Tuňákové Burgery
Ingredience
4 | plátky čedaru |
4 | celozrnné kaiserky |
kečup na pomazání | |
listy salátu, kolečka rajčete a nakládaných okurek | |
4 karbanátky dle základního rozpisu: | |
---|---|
0,5 kg | brambor |
1 | konzervy tuňáka |
1 | hrsť hladkolisté petrželky |
1 | vejce |
sůl | |
pepř | |
olej |
Postup přípravy
Karbanátky připravte podle základního rozpisu (Brambory dejte do hrnce, zalijte vodou, osolte, přiveďte k varu a vařte 20 minut doměkka. Sceďte, přendejte do mísy a rozšťouchejte. Přidejte tuňáka, petrželku a vejce a důkladně promíchejte. Podle chuti osolte a opepřete a prohněťte do kompaktní hmoty. Z ní vytvořte 20 kar-banátků, které budou držet dobře pohromadě. Osmažte je ve vyšší vrstvě oleje – 2 minuty z každé strany. Tuk nechte okapat na papírové utěrce.), čtyři z nich použijte do tohoto receptu, zbytek nechte na přidání, na později nebo zamrazte dle tipu. Navrch každého karbanátku dejte plátek čedaru a nechte pod grilem rozpustit. Housky rozřízněte, spodní díly potřete kečupem, navrch dejte salát, kolečka rajčete i okurek a tuňákové karbanátky. Přiklopte horními díly a ihned servírujte.
Tip: Po usmažení můžete karbanátky rovněž zamrazit (nebo alespoň část z nich). Karbanátky nechte zcela zchladnout, pak je proložené pečicím papírem dejte do krabičky s víkem a zamrazte. V mrazáku vydrží až tři měsíce. Při rozmrazování je nejprve nechte povolit v ledničce, pak je vyskládejte na plech a při teplotě 160 °C pečte 5 minut z každé strany.
Věrnostní program
MŮJ ALBERT
APLIKACE, KTERÁ VÁS
ODMĚŇUJE ZA TO, ŽE JÍTE LÉPE
Aplikace Můj Albert slouží jako věrnostní program, aktuální leták, nákupní seznam a inspirace v jednom. Odměňuje Vás kredity za všechny vaše nákupy a extra kredity za nákupy zdravých potravin.
Zároveň Vás informuje o všech aktuálních a Vámi preferovaných akčních nabídkách. Pro každodenní inspiraci tu naleznete recepty a tipy z magazínu Albert.
SEZNAM
ZA NÁKUPY