
Lahodná buchta papoušek
Buchta papoušek získala svůj exotický název podle strakaté barvy, kterou tento výtečný dezert má díky kombinaci různých příchutí pudinku.

Snadné
16-30 minut
4/5
Dezert
Ingredience
Složení 24 porcí
- Rostlinný tuk na pečení 250 g
- Vejce 5 ks
- Cukr krupicový 300 g
- Mouka polohrubá 300 g
- Smetana ke šlehání 1 ks
- Kypřící prášek 1 ks
- Cukr vanilkový 1 ks
- Pudink 3 ks
- Rostlinný tuk na pečení 250 g
- Vejce 5 ks
- Cukr krupicový 300 g
- Mouka polohrubá 300 g
- Smetana ke šlehání 1 ks
- Kypřící prášek 1 ks
- Cukr vanilkový 1 ks
- Pudink 3 ks
Příprava
- 1Ze všech vajec, jedné kostky Hery, 300 g cukru, 300 g polohrubé mouky, kelímku smetany ke šlehání, 1 vanilkového cukru a 1 kypřicího prášku vymíchejte těsto. Mělo by mít řidší konzistenci a ze lžíce pomalu stékat. Rozdělte jej do 3 polévkových misek a do každé misky vsypte jiný druh pudinku.
- 2Rozehřejte troubu na 180 °C. Plech vymažte trochou tuku a vysypte dvěma lžícemi polohrubé mouky.
- 3Aby byl efekt hezky barevný, nabírejte menší naběračkou z každé misky zvlášť a přilévejte na připravený plech.
- 4Připravený plech s těstem vložte do předehřáté trouby a pečte 10–15 minut. Hotovou buchtu nechte vychladnout. Na řezu by měly být vidět všechny tři různé barvy. Buchta papoušek potěší na každém svátečním stole, babičky i vnoučata.
- 1Ze všech vajec, jedné kostky Hery, 300 g cukru, 300 g polohrubé mouky, kelímku smetany ke šlehání, 1 vanilkového cukru a 1 kypřicího prášku vymíchejte těsto. Mělo by mít řidší konzistenci a ze lžíce pomalu stékat. Rozdělte jej do 3 polévkových misek a do každé misky vsypte jiný druh pudinku.
- 2Rozehřejte troubu na 180 °C. Plech vymažte trochou tuku a vysypte dvěma lžícemi polohrubé mouky.
- 3Aby byl efekt hezky barevný, nabírejte menší naběračkou z každé misky zvlášť a přilévejte na připravený plech.
- 4Připravený plech s těstem vložte do předehřáté trouby a pečte 10–15 minut. Hotovou buchtu nechte vychladnout. Na řezu by měly být vidět všechny tři různé barvy. Buchta papoušek potěší na každém svátečním stole, babičky i vnoučata.
Hodnocení
Pomohl vám recept?
Ohodnoťte jak vám chutnal
Co byste o buchtě papoušek měli vědět Pokud v buchtě nahradíte část cukru čekankovým sirupem, zvýšíte denní příjem vlákniny. Ta může mít pozitivní vliv na redukci hmotnosti, ale i složení střevního mikrobiomu.Jak udělat buchtu papoušek zdravější Část mouky nahraďte vlašskými ořechy. Ty jsou bohatým zdrojem omega-3 mastných kyselin, které patří mezi zdravé tuky a mohou mít pozitivní vliv na kardiovaskulární systém.


Uložte si ingredience pro váš další nákup
Využijte k tomu funkci Nákupní seznam v aplikaci Můj Albert, kterou už využívá více něž 2 miliony spokojených zákazníků. Díky aplikaci navíc máte jistotu, že ušetříte vždy nejvíc!
Legenda zkratek
kus | ks | špetka | špet. | |
lžíce | plž | svazek | svaz. | |
lžička | člž | plátek | plát. | |
hrst | hrs. | hrnek | hrn. | |
stroužek | strouž. | řapík | řap. | |
snítka | snít. | kopeček | kop. |
Našli jste v receptu chybu či nesrovnalost? Napište nám ji na info@albert.cz a my recept vyladíme.