Vánoční Černý les

Snadné Dezert Magazín 12/2014
Snadné Dezert Magazín 12/2014

Ingredience

6 vajec
220 g krupicového cukru
350 g kvalitní tmavé čokolády, z toho
200 g rozlámaných na kousky
75 g hladké mouky
4 lžíce kakaa holandského typu
4 lžíce třešňového likéru (Kirsch)
Na náplň
250 g mascarpone
150 ml smetany ke šlehání
50 g mléčné čokolády, nasekané nebo
nastrouhané na hobliny
semínka z 1 vanilkového lusku
200 g višňového kompotu, scezeného
400 g čerstvého ovoce (maliny,
ostružiny, rybíz, borůvky, třešně…)
moučkový cukr na poprášení
Na polevu
200 g tmavé čokolády
100 ml smetany ke šlehání
1 lžíce třešňového likéru (Kirsch)

Postup přípravy

Předehřejte troubu na 180 °C. Dvě kulaté dortové formy o průměru 20 centimetrů vyložte pečicím papírem. Vejce vyšlehejte do světlé pěny. Přidejte cukr a šlehejte na krém. Na vařící vodu v kastrůlku posaďte ohnivzdornou misku s 200 g čokolády a nechte ji rozpustit. Do vaječné směsi vmíchejte mouku a kakao, přilijte rozpuštěnou čokoládu a promíchejte. Těsto rozdělte do dortových forem a pečte 20–25 minut. Upečené korpusy nechte chvíli stát ve formě, pak je vyjměte a nechte je vychladnout na mřížce. Potom je pokapejte třešňovým likérem. Mascarpone prošlehejte se smetanou. Přidejte nastrouhanou čokoládu a vanilku. Na korpus na servírovacím talíři naneste větší část mascarponové směsi, višně z kompotu, polovinu čerstvého ovoce, zbytek mascarponové směsi a přiklopte druhým korpusem. Čokoládu nasekejte na kousky a rozpusťte nad párou. Ohřejte smetanu, horkou ji nalijte na čokoládu a nechte 5 minut stát. Promíchejte, přidejte likér a polevou potřete horní korpus. Ozdobte ovocem a poprašte moučkovým cukrem.

Pomohl vám recept?
9hodnocení

Věrnostní program

MŮJ ALBERT

APLIKACE, KTERÁ VÁS
ODMĚŇUJE ZA TO, ŽE JÍTE LÉPE

Aplikace Můj Albert slouží jako věrnostní program, aktuální leták, nákupní seznam a inspirace v jednom. Odměňuje Vás kredity za všechny vaše nákupy a extra kredity za nákupy zdravých potravin.

Zároveň Vás informuje o všech aktuálních a Vámi preferovaných akčních nabídkách. Pro každodenní inspiraci tu naleznete recepty a tipy z magazínu Albert.

LETÁKY
RECEPTY A
INSPIRACE
NÁKUPNÍ
SEZNAM
KREDIT
ZA NÁKUPY

Záleží nám na tom,

abyste jedli lépe

V Albertu víme, že lepší jídlo vede k lepšímu životu. Proto vám přinášíme čerstvé ovoce a zeleninu, čerstvě upečené pečivo nebo
výběr toho nejlepšího na gril. Přesně tak, jak to máte nejraději.

Nejchutnější maso je vždy to čerstvé, které pochází ze zdravých a dobře krmených zvířat.

V Albertu se chováme k moři s úctou, abychom vám mohli nabídnout čerstvé a kvalitní ryby z udržitelného chovu či lovu. 

Pochutnejte si na čerstvém a lehkém jídle, které stačí vzít a jí(s)t! V Albertu jsme pro vás připravili variace originálních chutí, které se neomrzí.

Pochutnejte si na bio kvalitě výrobků tak, jak je příroda vymyslela. V prodejnách Albert najdete
širokou nabídku biopotravin z ekologického zemědělství zaručující tu nejvyšší kvalitu.

V Albertově pekařství vyrábíme pečivo na základě naší vlastní unikátní receptury a pečeme přímo v našich prodejnách.

Vyzkoušejte Tržnici u Alberta a nakupte si u nás jen čerstvé a kvalitní ovoce a zeleninu za trvale nízké ceny, na kterých neproděláte.

Naše značky