Můj Albert
Ušetřete vždy nejvíc
Otevřít
Trhané hovězí s černým česnekem a rýží

Trhané hovězí s černým česnekem a rýží

Ingredience

1 balení hovězí pečeně s černým česnekem Albert Excellent
320 g dlouhozrnné rýže
sůl
½ lžičky kurkumy
1 červená cibule
15 g mandlí – plátky
2 lžíce slunečnicového oleje
1 hrst čerstvé petrželky

Postup přípravy

1. Zavakuované maso pečte dle návodu na 180 °C 20 minut. Vyjměte je z trouby a nechte chvíli chladnout.

2. Během pečení masa uvařte rýži v dvojnásobném množství osolené vody s kurkumou po dobu 20 minut.

3. Oloupanou cibuli nakrájejte na kolečka. Na rozehřáté pánvi opékejte spolu s mandlemi na oleji 5 minut dozlatova.

4. Maso vyjměte z fólie, šťávu z masa uschovejte a pomocí vidliček natrhejte na menší kusy. Přisypte k cibuli a vlijte výpek. Vše spolu promíchejte a odstavte z ohně.

5. Servírujte na kurkumové rýži, posypané petrželkou.

Pomohl vám recept?

Další videorecepty