×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Albert ČR
Recept Tukožroutská polévka

Další recepty a články

Čočkové ragú
Čočkové ragú
Čočkové ragú
Čočkové ragú
Francouzské brambory
Francouzské brambory
Francouzské brambory
Francouzské brambory
Vegetariánský cizrnový burger
Vegetariánský...
Vegetariánský cizrnový burger
Vegetariánský cizrnový burger
Čočková polévka s bramborami
Čočková polévka s...
Čočková polévka s bramborami
Čočková polévka s bramborami

Tukožroutská polévka

Co budete potřebovat

1 plechovka loupaných rajčat (nebo 300 g čerstvých rajčat Albert Quality); rajčata
1 kg mrkve Albert Quality
1 hlávka bílého zelí
6 větších cibulí Albert Quality
sůl
zeleninový vývar
pepř
2 papriky Albert Quality

Jak na to?

Nejprve si očištěte zelí. Odstraňte z něj vnější a povadlé listy. Hlávku omyjte pod vlažnou vodou a rozkrojte na osminy. Všechny zbavte středového košťálu. Očistěte si i papriku. Papriku a zelí pak nakrájejte na menší proužky. Mrkev omyjte, oškrábejte a nakrájejte na plátky. Cibuli si očistěte a nakrájejte na kolečka. Zeleninu dejte do velkého hrnce a napusťte do něj tolik vody, aby byla všechna zelenina zcela ponořená. Až se voda začne vařit, zmírněte plamen a vařte dál. V mezičase si rozmačkejte rajčata – můžete přímo v plechovce. Pokud máte čerstvá rajčata, můžete použít i je. Zbavte je slupky a nakrájejte najemno.

Zeleninový vývar a rajčata i s nálevem přilijte do hrnce a polévku ještě povařte na mírném ohni pod pokličkou přibližně dalších 20 minut. Dochuťte solí a pepřem.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Tukožroutská polévka

Polévka Snadné Česká Chuťovky Vaření Rajče
Průměrné hodnocení 4 (13)

Co budete potřebovat

1 plechovka loupaných rajčat (nebo 300 g čerstvých rajčat Albert Quality); rajčata
1 kg mrkve Albert Quality
1 hlávka bílého zelí
6 větších cibulí Albert Quality
sůl
zeleninový vývar
pepř
2 papriky Albert Quality

Jak na to?

Nejprve si očištěte zelí. Odstraňte z něj vnější a povadlé listy. Hlávku omyjte pod vlažnou vodou a rozkrojte na osminy. Všechny zbavte středového košťálu. Očistěte si i papriku. Papriku a zelí pak nakrájejte na menší proužky. Mrkev omyjte, oškrábejte a nakrájejte na plátky. Cibuli si očistěte a nakrájejte na kolečka. Zeleninu dejte do velkého hrnce a napusťte do něj tolik vody, aby byla všechna zelenina zcela ponořená. Až se voda začne vařit, zmírněte plamen a vařte dál. V mezičase si rozmačkejte rajčata – můžete přímo v plechovce. Pokud máte čerstvá rajčata, můžete použít i je. Zbavte je slupky a nakrájejte najemno.

Zeleninový vývar a rajčata i s nálevem přilijte do hrnce a polévku ještě povařte na mírném ohni pod pokličkou přibližně dalších 20 minut. Dochuťte solí a pepřem.

ODEBÍREJTE NÁŠ NEWSLETTER

A MY VÁM KAŽDÝ TÝDEN DOPORUČÍME TY NEJLEPŠÍ RECEPTY A MNOHEM VÍCE

Je třeba potvrdit souhlas s podmínkami.

Další recepty a články

Čočkové ragú
Čočkové ragú
Čočkové ragú
Čočkové ragú
Francouzské brambory
Francouzské brambory
Francouzské brambory
Francouzské brambory
Vegetariánský cizrnový burger
Vegetariánský cizrnový burger
Vegetariánský cizrnový burger
Vegetariánský cizrnový burger
Čočková polévka s bramborami
Čočková polévka s bramborami
Čočková polévka s bramborami
Čočková polévka s bramborami

Inspirujte se podobnými recepty