×

Pro lepší výkon používají tyto stránky cookies. Setrváním na těchto stránkách a kliknutím na tlačítko „Potvrdit“ vyjadřujete souhlas s jejich používáním. Více informací zdePOTVRDIT


Vanilkové cupcaky
60 minut , Dezert , Snadné , Moučníky a koláče , Velikonoce , Vegetariánské ,

Vanilkové cupcaky

Co budu potřebovat

korpusy:
60 g másla
200 ml mléka
2 vejce
1 lžička vanilkového extraktu
250 g hladké mouky
40 g polohrubé mouky
110 g cukru krupice
2 lžičky prášku do pečiva
Krém:
75 g změklého másla
160 g žervé
350 g moučkového cukru 
1 lžička vanilkového extraktu
gelové potravinářské barvy
fondán nebo marcipán na zdobení

Jak na to?

Rozehřejte máslo a vmíchejte ho do mléka. Přidejte rozšlehaná vejce a vanilkový extrakt.
Smíchejte sypké ingredience a spojte je s tekutým základem, stačí, když je promícháte vařečkou. Těstem naplňte košíčky do tří čtvrtin a dejte je péct na 25 minut do trouby vyhřáté na 170 °C.
Upečené korpusy nechte zcela vychladnout, aby se na nich krém při zdobení neroztékal.
Na krém našlehejte změklé máslo do nadýchané konzistence. Tady se vyplatí použít robot nebo elektrický šlehač. Poté zašlehejte žervé a následně ručně vmíchejte ve dvou dávkách cukr. Nakonec přidejte vanilkový extrakt, krém rozdělte do misek, do každé přidejte jinou barvu a promíchejte.
Krémem naplňte sáček se zdobící špičkou a naneste ho na korpusy. Cupcaky zdobte podle libosti nejrůznějšími motivy vytvarovanými nebo vykrojenými z marcipánu či fondánu.

Chutnalo Vám?

Každý týden ve čtvrtek připravujeme newsletter s novými recepty. Nechte se inspirovat Albertem a přihlašte se k pravidelnému odběru newsletteru s recepty.

Další recepty a články

  • Bábovičky s citronovým kompotem

    Moučníky a koláče 60 minut
  • Ořechovník

    Moučníky a koláče nad 60 minut
  • Čokoládová bábovka pro děti

    Moučníky a koláče 45 minut