Přeskočit
Albert logoAlbert logo

Vítejte!

Můj profil
Menu
LETÁKYRECEPTY
MŮJ ALBERT
ReceptyThajské pad thai s krevetami
Albert logoAlbert logo
  • Thajské pad thai s krevetami

Thajské pad thai s krevetami

Thajské pad thai s krevetami
Velmi snadné
16-30 minut
3/5
Thajská
Bezlepkové
Hlavní chod

Ingredience

Složení
4 porce
  • Nudle rýžové 200 g
  • Mrkev 2 ks
  • Olej slunečnicový 2 plž
  • Česnek 2 strouž.
  • Cibule 1 ks
  • Krevety loupané 300 g
  • Mungo klíčky 50 g
  • Vejce 2 ks
  • Cibulka jarní 2 ks
  • Rybí omáčka 90 ml
  • Sojová omáčka 90 ml
  • Limetka 3 ks
  • Cukr třtinový 4 plž
  • Arašídy 50 g
  • Koriandr čerstvý 1 hrs.
  • Bazalka čerstvá 1 hrs.
  • Chilli vločky
  • Nudle rýžové 200 g
  • Mrkev 2 ks
  • Olej slunečnicový 2 plž
  • Česnek 2 strouž.
  • Cibule 1 ks
  • Krevety loupané 300 g
  • Mungo klíčky 50 g
  • Vejce 2 ks
  • Cibulka jarní 2 ks
  • Rybí omáčka 90 ml
  • Sojová omáčka 90 ml
  • Limetka 3 ks
  • Cukr třtinový 4 plž
  • Arašídy 50 g
  • Koriandr čerstvý 1 hrs.

Příprava

1
Do teplé vody namočte 200 g rýžových nudlí na 30 minut, aby změkly. Mezitím oloupejte 2 mrkve a nakrájejte je na tenké nudličky.
2
Na pánvi rozehřejte 2 lžíce oleje a orestujte 2 oloupané, najemno nasekané stroužky česneku a oloupanou, nakrájenou cibuli. Přidejte 300 g krevet a opékejte je 2–3 minuty, dokud nebudou zlatavé a propečené. Krevety vyjměte a dejte stranou. Do pánve přidejte připravenou mrkev a krátce ji orestujte. Přidejte 50 g mungo klíčků a jen je lehce prohřejte. Vše dejte stranou k hotovým krevetám.
3
Na pánvi pak rozšlehejte 2 vejce a míchejte, dokud se nesrazí. Přidejte scezené nudle, obě nakrájené jarní cibulky, 90 ml rybí omáčky, 90 ml sójové omáčky, 4 lžíce šťávy z limet a 4 lžíce třtinového cukru. Vše důkladně promíchejte, aby se chutě dobře propojily.
4
Vraťte krevety, mrkev a mungo klíčky zpět do pánve a vše krátce prohřejte. Před podáváním ozdobte nasekanými arašídy, čerstvým koriandrem, bazalkou a plátky limety. Podle chuti přidejte chilli vločky. Vyzkoušejte jeden z nejznámějších receptů thajské kuchyně.
1
Do teplé vody namočte 200 g rýžových nudlí na 30 minut, aby změkly. Mezitím oloupejte 2 mrkve a nakrájejte je na tenké nudličky.
2
Na pánvi rozehřejte 2 lžíce oleje a orestujte 2 oloupané, najemno nasekané stroužky česneku a oloupanou, nakrájenou cibuli. Přidejte 300 g krevet a opékejte je 2–3 minuty, dokud nebudou zlatavé a propečené. Krevety vyjměte a dejte stranou. Do pánve přidejte připravenou mrkev a krátce ji orestujte. Přidejte 50 g mungo klíčků a jen je lehce prohřejte. Vše dejte stranou k hotovým krevetám.
3
Na pánvi pak rozšlehejte 2 vejce a míchejte, dokud se nesrazí. Přidejte scezené nudle, obě nakrájené jarní cibulky, 90 ml rybí omáčky, 90 ml sójové omáčky, 4 lžíce šťávy z limet a 4 lžíce třtinového cukru. Vše důkladně promíchejte, aby se chutě dobře propojily.
4
Vraťte krevety, mrkev a mungo klíčky zpět do pánve a vše krátce prohřejte. Před podáváním ozdobte nasekanými arašídy, čerstvým koriandrem, bazalkou a plátky limety. Podle chuti přidejte chilli vločky. Vyzkoušejte jeden z nejznámějších receptů thajské kuchyně.

Hodnocení

Pomohl vám recept?
Ohodnoťte jak vám chutnal
Uložte si ingredience pro váš další nákup
Využijte k tomu funkci Nákupní seznam v aplikaci Můj Albert, kterou už využívá více něž 2 miliony spokojených zákazníků. Díky aplikaci navíc máte jistotu, že ušetříte vždy nejvíc!

Aktuální letáky

Prolistujte si aktuální letákovou nabídku plnou akčních cen.

Platný ještě 3 dny

Od 12.02.2025 do 18.02.2025

Platný ještě 3 dny

Od 12.02.2025 do 18.02.2025

Prohlížet letáky

Legenda zkratek

 kus ks   špetka špet. 
 lžíce plž  svazek svaz.
 lžička člž  plátek plát.
 hrst hrs.  hrnek hrn.
 stroužek strouž.   řapík řap. 
  snítka snít.   kopeček kop. 

 

Našli jste v receptu chybu či nesrovnalost? Napište nám ji na info@albert.cz a my recept vyladíme.