Můj Albert
Ušetřete vždy nejvíc
Otevřít
Božské vanilkové rohlíčky

Božské vanilkové rohlíčky

Vůně křehkého pečiva, a zvláště vanilkového, navodí pravou vánoční atmosféru v celém domě. Jestliže si v pečení cukroví moc nevěříte, podle našeho receptu ho zvládnete na jedničku.

Co budete potřebovat na božské vanilkové rohlíčky

300 g hladké mouky
50 g moučkového cukru
200 g másla
100 g mandlí
2 žloutky
moučkový cukr
1 sáček vanilkového cukru

Jak udělat božské vanilkové rohlíčky zdravější

Recept jak na božské vanilkové rohlíčky

  1. Do mísy vsypte 300 g hladké mouky, 50 g moučkového cukru, 200 g másla pokojové teploty pokrájeného na kostky, 100 g namletých mandlí a 2 žloutky.
  2. Vypracujte hladké těsto, zabalte ho do potravinářské fólie a vložte na pár hodin do lednice. V lepším případě nechte chladit do dalšího dne.
  3. Na tvarování rohlíčků je lepší, když je těsto tužší z lednice. Proto jej nenechte povolit příliš. Vyválejte na váleček a ten rozdělte na spoustu malých dílků. Rohlíčky tvarujte tak, že si vyválíte malý váleček, který zahnete do tvaru rohlíčku.
  4. Do předehřáté trouby na 180 °C postupně vkládejte plechy s rohlíčky. Pečte 8–10 minut. Jakmile začnou růžovět, vytáhněte z trouby a ještě teplé je obalujte ve směsi moučkového a vanilkového cukru. Uložte do krabice a na chladné místo. Po týdnu budou křehké a na jazyku se rozplývající. Krásné Vánoce.
Pomohl vám recept?
113hodnocení4

Co byste o božských vanilkových rohlíčcích měli vědět

Máslo obsahuje vitaminy A, D, E, které jsou rozpustné v tucích. Aby mohlo být použito označení „máslo“, musí obsahovat min. 80 % mléčného tuku, nesmí obsahovat aditiva a jiné tuky.

Další videorecepty