×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Albert ČR
Recept Tvarohovo-mandlové koláčky

Další recepty a články

Citronový koláč na plech
Citronový koláč na...
Citronový koláč na plech
Citronový koláč na plech
Závin s tvarohem a mandlemi
Závin s tvarohem a...
Závin s tvarohem a mandlemi
Závin s tvarohem a mandlemi
Citronová bábovka s rozmarýnem
Citronová bábovka s...
Citronová bábovka s rozmarýnem
Citronová bábovka s rozmarýnem
Piškotová roláda
Piškotová roláda
Piškotová roláda
Piškotová roláda

Tvarohovo-mandlové koláčky

Co budete potřebovat

120 g másla
275 g krupicového cukru
1 vanilkový lusk
2 lžíce citronové kůry
4 vejce, bílky a žloutky odděleně
240 g co nejjemněji mletých mandlí
300 g plnotučného tvarohu
60 g mandlových lupínků
moučkový cukr

Jak na to?

Troubu předehřejte na 160 °C. Máslem vymažte a papírem vyložte 6 formiček na koláčky o průměru kolem 10 cm.
Máslo, 165 g cukru, dřeň vanilky a kůru šlehejte ručním elektrickým šlehačem do světlé a nadýchané pěny. Přidejte žloutky, jeden po druhém a šlehejte další 1–2 minuty. Pak vmíchejte mleté mandle. Bílky ušlehejte dotuha, pak k nim vmíchejte zbylý cukr a ušlehejte do lesklého sněhu. Pak sníh na střídačku s tvarohem přidávejte k mandlovému základu a opatrně smíchejte do těsta. To rozdělte do formiček. Povrch uhlaďte a ozdobte mandlemi a pečte 40–45 minut. Nechte zchladnout a podávejte posypané moučkovým cukrem.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Tvarohovo-mandlové koláčky

Dezert Snadné Česká Moučníky a koláče Pečení Magazín 9/2013
Průměrné hodnocení 5 (3)

Inspirujte se zdravými recepty

Co budete potřebovat

120 g másla
275 g krupicového cukru
1 vanilkový lusk
2 lžíce citronové kůry
4 vejce, bílky a žloutky odděleně
240 g co nejjemněji mletých mandlí
300 g plnotučného tvarohu
60 g mandlových lupínků
moučkový cukr

Jak na to?

Troubu předehřejte na 160 °C. Máslem vymažte a papírem vyložte 6 formiček na koláčky o průměru kolem 10 cm.
Máslo, 165 g cukru, dřeň vanilky a kůru šlehejte ručním elektrickým šlehačem do světlé a nadýchané pěny. Přidejte žloutky, jeden po druhém a šlehejte další 1–2 minuty. Pak vmíchejte mleté mandle. Bílky ušlehejte dotuha, pak k nim vmíchejte zbylý cukr a ušlehejte do lesklého sněhu. Pak sníh na střídačku s tvarohem přidávejte k mandlovému základu a opatrně smíchejte do těsta. To rozdělte do formiček. Povrch uhlaďte a ozdobte mandlemi a pečte 40–45 minut. Nechte zchladnout a podávejte posypané moučkovým cukrem.

ODEBÍREJTE NÁŠ NEWSLETTER

A MY VÁM KAŽDÝ TÝDEN DOPORUČÍME TY NEJLEPŠÍ RECEPTY A MNOHEM VÍCE

Je třeba potvrdit souhlas s podmínkami.

Další recepty a články

Citronový koláč na plech
Citronový koláč na plech
Citronový koláč na plech
Citronový koláč na plech
Závin s tvarohem a mandlemi
Závin s tvarohem a mandlemi
Závin s tvarohem a mandlemi
Závin s tvarohem a mandlemi
Citronová bábovka s rozmarýnem
Citronová bábovka s rozmarýnem
Citronová bábovka s rozmarýnem
Citronová bábovka s rozmarýnem
Piškotová roláda
Piškotová roláda
Piškotová roláda
Piškotová roláda

Inspirujte se podobnými recepty