
Tvarohová bio bábovka

Velmi snadné
Více než 60 minut
1/5
Česká
Bio
Dezert
Ingredience
Složení 1 porcí
- Vejce BIO 4 ks
- Máslo BIO 160 g
- Cukr třtinový BIO 170 g
- Javorový sirup BIO 150 g
- Mouka špaldová BIO 310 g
- Kypřící prášek 6 g
- Sůl
- Citron BIO 2 ks
- Tvaroh odtučněný BIO 200 g
- Vejce BIO 4 ks
- Máslo BIO 160 g
- Cukr třtinový BIO 170 g
- Javorový sirup BIO 150 g
- Mouka špaldová BIO 310 g
- Kypřící prášek 6 g
- Sůl
- Citron BIO 2 ks
- Tvaroh odtučněný BIO 200 g
Příprava
- 1Do misek oddělte žloutky a bílky vajec zvlášť.
- 2Ve větší míse utřete změklé máslo spolu se žloutky, 150 g cukru a sirupem do pěny.
- 3V jiné misce prosejte 300 g mouky se špetkou soli a práškem do pečiva.
- 4K připravené máslové směsi postupně zamíchejte střídavě tvaroh a moučnou směs. Až vše zapracujete, celou směs smíchejte na hladké těsto. Nakonec přisypte citronovou kůru z 1 očistěného citronu a citronovou šťávu.
- 5Bílky vyšlehejte do sněhu a nakonec opatrně stěrkou vmíchejte do těsta.
- 6Těsto nalijte do bábovkové formy o průměru 18 cm vymazané máslem a vysypané zbylou moukou nebo suroviny upravte podle velikosti vaší formy.
- 7Pečte v troubě předehřáté na 180 °C zhruba 1 hodinu dozlatova. Před vyndáním proveďte test pomocí špejle. Pokud vytáhnete špejli z těsta čistou a bez drobečků, bábovka je hotová. Po vyndání nechte ještě asi 10 minut ve formě na chladicí mřížce odležet před vyklopením.
- 8V misce smíchejte zbylý cukr a citronovou šťávu z 1 citronu. Po vyklopení a vychladnutí bábovky ji ozdobte touto polevou.
- 1Do misek oddělte žloutky a bílky vajec zvlášť.
- 2Ve větší míse utřete změklé máslo spolu se žloutky, 150 g cukru a sirupem do pěny.
- 3V jiné misce prosejte 300 g mouky se špetkou soli a práškem do pečiva.
- 4K připravené máslové směsi postupně zamíchejte střídavě tvaroh a moučnou směs. Až vše zapracujete, celou směs smíchejte na hladké těsto. Nakonec přisypte citronovou kůru z 1 očistěného citronu a citronovou šťávu.
- 5Bílky vyšlehejte do sněhu a nakonec opatrně stěrkou vmíchejte do těsta.
- 6Těsto nalijte do bábovkové formy o průměru 18 cm vymazané máslem a vysypané zbylou moukou nebo suroviny upravte podle velikosti vaší formy.
- 7Pečte v troubě předehřáté na 180 °C zhruba 1 hodinu dozlatova. Před vyndáním proveďte test pomocí špejle. Pokud vytáhnete špejli z těsta čistou a bez drobečků, bábovka je hotová. Po vyndání nechte ještě asi 10 minut ve formě na chladicí mřížce odležet před vyklopením.
- 8V misce smíchejte zbylý cukr a citronovou šťávu z 1 citronu. Po vyklopení a vychladnutí bábovky ji ozdobte touto polevou.
Hodnocení
Pomohl vám recept?
Ohodnoťte jak vám chutnal


Uložte si ingredience pro váš další nákup
Využijte k tomu funkci Nákupní seznam v aplikaci Můj Albert, kterou už využívá více něž 2 miliony spokojených zákazníků. Díky aplikaci navíc máte jistotu, že ušetříte vždy nejvíc!
Legenda zkratek
kus | ks | špetka | špet. | |
lžíce | plž | svazek | svaz. | |
lžička | člž | plátek | plát. | |
hrst | hrs. | hrnek | hrn. | |
stroužek | strouž. | řapík | řap. | |
snítka | snít. | kopeček | kop. |
Našli jste v receptu chybu či nesrovnalost? Napište nám ji na info@albert.cz a my recept vyladíme.