
Trojitý dort z čokoládové pěny

Náročné
Více než 60 minut
4/5
Česká
Dezert
Ingredience
Složení 12 porcí
- Máslo 125 g
- Sušenky BeBe kakaové rodinné 250 g
- Mouka hladká 1 plž
- Smetana ke šlehání 40% 725 ml
- Kakao holandské
- Čokoláda hořká 300 g
- Vanilkový extrakt 1 člž
- Máslo 125 g
- Sušenky BeBe kakaové rodinné 250 g
- Mouka hladká 1 plž
- Smetana ke šlehání 40% 725 ml
- Kakao holandské
- Čokoláda hořká 300 g
- Vanilkový extrakt 1 člž
Příprava
- 1Dortovou formu o průměru 22 cm lehce vymažte máslem a její dno vyložte pečicím papírem.
- 2Čokoládové sušenky, například věnečky, rozdrťte rukama do mísy a smíchejte je s moukou, pak přilijte 125 ml másla a vše dobře promíchejte.
- 3Vlhkou směs natlačte na dno připravené formy a dejte aspoň na půl hodiny do ledničky.
- 4Pusťte se do čokoládové náplně. 100 g čokolády nalámejte do menšího rendlíku, zalijte 125 ml smetany a na středním plameni zahřívejte.
- 5Za stálého míchání nechte čokoládu zcela rozpustit a poté ji nalijte na sušenkový základ ve formě. Dejte na půl hodiny do lednice.
- 6Na čokoládovou pěnu nalámejte 200 g čokolády do rendlíku, přidejte vanilkový extrakt a 300 ml smetany a na středním plameni zahřívejte. Za stálého míchání nechte čokoládu dohladka rozpustit.
- 7Sejměte z ohně a zhruba čtvrt hodiny nechte zchladnout.
- 8Zbylých 300 ml smetany ušlehejte dotuha a pak k ní postupně přilévejte tekutou čokoládu. Směs pak nalijte na základ dezertu ve formě.
- 9Dejte přes noc do ledničky. Před podáváním posypte dort kakaem holandského typu. Pokud poslední vrstva přes noc úplně neztuhne, můžete dát dort hodinu před podáváním do mrazáku.
- 1Dortovou formu o průměru 22 cm lehce vymažte máslem a její dno vyložte pečicím papírem.
- 2Čokoládové sušenky, například věnečky, rozdrťte rukama do mísy a smíchejte je s moukou, pak přilijte 125 ml másla a vše dobře promíchejte.
- 3Vlhkou směs natlačte na dno připravené formy a dejte aspoň na půl hodiny do ledničky.
- 4Pusťte se do čokoládové náplně. 100 g čokolády nalámejte do menšího rendlíku, zalijte 125 ml smetany a na středním plameni zahřívejte.
- 5Za stálého míchání nechte čokoládu zcela rozpustit a poté ji nalijte na sušenkový základ ve formě. Dejte na půl hodiny do lednice.
- 6Na čokoládovou pěnu nalámejte 200 g čokolády do rendlíku, přidejte vanilkový extrakt a 300 ml smetany a na středním plameni zahřívejte. Za stálého míchání nechte čokoládu dohladka rozpustit.
- 7Sejměte z ohně a zhruba čtvrt hodiny nechte zchladnout.
- 8Zbylých 300 ml smetany ušlehejte dotuha a pak k ní postupně přilévejte tekutou čokoládu. Směs pak nalijte na základ dezertu ve formě.
- 9Dejte přes noc do ledničky. Před podáváním posypte dort kakaem holandského typu. Pokud poslední vrstva přes noc úplně neztuhne, můžete dát dort hodinu před podáváním do mrazáku.
Hodnocení
Pomohl vám recept?
Ohodnoťte jak vám chutnal


Uložte si ingredience pro váš další nákup
Využijte k tomu funkci Nákupní seznam v aplikaci Můj Albert, kterou už využívá více něž 2 miliony spokojených zákazníků. Díky aplikaci navíc máte jistotu, že ušetříte vždy nejvíc!
Legenda zkratek
kus | ks | špetka | špet. | |
lžíce | plž | svazek | svaz. | |
lžička | člž | plátek | plát. | |
hrst | hrs. | hrnek | hrn. | |
stroužek | strouž. | řapík | řap. | |
snítka | snít. | kopeček | kop. |
Našli jste v receptu chybu či nesrovnalost? Napište nám ji na info@albert.cz a my recept vyladíme.