×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Albert ČR
Recept Vanilkové rohlíčky

Inspirujte se podobnými recepty

Štika na másle a bylinkách
Štika na másle a...
Štika na másle a bylinkách
Štika na másle a bylinkách
Salát z kapustiček se slaninou
Salát z kapustiček...
Salát z kapustiček se slaninou
Salát z kapustiček se slaninou
Zázvorové perníčky se slaným...
Zázvorové perníčky...
Zázvorové perníčky se slaným...
Zázvorové perníčky se slaným...
Pečená vinná klobása se zelím
Pečená vinná klobása...
Pečená vinná klobása se zelím
Pečená vinná klobása se zelím

Vanilkové rohlíčky

Co budete potřebovat

300 g hladké mouky
50 g moučkového cukru
200 g másla
100 g mandlí
2 žloutky
moučkový cukr
1 sáček vanilkového cukru

Jak na to?

Ze všech ingrediencí zpracuju hladké těsto, nejlépe den předtím, než budu rohlíčky péct. Těsto zabalím do alobalu a uložím do ledničky – při tvarování je lepší tuhé. Plech vyložím pečicím papírem a kladu na něj malé rohlíčky, které jeden po druhém vyválím na válu a stočím do tvaru podkovy. Dám do trouby péct na 180 °C. Jakmile chytí velmi jemný nádech dozlatova, vyndám plech z trouby, chvíli nechám dojít venku a ještě teplé je obaluju v moučkovém cukru smíchaném s vanilkovým cukrem. Pak je uložím do krabice a dám do chladu. Nejlepší jsou tak za týden.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Vanilkové rohlíčky

Dezert Snadné Česká Cukroví Vánoce Vánoční cukroví Magazín 12/2012
Průměrné hodnocení 4 (70)

Inspirujte se zdravými recepty

Co budete potřebovat

300 g hladké mouky
50 g moučkového cukru
200 g másla
100 g mandlí
2 žloutky
moučkový cukr
1 sáček vanilkového cukru

Jak na to?

Ze všech ingrediencí zpracuju hladké těsto, nejlépe den předtím, než budu rohlíčky péct. Těsto zabalím do alobalu a uložím do ledničky – při tvarování je lepší tuhé. Plech vyložím pečicím papírem a kladu na něj malé rohlíčky, které jeden po druhém vyválím na válu a stočím do tvaru podkovy. Dám do trouby péct na 180 °C. Jakmile chytí velmi jemný nádech dozlatova, vyndám plech z trouby, chvíli nechám dojít venku a ještě teplé je obaluju v moučkovém cukru smíchaném s vanilkovým cukrem. Pak je uložím do krabice a dám do chladu. Nejlepší jsou tak za týden.

ODEBÍREJTE NÁŠ NEWSLETTER

A MY VÁM KAŽDÝ TÝDEN DOPORUČÍME TY NEJLEPŠÍ RECEPTY A MNOHEM VÍCE

Je třeba potvrdit souhlas s podmínkami.

Inspirujte se podobnými recepty

Štika na másle a bylinkách
Štika na másle a...
Štika na másle a bylinkách
Štika na másle a bylinkách
Salát z kapustiček se slaninou
Salát z kapustiček...
Salát z kapustiček se slaninou
Salát z kapustiček se slaninou
Zázvorové perníčky se slaným...
Zázvorové perníčky...
Zázvorové perníčky se slaným...
Zázvorové perníčky se slaným...
Pečená vinná klobása se zelím
Pečená vinná klobása...
Pečená vinná klobása se zelím
Pečená vinná klobása se zelím

Inspirujte se podobnými recepty