×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Recept Vaječná omeleta s tvarohem, žampiony a slaninou

Další recepty a články

Domácí borůvkový džem
Domácí borůvkový...
Domácí borůvkový džem
Domácí borůvkový džem
Jahodový džem s vanilkou
Jahodový džem s...
Jahodový džem s vanilkou
Jahodový džem s vanilkou
Višňová marmeláda s kapkou...
Višňová marmeláda s...
Višňová marmeláda s kapkou...
Višňová marmeláda s kapkou...
Meruňková marmeláda se...
Meruňková marmeláda...
Meruňková marmeláda se...
Meruňková marmeláda se...

Vaječná omeleta s tvarohem, žampiony a slaninou

Tip do kuchyně

 

vyzkoušejte například i naši ostrou vaječnou omeletu se sýrem.

Co budete potřebovat

8 vajec AQ
8 lžic smetany ke šlehání AQ
sůl
pepř
máslo
8 lžic parmazánu
200 g polotučného tvarohu AQ
2 lžíce nasekané pažitky AQ
slanina
houby

Jak na to?

1) Žloutky smíchejte v misce se smetanou, solí a pepřem.

2) Bílky ušlehejte dotuha, a pak je opatrně vmíchejte do žloutkové směsi.

3) Kousek másla rozehřejte v pánvi s nepřilnavým povrchem o průměru asi 18 cm. Vlijte čtvrtinu vaječné směsi a nechte 2 až 3 minuty opékat.

4) Poté posypte 2 lžícemi parmazánu, přidejte 50 g (čtvrtinu) tvarohu a zasypejte ½ lžíce pažitky a opékejte další 2 až 3 minuty.

5) Pak překlopte do kapsy.

6) Zopakujte se zbylými ingrediencemi, abyste získali 4 omelety.

7) Podávejte se slaninou a opečenými houbami.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Vaječná omeleta s tvarohem, žampiony a slaninou

Snídaně Snadné Česká Smažení Magazín 12/2012
Průměrné hodnocení 5 (2)

Tip do kuchyně

 

vyzkoušejte například i naši ostrou vaječnou omeletu se sýrem.

Co budete potřebovat

8 vajec AQ
8 lžic smetany ke šlehání AQ
sůl
pepř
máslo
8 lžic parmazánu
200 g polotučného tvarohu AQ
2 lžíce nasekané pažitky AQ
slanina
houby

Jak na to?

1) Žloutky smíchejte v misce se smetanou, solí a pepřem.

2) Bílky ušlehejte dotuha, a pak je opatrně vmíchejte do žloutkové směsi.

3) Kousek másla rozehřejte v pánvi s nepřilnavým povrchem o průměru asi 18 cm. Vlijte čtvrtinu vaječné směsi a nechte 2 až 3 minuty opékat.

4) Poté posypte 2 lžícemi parmazánu, přidejte 50 g (čtvrtinu) tvarohu a zasypejte ½ lžíce pažitky a opékejte další 2 až 3 minuty.

5) Pak překlopte do kapsy.

6) Zopakujte se zbylými ingrediencemi, abyste získali 4 omelety.

7) Podávejte se slaninou a opečenými houbami.

Chutnalo Vám?

S našimi pravidelnými newslettery vám už žádný skvělý recept neuteče. Registrujte se k odběru receptů, získáte skvělou inspiraci (nejen) na víkendové vaření!

Další recepty a články

Domácí borůvkový džem
Domácí borůvkový džem
Domácí borůvkový džem
Domácí borůvkový džem
Jahodový džem s vanilkou
Jahodový džem s vanilkou
Jahodový džem s vanilkou
Jahodový džem s vanilkou
Višňová marmeláda s kapkou...
Višňová marmeláda s kapkou...
Višňová marmeláda s kapkou...
Višňová marmeláda s kapkou...
Meruňková marmeláda se...
Meruňková marmeláda se...
Meruňková marmeláda se...
Meruňková marmeláda se...

Inspirujte se podobnými recepty