce mléka
140 g čerstvé strouhanky
20 g parmazánu
hladká mouka
olej
Na cuketové rolky:
80 ml olivového oleje
2 stroužky česneku
3 dlouhé cukety
sůl
150 g Lučiny
5–8 sušených rajčat v oleji
1 svazek bazalky

Jak na to?

1. Sušená rajčata dejte do mísy a zalijte je vroucí vodou, nechte 2–3 minuty stát. Pak je sceďte, propláchněte studenou vodou a osušte. Bazalkové lístky otrhejte ze stonků a česnek nakrájejte na plátky. Poté vše na střídačku navrstvěte do sklenice s víčkem a zalijte olejem. Nechte přes noc odležet.
2. Na servírovací prkénko naaranžujte salámy, prosciutto, šunky, parmazán, gorgonzolu, olivy, naložená rajčata a udělejte smaženou mozzarellu s tapenádou a cuketové rolky.
3. Na tapenádu smíchejte olivy, petrželku, citronovou šťávu a olej a dejte stranou. Poté každý plátek mozzarelly osušte ubrouskem. Vejce našlehejte s mlékem. Strouhanku smíchejte s parmazánem a každý plátek mozzarelly obalte v mouce, vajíčku a ve strouhance.
4. Obalený sýr dejte na 15–20 minut do chladničky. Pak smažte v centimetrové vrstvě rozpáleného oleje minutu z každé strany. Podávejte s tapenádou.
5. Vrhněte se na cuketové rolky. Olej promíchejte s česnekem a odložte. Plátky cukety dejte na tác tak, aby se nepřekrývaly, posypte je solí a nechte 30 minut stát, aby zkřehly.
6. Troubu předehřejte na 180 °C. Cuketu vyskládejte na plech, potřete česnekovým olejem a pečte 10–15 minut. Vyjměte z trouby a nechte zchladnout. Pak na plátky rozdělte Lučinu, rajčata a bazalku a zarolujte.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Variace italských předkrmů

Předkrm Snadné Italská Chuťovky Magazín 8/2013
(0)

Co budete potřebovat

2 hrsti sušených rajčat
1 svazek bazalky
2 stroužky česneku
olivový olej
2 balení italských salámů
1 balení prosciutta a jiných italských šunek
200 g parmazánu v celku
200 g gorgonzoly
italské olivy
Na smaženou mozzarellu s olivovou tapenádou:
80 g černých oliv
80 g zelených oliv
2 lžíce hladkolisté petrželky
1 lžíce čerstvé citronové šťávy
1 lžíce olivového oleje
360 g mozzarelly
1 vejce
2 lžíce mléka
140 g čerstvé strouhanky
20 g parmazánu
hladká mouka
olej
Na cuketové rolky:
80 ml olivového oleje
2 stroužky česneku
3 dlouhé cukety
sůl
150 g Lučiny
5–8 sušených rajčat v oleji
1 svazek bazalky

Jak na to?

1. Sušená rajčata dejte do mísy a zalijte je vroucí vodou, nechte 2–3 minuty stát. Pak je sceďte, propláchněte studenou vodou a osušte. Bazalkové lístky otrhejte ze stonků a česnek nakrájejte na plátky. Poté vše na střídačku navrstvěte do sklenice s víčkem a zalijte olejem. Nechte přes noc odležet.
2. Na servírovací prkénko naaranžujte salámy, prosciutto, šunky, parmazán, gorgonzolu, olivy, naložená rajčata a udělejte smaženou mozzarellu s tapenádou a cuketové rolky.
3. Na tapenádu smíchejte olivy, petrželku, citronovou šťávu a olej a dejte stranou. Poté každý plátek mozzarelly osušte ubrouskem. Vejce našlehejte s mlékem. Strouhanku smíchejte s parmazánem a každý plátek mozzarelly obalte v mouce, vajíčku a ve strouhance.
4. Obalený sýr dejte na 15–20 minut do chladničky. Pak smažte v centimetrové vrstvě rozpáleného oleje minutu z každé strany. Podávejte s tapenádou.
5. Vrhněte se na cuketové rolky. Olej promíchejte s česnekem a odložte. Plátky cukety dejte na tác tak, aby se nepřekrývaly, posypte je solí a nechte 30 minut stát, aby zkřehly.
6. Troubu předehřejte na 180 °C. Cuketu vyskládejte na plech, potřete česnekovým olejem a pečte 10–15 minut. Vyjměte z trouby a nechte zchladnout. Pak na plátky rozdělte Lučinu, rajčata a bazalku a zarolujte.

Chutnalo Vám?

S našimi pravidelnými newslettery vám už žádný skvělý recept neuteče. Registrujte se k odběru receptů, získáte skvělou inspiraci (nejen) na víkendové vaření!

Další recepty a články

Tyčinky z listového těsta s...
Tyčinky z listového těsta s...
Tyčinky z listového těsta s...
Tyčinky z listového těsta s...
Pečené rajčatové jednohubky
Pečené rajčatové jednohubky
Pečené rajčatové jednohubky
Pečené rajčatové jednohubky
Jednohubky s paprikovou salsou...
Jednohubky s paprikovou salsou...
Jednohubky s paprikovou salsou...
Jednohubky s paprikovou salsou...
Domácí sušená rajčata
Domácí sušená rajčata
Domácí sušená rajčata
Domácí sušená rajčata

Inspirujte se podobnými recepty