×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Albert ČR
Recept Vánočka s datlemi

Inspirujte se podobnými recepty

Vepřový řízek v těstíčku
Vepřový řízek v...
Vepřový řízek v těstíčku
Vepřový řízek v těstíčku
Linecké hvězdičky s džemem
Linecké hvězdičky s...
Linecké hvězdičky s džemem
Linecké hvězdičky s džemem
Brusinkový dort s bílou...
Brusinkový dort s...
Brusinkový dort s bílou...
Brusinkový dort s bílou...
Čokoládovodýňové koláčky
Čokoládovodýňové...
Čokoládovodýňové koláčky
Čokoládovodýňové koláčky

Vánočka s datlemi

Co budete potřebovat

Na kvásek
1/2 kostky droždí
1 lžička cukru
3 lžíce mléka
špetka mouky
1/3 kostky másla
1/3 hrnku (o objemu 300 ml) moučkového cukru
1 žloutek
1 hrnek hladké mouky
1 hrnek polohrubé mouky
1/2 lžičky soli
3/4 hrnku mléka
1 vejce
200 g datlí
1/2 hrnku mandlových plátků

Jak na to?

Rozmačkejte droždí, přidejte do něj lžičku cukru, tři lžíce vlažného mléka, špetku mouky a promíchejte. Na teplém místě nechte vzejít kvásek.
V míse utřete změklé máslo se zbylým cukrem a žloutkem, přidejte prosátou hladkou a polohrubou mouku, sůl, kvásek a vlažné mléko smíchané s prošlehaným vejcem (část vejce si schovejte na závěrečné potření vánočky). Těsto zpočátku míchejte vařečkou v míse.
Jakmile se začne těsto spojovat, přidejte datle nakrájené na kousky a polovinu mandlových plátků. Těsto přendejte na vál a ručně propracujte, dokud nebude vláčné. Poté ho přendejte zpět do mísy, poprašte moukou, zakryjte čistou utěrkou a nechte na teplém místě dvě hodiny kynout.
Troubu předehřejte na 180 °C.
Po vykynutí upleťte vánočku, potřete ji zbylým vejcem promíchaným se lžící mléka, posypte zbytkem mandlových plátků a nechte ještě 20 minut kynout. Vánočku pečte, dokud nezezlátne, potom ji na dvou místech kolmo propíchněte špejlí, aby držela pohromadě. Snižte teplotu na 160 °C a pečte ještě 40 minut.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Vánočka s datlemi

Dezert Snadné Česká Cukroví Vánoce Vegetariánské Magazín 11/2017 (Vánoční speciál) Počet porcí: 1 vánočka
Průměrné hodnocení 5 (1)

Inspirujte se zdravými recepty

Co budete potřebovat

Na kvásek
1/2 kostky droždí
1 lžička cukru
3 lžíce mléka
špetka mouky
1/3 kostky másla
1/3 hrnku (o objemu 300 ml) moučkového cukru
1 žloutek
1 hrnek hladké mouky
1 hrnek polohrubé mouky
1/2 lžičky soli
3/4 hrnku mléka
1 vejce
200 g datlí
1/2 hrnku mandlových plátků

Jak na to?

Rozmačkejte droždí, přidejte do něj lžičku cukru, tři lžíce vlažného mléka, špetku mouky a promíchejte. Na teplém místě nechte vzejít kvásek.
V míse utřete změklé máslo se zbylým cukrem a žloutkem, přidejte prosátou hladkou a polohrubou mouku, sůl, kvásek a vlažné mléko smíchané s prošlehaným vejcem (část vejce si schovejte na závěrečné potření vánočky). Těsto zpočátku míchejte vařečkou v míse.
Jakmile se začne těsto spojovat, přidejte datle nakrájené na kousky a polovinu mandlových plátků. Těsto přendejte na vál a ručně propracujte, dokud nebude vláčné. Poté ho přendejte zpět do mísy, poprašte moukou, zakryjte čistou utěrkou a nechte na teplém místě dvě hodiny kynout.
Troubu předehřejte na 180 °C.
Po vykynutí upleťte vánočku, potřete ji zbylým vejcem promíchaným se lžící mléka, posypte zbytkem mandlových plátků a nechte ještě 20 minut kynout. Vánočku pečte, dokud nezezlátne, potom ji na dvou místech kolmo propíchněte špejlí, aby držela pohromadě. Snižte teplotu na 160 °C a pečte ještě 40 minut.

ODEBÍREJTE NÁŠ NEWSLETTER

A MY VÁM KAŽDÝ TÝDEN DOPORUČÍME TY NEJLEPŠÍ RECEPTY A MNOHEM VÍCE

Je třeba potvrdit souhlas s podmínkami.

Inspirujte se podobnými recepty

Vepřový řízek v těstíčku
Vepřový řízek v...
Vepřový řízek v těstíčku
Vepřový řízek v těstíčku
Linecké hvězdičky s džemem
Linecké hvězdičky s...
Linecké hvězdičky s džemem
Linecké hvězdičky s džemem
Brusinkový dort s bílou...
Brusinkový dort s...
Brusinkový dort s bílou...
Brusinkový dort s bílou...
Čokoládovodýňové koláčky
Čokoládovodýňové...
Čokoládovodýňové koláčky
Čokoládovodýňové koláčky

Inspirujte se podobnými recepty