Na základě nařízení vlády upravujeme otevírací dobu na našich prodejnách.Vyhledat prodejnu Zavřít
Dárková karta

V Albertu si můžete zakoupit kartu, kterou lze nabít libovolnou částkou od 200 Kč do 1500 Kč.

×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Rozumím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   ROZUMÍM


Albert ČR
Recept Vanilkové rohlíčky

Inspirujte se podobnými recepty

Nakládaný hermelín s bylinkami...
Nakládaný hermelín s...
Nakládaný hermelín s bylinkami...
Nakládaný hermelín s bylinkami...
Vánoční punč
Vánoční punč
Vánoční punč
Vánoční punč
Karamelové košíčky
Karamelové košíčky
Karamelové košíčky
Karamelové košíčky
Slavnostní hrachovka
Slavnostní hrachovka
Slavnostní hrachovka
Slavnostní hrachovka

Vanilkové rohlíčky

Co budete potřebovat

300 g hladké mouky
50 g moučkového cukru
200 g másla
100 g mandlí
2 žloutky
moučkový cukr
1 sáček vanilkového cukru

Jak na to?

Ze všech ingrediencí zpracuju hladké těsto, nejlépe den předtím, než budu rohlíčky péct. Těsto zabalím do alobalu a uložím do ledničky – při tvarování je lepší tuhé. Plech vyložím pečicím papírem a kladu na něj malé rohlíčky, které jeden po druhém vyválím na válu a stočím do tvaru podkovy. Dám do trouby péct na 180 °C. Jakmile chytí velmi jemný nádech dozlatova, vyndám plech z trouby, chvíli nechám dojít venku a ještě teplé je obaluju v moučkovém cukru smíchaném s vanilkovým cukrem. Pak je uložím do krabice a dám do chladu. Nejlepší jsou tak za týden.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Vanilkové rohlíčky

Dezert Snadné Česká Cukroví Vánoce Vánoční cukroví Magazín 12/2012
Průměrné hodnocení 4 (84)

Co budete potřebovat

300 g hladké mouky
50 g moučkového cukru
200 g másla
100 g mandlí
2 žloutky
moučkový cukr
1 sáček vanilkového cukru

Jak na to?

Ze všech ingrediencí zpracuju hladké těsto, nejlépe den předtím, než budu rohlíčky péct. Těsto zabalím do alobalu a uložím do ledničky – při tvarování je lepší tuhé. Plech vyložím pečicím papírem a kladu na něj malé rohlíčky, které jeden po druhém vyválím na válu a stočím do tvaru podkovy. Dám do trouby péct na 180 °C. Jakmile chytí velmi jemný nádech dozlatova, vyndám plech z trouby, chvíli nechám dojít venku a ještě teplé je obaluju v moučkovém cukru smíchaném s vanilkovým cukrem. Pak je uložím do krabice a dám do chladu. Nejlepší jsou tak za týden.

ODEBÍREJTE NÁŠ NEWSLETTER

A MY VÁM KAŽDÝ TÝDEN DOPORUČÍME TY NEJLEPŠÍ RECEPTY A MNOHEM VÍCE

Přihlaste se k odběru novinek

Vaše registrace už je téměř hotová.
Stačí už jen kliknout na odkaz v e-mailu, který jsme vám právě zaslali.

Inspirujte se podobnými recepty

Nakládaný hermelín s bylinkami...
Nakládaný hermelín s...
Nakládaný hermelín s bylinkami...
Nakládaný hermelín s bylinkami...
Vánoční punč
Vánoční punč
Vánoční punč
Vánoční punč
Karamelové košíčky
Karamelové košíčky
Karamelové košíčky
Karamelové košíčky
Slavnostní hrachovka
Slavnostní hrachovka
Slavnostní hrachovka
Slavnostní hrachovka

Inspirujte se podobnými recepty