1
Důkladně propláchněte pod tekoucí vodou 200 g krup. Vsypte je do mísy, zalijte vodou tak, aby byly kroupy 2 cm pod okraj hladiny, a nechte přes noc namáčet.
2
V kastrůlku svařte 250 g máku, 100 g rozinek a 350 ml vody. Přidejte 100 g medu, 100 g nasekaných vlašských ořechů a 100 g mandlí. Promíchejte a odložte stranou.
3
Do jiného kastrůlku dejte změklé, scezené kroupy, zalijte 500 ml vody a vařte 30 minut za občasného míchání doměkka.
4
Promíchejte s makovou směsí a podávejte v míse ozdobené 50 g nasekaných sušených meruněk a nakrájenými plátky jablka. Kuťa je výborná teplá i studená. Ať vám chutná.
1
Důkladně propláchněte pod tekoucí vodou 200 g krup. Vsypte je do mísy, zalijte vodou tak, aby byly kroupy 2 cm pod okraj hladiny, a nechte přes noc namáčet.
2
V kastrůlku svařte 250 g máku, 100 g rozinek a 350 ml vody. Přidejte 100 g medu, 100 g nasekaných vlašských ořechů a 100 g mandlí. Promíchejte a odložte stranou.
3
Do jiného kastrůlku dejte změklé, scezené kroupy, zalijte 500 ml vody a vařte 30 minut za občasného míchání doměkka.
4
Promíchejte s makovou směsí a podávejte v míse ozdobené 50 g nasekaných sušených meruněk a nakrájenými plátky jablka. Kuťa je výborná teplá i studená. Ať vám chutná.