×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Albert ČR
Recept Vánoční zmrzlina

Inspirujte se podobnými recepty

Čokoládovodýňové koláčky
Čokoládovodýňové...
Čokoládovodýňové koláčky
Čokoládovodýňové koláčky
Bramborový salát a rybí prsty...
Bramborový salát a...
Bramborový salát a rybí prsty...
Bramborový salát a rybí prsty...
Skořicové pečivo
Skořicové pečivo
Skořicové pečivo
Skořicové pečivo
Marokánky
Marokánky
Marokánky
Marokánky

Vánoční zmrzlina

Co budete potřebovat

110 g krupicového cukru
250 ml vody
200 g sušeného ovoce (papáji, propláchnutých zlatých rozinek, malin)
2 litry vanilkové zmrzliny
dřeň z 1 vanilkového lusku
1 lžička mleté skořice
85 g pistáciových oříšků, nesolených
60 ml brandy nebo koňaku
Na ozdobu
maliny, borůvky a ostružiny
moučkový cukr

Jak na to?

Cukr a vodu svařte na sirup. Sušené ovoce dejte do mísy a zalijte sirupem, nechte 10 minut odstát. Osušte a nechte oschnout. Zmrzlinu, vanilkovou dřeň a skořici dejte do mísy a šlehejte asi 1 minutu, dokud nepovolí. Vmíchejte sušené ovoce, pistácie a brandy. Přendejte do vhodné mísy vyložené gázou nebo potravinářskou fólií. Zakryjte pečicím papírem a dejte alespoň na 4 hodiny do mrazáku, nebo ještě lépe přes noc. Před podáváním ozdobte malinami, borůvkami a ostružinami a jemně pocukrujte.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Vánoční zmrzlina

Dezert Snadné Vánoce Bez vaření Magazín 12/2015
(0)

Co budete potřebovat

110 g krupicového cukru
250 ml vody
200 g sušeného ovoce (papáji, propláchnutých zlatých rozinek, malin)
2 litry vanilkové zmrzliny
dřeň z 1 vanilkového lusku
1 lžička mleté skořice
85 g pistáciových oříšků, nesolených
60 ml brandy nebo koňaku
Na ozdobu
maliny, borůvky a ostružiny
moučkový cukr

Jak na to?

Cukr a vodu svařte na sirup. Sušené ovoce dejte do mísy a zalijte sirupem, nechte 10 minut odstát. Osušte a nechte oschnout. Zmrzlinu, vanilkovou dřeň a skořici dejte do mísy a šlehejte asi 1 minutu, dokud nepovolí. Vmíchejte sušené ovoce, pistácie a brandy. Přendejte do vhodné mísy vyložené gázou nebo potravinářskou fólií. Zakryjte pečicím papírem a dejte alespoň na 4 hodiny do mrazáku, nebo ještě lépe přes noc. Před podáváním ozdobte malinami, borůvkami a ostružinami a jemně pocukrujte.

ODEBÍREJTE NÁŠ NEWSLETTER

A MY VÁM KAŽDÝ TÝDEN DOPORUČÍME TY NEJLEPŠÍ RECEPTY A MNOHEM VÍCE

Je třeba potvrdit souhlas s podmínkami.

Inspirujte se podobnými recepty

Čokoládovodýňové koláčky
Čokoládovodýňové...
Čokoládovodýňové koláčky
Čokoládovodýňové koláčky
Bramborový salát a rybí prsty...
Bramborový salát a...
Bramborový salát a rybí prsty...
Bramborový salát a rybí prsty...
Skořicové pečivo
Skořicové pečivo
Skořicové pečivo
Skořicové pečivo
Marokánky
Marokánky
Marokánky
Marokánky

Inspirujte se podobnými recepty