×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Albert ČR
Recept Tukožroutská polévka

Další recepty a články

Čočková polévka s chlebovými...
Čočková polévka s...
Čočková polévka s chlebovými...
Čočková polévka s chlebovými...
Sladká jablková polévka
Sladká jablková...
Sladká jablková polévka
Sladká jablková polévka
Sýrová polévka s brokolicí
Sýrová polévka s...
Sýrová polévka s brokolicí
Sýrová polévka s brokolicí
Luxusní krupicová kaše
Luxusní krupicová...
Luxusní krupicová kaše
Luxusní krupicová kaše

Tukožroutská polévka

Co budete potřebovat

1 plechovka loupaných rajčat (nebo 300 g čerstvých rajčat Albert Quality); rajčata
1 kg mrkve Albert Quality
1 hlávka bílého zelí
6 větších cibulí Albert Quality
sůl
zeleninový vývar
pepř
2 papriky Albert Quality

Jak na to?

Nejprve si očištěte zelí. Odstraňte z něj vnější a povadlé listy. Hlávku omyjte pod vlažnou vodou a rozkrojte na osminy. Všechny zbavte středového košťálu. Očistěte si i papriku. Papriku a zelí pak nakrájejte na menší proužky. Mrkev omyjte, oškrábejte a nakrájejte na plátky. Cibuli si očistěte a nakrájejte na kolečka. Zeleninu dejte do velkého hrnce a napusťte do něj tolik vody, aby byla všechna zelenina zcela ponořená. Až se voda začne vařit, zmírněte plamen a vařte dál. V mezičase si rozmačkejte rajčata – můžete přímo v plechovce. Pokud máte čerstvá rajčata, můžete použít i je. Zbavte je slupky a nakrájejte najemno.

Zeleninový vývar a rajčata i s nálevem přilijte do hrnce a polévku ještě povařte na mírném ohni pod pokličkou přibližně dalších 20 minut. Dochuťte solí a pepřem.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Tukožroutská polévka

Polévka Snadné Česká Chuťovky Vaření
Průměrné hodnocení 4 (12)

Co budete potřebovat

1 plechovka loupaných rajčat (nebo 300 g čerstvých rajčat Albert Quality); rajčata
1 kg mrkve Albert Quality
1 hlávka bílého zelí
6 větších cibulí Albert Quality
sůl
zeleninový vývar
pepř
2 papriky Albert Quality

Jak na to?

Nejprve si očištěte zelí. Odstraňte z něj vnější a povadlé listy. Hlávku omyjte pod vlažnou vodou a rozkrojte na osminy. Všechny zbavte středového košťálu. Očistěte si i papriku. Papriku a zelí pak nakrájejte na menší proužky. Mrkev omyjte, oškrábejte a nakrájejte na plátky. Cibuli si očistěte a nakrájejte na kolečka. Zeleninu dejte do velkého hrnce a napusťte do něj tolik vody, aby byla všechna zelenina zcela ponořená. Až se voda začne vařit, zmírněte plamen a vařte dál. V mezičase si rozmačkejte rajčata – můžete přímo v plechovce. Pokud máte čerstvá rajčata, můžete použít i je. Zbavte je slupky a nakrájejte najemno.

Zeleninový vývar a rajčata i s nálevem přilijte do hrnce a polévku ještě povařte na mírném ohni pod pokličkou přibližně dalších 20 minut. Dochuťte solí a pepřem.

ODEBÍREJTE NÁŠ NEWSLETTER

A MY VÁM KAŽDÝ TÝDEN DOPORUČÍME TY NEJLEPŠÍ RECEPTY A MNOHEM VÍCE

Je třeba potvrdit souhlas s podmínkami.

Další recepty a články

Čočková polévka s chlebovými...
Čočková polévka s chlebovými...
Čočková polévka s chlebovými...
Čočková polévka s chlebovými...
Sladká jablková polévka
Sladká jablková polévka
Sladká jablková polévka
Sladká jablková polévka
Sýrová polévka s brokolicí
Sýrová polévka s brokolicí
Sýrová polévka s brokolicí
Sýrová polévka s brokolicí
Luxusní krupicová kaše
Luxusní krupicová kaše
Luxusní krupicová kaše
Luxusní krupicová kaše

Inspirujte se podobnými recepty

Tipy na jedlé vánoční dárky

Mohlo by Vám také chutnat