×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Albert ČR
Recept Třešňový koláč s mandlemi

Další recepty a články

Jahodové mojito
Jahodové mojito
Jahodové mojito
Jahodové mojito
Tvarohové jahodové knedlíky
Tvarohové jahodové...
Tvarohové jahodové knedlíky
Tvarohové jahodové knedlíky
Ovocný salát v kornoutu
Ovocný salát v...
Ovocný salát v kornoutu
Ovocný salát v kornoutu
Bavorské vdolečky s tvarohem a...
Bavorské vdolečky s...
Bavorské vdolečky s tvarohem a...
Bavorské vdolečky s tvarohem a...

Třešňový koláč s mandlemi

Co budete potřebovat

NA TĚSTO
630 g hladké mouky
větší špetka soli
180 g másla, nakrájeného na kousky
280 g rostlinného tuku, nakrájeného na kousky
240 ml ledové vody
NA NÁPLŇ
1,5 kg třešní, vypeckovaných a rozpůlených
80 g malin nebo jahod nakrájených na plátky
300 g krupicového cukru
60 g škrobu
30 ml citronové šťávy
2 lžičky vanilkového extraktu
30 g másla, chladného, nakrájeného na malé kostky
1 vejce, prošlehané s 30 ml mléka
hrst mandlových plátků

Jak na to?

Ve velké míse zpracujte mouku, sůl, máslo a tuk do struktury připomínající drobenku. Postupně přidávejte ledovou vodu a spojte v hladké těsto. Rozdělte ho na dvě části, zabalte do fólie a nechte alespoň 2 hodiny odpočívat v lednici.
V míse smíchejte třešně, maliny, cukr, škrob, citronovou šťávu a vanilkový extrakt a odložte stranou. Troubu předehřejte na 200 °C a připravte si plech – vymažte ho tukem a vyložte pečicím papírem. Z poloviny těsta vyválejte plát o něco větší než je plech, přesuňte ho na plech a prsty upravte okraje. Lžící nandejte náplň a rozdělte na ni kousíčky másla. Druhou část těsta vyválejte, nakrájejte rádýlkem na proužky a vytvořte z nich na povrchu koláče mřížku. Potřete ji rozšlehaným vejcem a posypte mandlovými lupínky. Koláč zakryjte alobalem a dejte do trouby. Po 20 minutách snižte teplotu na 190 °C, odstraňte alobal a pečte ještě 30–35 minut.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Třešňový koláč s mandlemi

Dezert Snadné Sladká jídla Jahodník měsíční Magazín 7-8/2016 Počet porcí: 8-10
Průměrné hodnocení 3 (14)
Sbírejte body a nechejte vyrůst jaro u vás doma

Co budete potřebovat

NA TĚSTO
630 g hladké mouky
větší špetka soli
180 g másla, nakrájeného na kousky
280 g rostlinného tuku, nakrájeného na kousky
240 ml ledové vody
NA NÁPLŇ
1,5 kg třešní, vypeckovaných a rozpůlených
80 g malin nebo jahod nakrájených na plátky
300 g krupicového cukru
60 g škrobu
30 ml citronové šťávy
2 lžičky vanilkového extraktu
30 g másla, chladného, nakrájeného na malé kostky
1 vejce, prošlehané s 30 ml mléka
hrst mandlových plátků

Jak na to?

Ve velké míse zpracujte mouku, sůl, máslo a tuk do struktury připomínající drobenku. Postupně přidávejte ledovou vodu a spojte v hladké těsto. Rozdělte ho na dvě části, zabalte do fólie a nechte alespoň 2 hodiny odpočívat v lednici.
V míse smíchejte třešně, maliny, cukr, škrob, citronovou šťávu a vanilkový extrakt a odložte stranou. Troubu předehřejte na 200 °C a připravte si plech – vymažte ho tukem a vyložte pečicím papírem. Z poloviny těsta vyválejte plát o něco větší než je plech, přesuňte ho na plech a prsty upravte okraje. Lžící nandejte náplň a rozdělte na ni kousíčky másla. Druhou část těsta vyválejte, nakrájejte rádýlkem na proužky a vytvořte z nich na povrchu koláče mřížku. Potřete ji rozšlehaným vejcem a posypte mandlovými lupínky. Koláč zakryjte alobalem a dejte do trouby. Po 20 minutách snižte teplotu na 190 °C, odstraňte alobal a pečte ještě 30–35 minut.

Další recepty a články

Jahodové mojito
Jahodové mojito
Jahodové mojito
Jahodové mojito
Tvarohové jahodové knedlíky
Tvarohové jahodové knedlíky
Tvarohové jahodové knedlíky
Tvarohové jahodové knedlíky
Ovocný salát v kornoutu
Ovocný salát v kornoutu
Ovocný salát v kornoutu
Ovocný salát v kornoutu
Bavorské vdolečky s tvarohem a...
Bavorské vdolečky s tvarohem a...
Bavorské vdolečky s tvarohem a...
Bavorské vdolečky s tvarohem a...

Inspirujte se podobnými recepty

NECHEJTE VYRŮST

JARO U VÁS DOMA

Sbírejte body v Albertu a vypěstujte si čerstvé bylinky.

Body můžete uplatnit až do 14. 5. 2019

V Albertu se snažíme mít pro vás vždy něco navíc.
Vyberte si u nás jednu z jedenácti bylinek nebo rostlinek a vypěstujte si jaro u vás doma.
Zjistěte, jak pěstovat u sebe v bytě a nejlépe využít v kuchyni

Vytiskněte si herbář s originální ilustrací a využijte ho třeba
jako plakát do vaší kuchyně.

Získejte bylinku v naší sběratelské akci
Minizahrádka
s truhlíkem
sleva 45 %
15 bodů + 6490 bez bodů 11990

set samozavlažovacího truhlíku, substrátu a semínek dle výběru
pažitka / petržel / jahoda
rajče / máta / chili

Tableta
rašelinová
20 ks v balení
sleva 49 %
15 bodů + 4490 bez bodů 89

je vyrobena z rašeliny
a NPK hnojiva
průměr tablety: 36 mm

NECHEJTE VYRŮST

JARO U VÁS DOMA

Sbírejte body v Albertu a vypěstujte si čerstvé bylinky.

Body můžete uplatnit až do 14. 5. 2019