×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Recept Vánoční Černý les

Další recepty a články

Levandulové sušenky
Levandulové sušenky
Levandulové sušenky
Levandulové sušenky
Borůvkový dezert do skleničky
Borůvkový dezert do...
Borůvkový dezert do skleničky
Borůvkový dezert do skleničky
Ledové borůvkové müsli tyčinky
Ledové borůvkové...
Ledové borůvkové müsli tyčinky
Ledové borůvkové müsli tyčinky
Pudink s malinami a jogurtem
Pudink s malinami a...
Pudink s malinami a jogurtem
Pudink s malinami a jogurtem

Vánoční Černý les

Co budete potřebovat

6 vajec
220 g krupicového cukru
350 g kvalitní tmavé čokolády, z toho
200 g rozlámaných na kousky
75 g hladké mouky
4 lžíce kakaa holandského typu
4 lžíce třešňového likéru (Kirsch)
Na náplň
250 g mascarpone
150 ml smetany ke šlehání
50 g mléčné čokolády, nasekané nebo
nastrouhané na hobliny
semínka z 1 vanilkového lusku
200 g višňového kompotu, scezeného
400 g čerstvého ovoce (maliny,
ostružiny, rybíz, borůvky, třešně…)
moučkový cukr na poprášení
Na polevu
200 g tmavé čokolády
100 ml smetany ke šlehání
1 lžíce třešňového likéru (Kirsch)

Jak na to?

Předehřejte troubu na 180 °C. Dvě kulaté dortové formy o průměru 20 centimetrů vyložte pečicím papírem. Vejce vyšlehejte do světlé pěny. Přidejte cukr a šlehejte na krém. Na vařící vodu v kastrůlku posaďte ohnivzdornou misku s 200 g čokolády a nechte ji rozpustit. Do vaječné směsi vmíchejte mouku a kakao, přilijte rozpuštěnou čokoládu a promíchejte. Těsto rozdělte do dortových forem a pečte 20–25 minut. Upečené korpusy nechte chvíli stát ve formě, pak je vyjměte a nechte je vychladnout na mřížce. Potom je pokapejte třešňovým likérem. Mascarpone prošlehejte se smetanou. Přidejte nastrouhanou čokoládu a vanilku. Na korpus na servírovacím talíři naneste větší část mascarponové směsi, višně z kompotu, polovinu čerstvého ovoce, zbytek mascarponové směsi a přiklopte druhým korpusem. Čokoládu nasekejte na kousky a rozpusťte nad párou. Ohřejte smetanu, horkou ji nalijte na čokoládu a nechte 5 minut stát. Promíchejte, přidejte likér a polevou potřete horní korpus. Ozdobte ovocem a poprašte moučkovým cukrem.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Vánoční Černý les

Dezert Snadné Sladká jídla Vánoce Magazín 12/2014
Průměrné hodnocení 4 (7)

Co budete potřebovat

6 vajec
220 g krupicového cukru
350 g kvalitní tmavé čokolády, z toho
200 g rozlámaných na kousky
75 g hladké mouky
4 lžíce kakaa holandského typu
4 lžíce třešňového likéru (Kirsch)
Na náplň
250 g mascarpone
150 ml smetany ke šlehání
50 g mléčné čokolády, nasekané nebo
nastrouhané na hobliny
semínka z 1 vanilkového lusku
200 g višňového kompotu, scezeného
400 g čerstvého ovoce (maliny,
ostružiny, rybíz, borůvky, třešně…)
moučkový cukr na poprášení
Na polevu
200 g tmavé čokolády
100 ml smetany ke šlehání
1 lžíce třešňového likéru (Kirsch)

Jak na to?

Předehřejte troubu na 180 °C. Dvě kulaté dortové formy o průměru 20 centimetrů vyložte pečicím papírem. Vejce vyšlehejte do světlé pěny. Přidejte cukr a šlehejte na krém. Na vařící vodu v kastrůlku posaďte ohnivzdornou misku s 200 g čokolády a nechte ji rozpustit. Do vaječné směsi vmíchejte mouku a kakao, přilijte rozpuštěnou čokoládu a promíchejte. Těsto rozdělte do dortových forem a pečte 20–25 minut. Upečené korpusy nechte chvíli stát ve formě, pak je vyjměte a nechte je vychladnout na mřížce. Potom je pokapejte třešňovým likérem. Mascarpone prošlehejte se smetanou. Přidejte nastrouhanou čokoládu a vanilku. Na korpus na servírovacím talíři naneste větší část mascarponové směsi, višně z kompotu, polovinu čerstvého ovoce, zbytek mascarponové směsi a přiklopte druhým korpusem. Čokoládu nasekejte na kousky a rozpusťte nad párou. Ohřejte smetanu, horkou ji nalijte na čokoládu a nechte 5 minut stát. Promíchejte, přidejte likér a polevou potřete horní korpus. Ozdobte ovocem a poprašte moučkovým cukrem.

Chutnalo Vám?

S našimi pravidelnými newslettery vám už žádný skvělý recept neuteče. Registrujte se k odběru receptů, získáte skvělou inspiraci (nejen) na víkendové vaření!

Další recepty a články

Levandulové sušenky
Levandulové sušenky
Levandulové sušenky
Levandulové sušenky
Borůvkový dezert do skleničky
Borůvkový dezert do skleničky
Borůvkový dezert do skleničky
Borůvkový dezert do skleničky
Ledové borůvkové müsli tyčinky
Ledové borůvkové müsli tyčinky
Ledové borůvkové müsli tyčinky
Ledové borůvkové müsli tyčinky
Pudink s malinami a jogurtem
Pudink s malinami a jogurtem
Pudink s malinami a jogurtem
Pudink s malinami a jogurtem

Inspirujte se podobnými recepty