×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Albert ČR
Recept Třešňový zmzlinový dort

Další recepty a články

Čokoládový dort s řepou
Čokoládový dort s...
Čokoládový dort s řepou
Čokoládový dort s řepou
Čokoládovo-kávový dort
Čokoládovo-kávový...
Čokoládovo-kávový dort
Čokoládovo-kávový dort
Palačinkový dort
Palačinkový dort
Palačinkový dort
Palačinkový dort
Nepečený jablkový dort
Nepečený jablkový...
Nepečený jablkový dort
Nepečený jablkový dort

Třešňový zmzlinový dort

Co budete potřebovat

ČOKOLÁDOVÁ ZMRZLINA:
100 g hořké čokolády (70 % kakaa)
200 g smetany ke šlehání (33 %)
200 ml plnotučného mléka
60 g cukru krupice
SMETANOVÁ ZMRZLINA:
250 ml smetany ke šlehání (33 %)
250 ml plnotučného mléka
100 g cukru krupice
SUROVINY:
250 g třešní
60 g cukru krupice
1 lžíce rumu
3 čokoládové muffiny
50 g hořké čokolády (70 % kakaa)

Jak na to?

1. Všechny suroviny na zmrzlinu vložte do mixéru a rozmixujte.
2. Hmotu pak přelijte do větší plastové nádoby a vložte do mrazáku na 1 hodinu. Potom směs vyndejte a prošlehejte ručním šlehačem s metlami a vložte zpět do mrazáku. Tento cyklus 3× zopakujte. Zmrzlinu pak nechte mrazit přes noc.
3. Na třešňovou omáčku vložte do hrnce 150 g třešní, cukr a rum, rozvařte doměkka. Rozmixujte a dejte vychladnout.
4. Na korpus rozdrobte 2 muffiny a přelijte polovinou třešňové omáč- ky. Promíchejte a směs natlačte do formy o průměru 16 cm. Vložte na 15 minut do lednice.
5. Střídejte vrstvy čokoládové a smetanové zmrzliny. Povrch přelijte zbytkem omáčky, ozdobte nasekanou čokoládou, zbývajícími třešněmi a kousky muffinu.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Třešňový zmzlinový dort

Dezert Snadné Dorty Vegetariánské Magazín 6/2019 Počet porcí: 1 dort
(0)

Co budete potřebovat

ČOKOLÁDOVÁ ZMRZLINA:
100 g hořké čokolády (70 % kakaa)
200 g smetany ke šlehání (33 %)
200 ml plnotučného mléka
60 g cukru krupice
SMETANOVÁ ZMRZLINA:
250 ml smetany ke šlehání (33 %)
250 ml plnotučného mléka
100 g cukru krupice
SUROVINY:
250 g třešní
60 g cukru krupice
1 lžíce rumu
3 čokoládové muffiny
50 g hořké čokolády (70 % kakaa)

Jak na to?

1. Všechny suroviny na zmrzlinu vložte do mixéru a rozmixujte.
2. Hmotu pak přelijte do větší plastové nádoby a vložte do mrazáku na 1 hodinu. Potom směs vyndejte a prošlehejte ručním šlehačem s metlami a vložte zpět do mrazáku. Tento cyklus 3× zopakujte. Zmrzlinu pak nechte mrazit přes noc.
3. Na třešňovou omáčku vložte do hrnce 150 g třešní, cukr a rum, rozvařte doměkka. Rozmixujte a dejte vychladnout.
4. Na korpus rozdrobte 2 muffiny a přelijte polovinou třešňové omáč- ky. Promíchejte a směs natlačte do formy o průměru 16 cm. Vložte na 15 minut do lednice.
5. Střídejte vrstvy čokoládové a smetanové zmrzliny. Povrch přelijte zbytkem omáčky, ozdobte nasekanou čokoládou, zbývajícími třešněmi a kousky muffinu.

ODEBÍREJTE NÁŠ NEWSLETTER

A MY VÁM KAŽDÝ TÝDEN DOPORUČÍME TY NEJLEPŠÍ RECEPTY A MNOHEM VÍCE

Je třeba potvrdit souhlas s podmínkami.

Další recepty a články

Čokoládový dort s řepou
Čokoládový dort s řepou
Čokoládový dort s řepou
Čokoládový dort s řepou
Čokoládovo-kávový dort
Čokoládovo-kávový dort
Čokoládovo-kávový dort
Čokoládovo-kávový dort
Palačinkový dort
Palačinkový dort
Palačinkový dort
Palačinkový dort
Nepečený jablkový dort
Nepečený jablkový dort
Nepečený jablkový dort
Nepečený jablkový dort

Inspirujte se podobnými recepty