×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Albert ČR
Recept Tvarohovo-mandlové koláčky

Další recepty a články

Bábovičky s citronovým...
Bábovičky s...
Bábovičky s citronovým...
Bábovičky s citronovým...
Čokoládová bábovka pro děti
Čokoládová bábovka...
Čokoládová bábovka pro děti
Čokoládová bábovka pro děti
Medová bábovka
Medová bábovka
Medová bábovka
Medová bábovka
Medový cheesecake
Medový cheesecake
Medový cheesecake
Medový cheesecake

Tvarohovo-mandlové koláčky

Co budete potřebovat

120 g másla
275 g krupicového cukru
1 vanilkový lusk
2 lžíce citronové kůry
4 vejce, bílky a žloutky odděleně
240 g co nejjemněji mletých mandlí
300 g plnotučného tvarohu
60 g mandlových lupínků
moučkový cukr

Jak na to?

Troubu předehřejte na 160 °C. Máslem vymažte a papírem vyložte 6 formiček na koláčky o průměru kolem 10 cm.
Máslo, 165 g cukru, dřeň vanilky a kůru šlehejte ručním elektrickým šlehačem do světlé a nadýchané pěny. Přidejte žloutky, jeden po druhém a šlehejte další 1–2 minuty. Pak vmíchejte mleté mandle. Bílky ušlehejte dotuha, pak k nim vmíchejte zbylý cukr a ušlehejte do lesklého sněhu. Pak sníh na střídačku s tvarohem přidávejte k mandlovému základu a opatrně smíchejte do těsta. To rozdělte do formiček. Povrch uhlaďte a ozdobte mandlemi a pečte 40–45 minut. Nechte zchladnout a podávejte posypané moučkovým cukrem.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Tvarohovo-mandlové koláčky

Dezert Snadné Česká Moučníky a koláče Pečení Magazín 9/2013
Průměrné hodnocení 5 (3)

Co budete potřebovat

120 g másla
275 g krupicového cukru
1 vanilkový lusk
2 lžíce citronové kůry
4 vejce, bílky a žloutky odděleně
240 g co nejjemněji mletých mandlí
300 g plnotučného tvarohu
60 g mandlových lupínků
moučkový cukr

Jak na to?

Troubu předehřejte na 160 °C. Máslem vymažte a papírem vyložte 6 formiček na koláčky o průměru kolem 10 cm.
Máslo, 165 g cukru, dřeň vanilky a kůru šlehejte ručním elektrickým šlehačem do světlé a nadýchané pěny. Přidejte žloutky, jeden po druhém a šlehejte další 1–2 minuty. Pak vmíchejte mleté mandle. Bílky ušlehejte dotuha, pak k nim vmíchejte zbylý cukr a ušlehejte do lesklého sněhu. Pak sníh na střídačku s tvarohem přidávejte k mandlovému základu a opatrně smíchejte do těsta. To rozdělte do formiček. Povrch uhlaďte a ozdobte mandlemi a pečte 40–45 minut. Nechte zchladnout a podávejte posypané moučkovým cukrem.

ODEBÍREJTE NÁŠ NEWSLETTER

A MY VÁM KAŽDÝ TÝDEN DOPORUČÍME TY NEJLEPŠÍ RECEPTY A MNOHEM VÍCE

Je třeba potvrdit souhlas s podmínkami.

Další recepty a články

Bábovičky s citronovým...
Bábovičky s citronovým...
Bábovičky s citronovým...
Bábovičky s citronovým...
Čokoládová bábovka pro děti
Čokoládová bábovka pro děti
Čokoládová bábovka pro děti
Čokoládová bábovka pro děti
Medová bábovka
Medová bábovka
Medová bábovka
Medová bábovka
Medový cheesecake
Medový cheesecake
Medový cheesecake
Medový cheesecake

Inspirujte se podobnými recepty

Tipy na jedlé vánoční dárky

Mohlo by Vám také chutnat