×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Recept Vanilkové cupcaky

Další recepty a články

Bábovičky s citronovým...
Bábovičky s...
Bábovičky s citronovým...
Bábovičky s citronovým...
Ořechovník
Ořechovník
Ořechovník
Ořechovník
Čokoládová bábovka pro děti
Čokoládová bábovka...
Čokoládová bábovka pro děti
Čokoládová bábovka pro děti
Medová bábovka
Medová bábovka
Medová bábovka
Medová bábovka

Vanilkové cupcaky

Co budete potřebovat

korpusy:
60 g másla
200 ml mléka
2 vejce
1 lžička vanilkového extraktu
250 g hladké mouky
40 g polohrubé mouky
110 g cukru krupice
2 lžičky prášku do pečiva
Krém:
75 g změklého másla
160 g žervé
350 g moučkového cukru 
1 lžička vanilkového extraktu
gelové potravinářské barvy
fondán nebo marcipán na zdobení

Jak na to?

Rozehřejte máslo a vmíchejte ho do mléka. Přidejte rozšlehaná vejce a vanilkový extrakt.
Smíchejte sypké ingredience a spojte je s tekutým základem, stačí, když je promícháte vařečkou. Těstem naplňte košíčky do tří čtvrtin a dejte je péct na 25 minut do trouby vyhřáté na 170 °C.
Upečené korpusy nechte zcela vychladnout, aby se na nich krém při zdobení neroztékal.
Na krém našlehejte změklé máslo do nadýchané konzistence. Tady se vyplatí použít robot nebo elektrický šlehač. Poté zašlehejte žervé a následně ručně vmíchejte ve dvou dávkách cukr. Nakonec přidejte vanilkový extrakt, krém rozdělte do misek, do každé přidejte jinou barvu a promíchejte.
Krémem naplňte sáček se zdobící špičkou a naneste ho na korpusy. Cupcaky zdobte podle libosti nejrůznějšími motivy vytvarovanými nebo vykrojenými z marcipánu či fondánu.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Vanilkové cupcaky

Dezert Snadné Moučníky a koláče Velikonoce Vegetariánské Magazín 3/2017 Počet porcí: 12 ks
Průměrné hodnocení 4 (11)

Co budete potřebovat

korpusy:
60 g másla
200 ml mléka
2 vejce
1 lžička vanilkového extraktu
250 g hladké mouky
40 g polohrubé mouky
110 g cukru krupice
2 lžičky prášku do pečiva
Krém:
75 g změklého másla
160 g žervé
350 g moučkového cukru 
1 lžička vanilkového extraktu
gelové potravinářské barvy
fondán nebo marcipán na zdobení

Jak na to?

Rozehřejte máslo a vmíchejte ho do mléka. Přidejte rozšlehaná vejce a vanilkový extrakt.
Smíchejte sypké ingredience a spojte je s tekutým základem, stačí, když je promícháte vařečkou. Těstem naplňte košíčky do tří čtvrtin a dejte je péct na 25 minut do trouby vyhřáté na 170 °C.
Upečené korpusy nechte zcela vychladnout, aby se na nich krém při zdobení neroztékal.
Na krém našlehejte změklé máslo do nadýchané konzistence. Tady se vyplatí použít robot nebo elektrický šlehač. Poté zašlehejte žervé a následně ručně vmíchejte ve dvou dávkách cukr. Nakonec přidejte vanilkový extrakt, krém rozdělte do misek, do každé přidejte jinou barvu a promíchejte.
Krémem naplňte sáček se zdobící špičkou a naneste ho na korpusy. Cupcaky zdobte podle libosti nejrůznějšími motivy vytvarovanými nebo vykrojenými z marcipánu či fondánu.

Chutnalo Vám?

S našimi pravidelnými newslettery vám už žádný skvělý recept neuteče. Registrujte se k odběru receptů, získáte skvělou inspiraci (nejen) na víkendové vaření!

Další recepty a články

Bábovičky s citronovým...
Bábovičky s citronovým...
Bábovičky s citronovým...
Bábovičky s citronovým...
Ořechovník
Ořechovník
Ořechovník
Ořechovník
Čokoládová bábovka pro děti
Čokoládová bábovka pro děti
Čokoládová bábovka pro děti
Čokoládová bábovka pro děti
Medová bábovka
Medová bábovka
Medová bábovka
Medová bábovka

Inspirujte se podobnými recepty