Můj Albert
Ušetřete vždy nejvíc
Otevřít

Ingredience

2 lžíce olivového oleje
3 jarní cibulky
200 g hráškových lusků
6 vajec
1 stroužek česneku
125 ml polotučného mléka
sůl
pepř
80 g mozzarelly
80 g balkánského sýra

Postup přípravy

1. Troubu předehřejte na 190 °C. Na středně velké litinové pánvi nebo jiné do trouby vhodné pánvi zlehka orestujte na lžíci olivového oleje 2 očištěné a najemno nakrájené jarní cibulky. Po 3 minutách vyjměte z pánve.

2. Nakrájejte 100 g hráškových lusků na menší kousky, 50 g hrášku vyloupejte. Zbylých 50 g lusků s hráškem jen rozevřete. Jednu cibulku podélně rozřízněte.

3. V mixéru rozmixujte 6 rozklepnutých vajec, oloupaný a jemně nasekaný stroužek česneku, 125 ml mléka, sůl a pepř dle chuti, dokud se vše nespojí a lehce nenapění.

4. Vytřete pánev, kterou jste používali dříve, a potřete ji lžící olivového oleje. Vlijte vaječnou směs a přidejte opečenou cibulku a 150 g nakrájených hráškových lusků, 40 g natrhané mozzarelly a 40 g nadrobeného balkánského sýra. Vložte pánev do trouby a pečte 8–10 minut, dokud frittata nezačne tuhnout, ale na povrchu je stále nedopečená.

5. Pak přidejte opatrně 50 g otevřených hráškových lusků, vyloupaný hrášek a rozpůlenou cibulku, 40 g natrhané mozzarelly a 40 g nadrobeného balkánského sýra. Pokračujte v pečení dalších 10–15 minut nebo dokud frittata nezezlátne. Opepřete dle chuti. Podávat můžete s bílým italským pečivem či krajícem chleba.

Pomohl vám recept?
2hodnocení4

Další videorecepty