×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Albert ČR
Recept Třešňové knedlíky sypané mákem

Další recepty a články

Luxusní jablečná žemlovka
Luxusní jablečná...
Luxusní jablečná žemlovka
Luxusní jablečná žemlovka
Jahodové knedlíky z...
Jahodové knedlíky z...
Jahodové knedlíky z...
Jahodové knedlíky z...
Vafle s tvarohem a ovocem
Vafle s tvarohem a...
Vafle s tvarohem a ovocem
Vafle s tvarohem a ovocem
Tvarohové jahodové knedlíky
Tvarohové jahodové...
Tvarohové jahodové knedlíky
Tvarohové jahodové knedlíky

Třešňové knedlíky sypané mákem

Co budete potřebovat

1 brambora
sůl
50 g másla + navíc k podávání
250 g měkkého tvarohu
1 vejce
250 g hrubé mouky
250 g třešní
100 g mletého máku
2 vanilkové cukry

Jak na to?

Bramboru uvařte s trochou soli doměkka, nechte vystydnout a rozmačkejte na kaši. Prošlehejte se změklým máslem a tvarohem. Pak přidejte vajíčko a začněte zapracovávat mouku.
Odloupávejte kousky těsta a zabalte do nich třešně, můžete k nim přibalit trochu cukru. Spoje těsta pevně zmáčkněte. Nakonec knedlíky vařte v mírně osolené vodě 7–10 minut. Po vložení do vody je vařečkou zlehka promíchejte, aby se nepřichytily ke dnu. Hotové jsou, když vyplavou na hladinu.
Vyjměte je děrovanou vařečkou a hned napíchněte vidličkou, aby mohla unikat pára a nesrazily se. Podávejte posypané mletým mákem, vanilkovým cukrem a polité máslem.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Třešňové knedlíky sypané mákem

Hlavní chod Velmi snadné Sladká jídla Vegetariánské Magazín 7-8/2018 (Letní speciál) Počet porcí: 4
(0)
Ovocné knedlíky jsou oblíbená letní pochoutka. Udělejte si je letos v zajímavé kombinaci s třešněmi a mákem. O recept se s námi podělila paní Libuše P. z Kralup nad Vltavou. Její tajný trik je přidat do těsta uvařenou bramboru, aby bylo pěkně vláčné.

Co budete potřebovat

1 brambora
sůl
50 g másla + navíc k podávání
250 g měkkého tvarohu
1 vejce
250 g hrubé mouky
250 g třešní
100 g mletého máku
2 vanilkové cukry

Jak na to?

Bramboru uvařte s trochou soli doměkka, nechte vystydnout a rozmačkejte na kaši. Prošlehejte se změklým máslem a tvarohem. Pak přidejte vajíčko a začněte zapracovávat mouku.
Odloupávejte kousky těsta a zabalte do nich třešně, můžete k nim přibalit trochu cukru. Spoje těsta pevně zmáčkněte. Nakonec knedlíky vařte v mírně osolené vodě 7–10 minut. Po vložení do vody je vařečkou zlehka promíchejte, aby se nepřichytily ke dnu. Hotové jsou, když vyplavou na hladinu.
Vyjměte je děrovanou vařečkou a hned napíchněte vidličkou, aby mohla unikat pára a nesrazily se. Podávejte posypané mletým mákem, vanilkovým cukrem a polité máslem.

ODEBÍREJTE NÁŠ NEWSLETTER

A MY VÁM KAŽDÝ TÝDEN DOPORUČÍME TY NEJLEPŠÍ RECEPTY A MNOHEM VÍCE

Je třeba potvrdit souhlas s podmínkami.

Další recepty a články

Luxusní jablečná žemlovka
Luxusní jablečná žemlovka
Luxusní jablečná žemlovka
Luxusní jablečná žemlovka
Jahodové knedlíky z...
Jahodové knedlíky z...
Jahodové knedlíky z...
Jahodové knedlíky z...
Vafle s tvarohem a ovocem
Vafle s tvarohem a ovocem
Vafle s tvarohem a ovocem
Vafle s tvarohem a ovocem
Tvarohové jahodové knedlíky
Tvarohové jahodové knedlíky
Tvarohové jahodové knedlíky
Tvarohové jahodové knedlíky

Inspirujte se podobnými recepty

Tipy na jedlé vánoční dárky

Mohlo by Vám také chutnat