Můj Albert

S novým věrnostním programem v mobilu ušetříte víc a za zdravé jídlo nejvíc. Sbírejte kredity a vyměňte je za slevu na cokoliv.

Dárková karta

V Albertu si můžete zakoupit kartu, kterou lze nabít libovolnou částkou od 200 Kč do 1500 Kč.


Albert ČR
Recept Vanilkové rohlíčky

Inspirujte se podobnými recepty

Vánoční kuba ze sušených hub a...
Vánoční kuba ze...
Vánoční kuba ze sušených hub a...
Vánoční kuba ze sušených hub a...
Vianočná kapustnica so...
Vianočná kapustnica...
Vianočná kapustnica so...
Vianočná kapustnica so...
Domácí potpourri s kávou a...
Domácí potpourri s...
Domácí potpourri s kávou a...
Domácí potpourri s kávou a...
Červená sushi rýže
Červená sushi rýže
Červená sushi rýže
Červená sushi rýže

Vanilkové rohlíčky

Co budete potřebovat

300 g hladké mouky
50 g moučkového cukru
200 g másla
100 g mandlí
2 žloutky
moučkový cukr
1 sáček vanilkového cukru

Jak na to?

Ze všech ingrediencí zpracuju hladké těsto, nejlépe den předtím, než budu rohlíčky péct. Těsto zabalím do alobalu a uložím do ledničky – při tvarování je lepší tuhé. Plech vyložím pečicím papírem a kladu na něj malé rohlíčky, které jeden po druhém vyválím na válu a stočím do tvaru podkovy. Dám do trouby péct na 180 °C. Jakmile chytí velmi jemný nádech dozlatova, vyndám plech z trouby, chvíli nechám dojít venku a ještě teplé je obaluju v moučkovém cukru smíchaném s vanilkovým cukrem. Pak je uložím do krabice a dám do chladu. Nejlepší jsou tak za týden.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Vanilkové rohlíčky

Dezert Snadné Česká Cukroví Vánoce Vánoční cukroví Magazín 12/2012
Průměrné hodnocení 4 (92)

Co budete potřebovat

300 g hladké mouky
50 g moučkového cukru
200 g másla
100 g mandlí
2 žloutky
moučkový cukr
1 sáček vanilkového cukru

Jak na to?

Ze všech ingrediencí zpracuju hladké těsto, nejlépe den předtím, než budu rohlíčky péct. Těsto zabalím do alobalu a uložím do ledničky – při tvarování je lepší tuhé. Plech vyložím pečicím papírem a kladu na něj malé rohlíčky, které jeden po druhém vyválím na válu a stočím do tvaru podkovy. Dám do trouby péct na 180 °C. Jakmile chytí velmi jemný nádech dozlatova, vyndám plech z trouby, chvíli nechám dojít venku a ještě teplé je obaluju v moučkovém cukru smíchaném s vanilkovým cukrem. Pak je uložím do krabice a dám do chladu. Nejlepší jsou tak za týden.

ODEBÍREJTE NÁŠ NEWSLETTER

A MY VÁM KAŽDÝ TÝDEN DOPORUČÍME TY NEJLEPŠÍ RECEPTY A MNOHEM VÍCE

Přihlaste se k odběru novinek

Vaše registrace už je téměř hotová.
Stačí už jen kliknout na odkaz v e-mailu, který jsme vám právě zaslali.

Inspirujte se podobnými recepty

Vánoční kuba ze sušených hub a...
Vánoční kuba ze...
Vánoční kuba ze sušených hub a...
Vánoční kuba ze sušených hub a...
Vianočná kapustnica so...
Vianočná kapustnica...
Vianočná kapustnica so...
Vianočná kapustnica so...
Domácí potpourri s kávou a...
Domácí potpourri s...
Domácí potpourri s kávou a...
Domácí potpourri s kávou a...
Červená sushi rýže
Červená sushi rýže
Červená sushi rýže
Červená sushi rýže

Inspirujte se podobnými recepty