1
Do teplé vody namočte 200 g rýžových nudlí na 30 minut, aby změkly. Mezitím oloupejte 2 mrkve a nakrájejte je na tenké nudličky.
2
Na pánvi rozehřejte 2 lžíce oleje a orestujte 2 oloupané, najemno nasekané stroužky česneku a oloupanou, nakrájenou cibuli. Přidejte 300 g krevet a opékejte je 2–3 minuty, dokud nebudou zlatavé a propečené. Krevety vyjměte a dejte stranou. Do pánve přidejte připravenou mrkev a krátce ji orestujte. Přidejte 50 g mungo klíčků a jen je lehce prohřejte. Vše dejte stranou k hotovým krevetám.
3
Na pánvi pak rozšlehejte 2 vejce a míchejte, dokud se nesrazí. Přidejte scezené nudle, obě nakrájené jarní cibulky, 90 ml rybí omáčky, 90 ml sójové omáčky, 4 lžíce šťávy z limet a 4 lžíce třtinového cukru. Vše důkladně promíchejte, aby se chutě dobře propojily.
4
Vraťte krevety, mrkev a mungo klíčky zpět do pánve a vše krátce prohřejte. Před podáváním ozdobte nasekanými arašídy, čerstvým koriandrem, bazalkou a plátky limety. Podle chuti přidejte chilli vločky. Vyzkoušejte jeden z nejznámějších receptů thajské kuchyně.
1
Do teplé vody namočte 200 g rýžových nudlí na 30 minut, aby změkly. Mezitím oloupejte 2 mrkve a nakrájejte je na tenké nudličky.
2
Na pánvi rozehřejte 2 lžíce oleje a orestujte 2 oloupané, najemno nasekané stroužky česneku a oloupanou, nakrájenou cibuli. Přidejte 300 g krevet a opékejte je 2–3 minuty, dokud nebudou zlatavé a propečené. Krevety vyjměte a dejte stranou. Do pánve přidejte připravenou mrkev a krátce ji orestujte. Přidejte 50 g mungo klíčků a jen je lehce prohřejte. Vše dejte stranou k hotovým krevetám.
3
Na pánvi pak rozšlehejte 2 vejce a míchejte, dokud se nesrazí. Přidejte scezené nudle, obě nakrájené jarní cibulky, 90 ml rybí omáčky, 90 ml sójové omáčky, 4 lžíce šťávy z limet a 4 lžíce třtinového cukru. Vše důkladně promíchejte, aby se chutě dobře propojily.
4
Vraťte krevety, mrkev a mungo klíčky zpět do pánve a vše krátce prohřejte. Před podáváním ozdobte nasekanými arašídy, čerstvým koriandrem, bazalkou a plátky limety. Podle chuti přidejte chilli vločky. Vyzkoušejte jeden z nejznámějších receptů thajské kuchyně.