×

Pro lepší výkon používají tyto stránky cookies. Setrváním na těchto stránkách a kliknutím na tlačítko „Potvrdit“ vyjadřujete souhlas s jejich používáním. Více informací zdePOTVRDIT


Třená bábovka s rozinkami
nad 60 minut , Snídaně , Snadné , Česká , Moučníky a koláče ,

Třená bábovka s rozinkami

Co budu potřebovat

4 vejce
300 g krupicového cukru
500 g hladké mouky
1 prášek do pečiva
150 g změklého másla nebo olej
300 ml mléka
2–3 hrsti rozinek
holandské kakao
Na polevu:
100 g 60% čokolády
½ lžíce medu
½ lžíce másla
80 ml smetany ke šlehání

Jak na to?

Vejce vyklepněte do robotu, přisypte cukr a šlehejte (třete, odtud název) asi 10 minut do husté a nadýchané pěny.
Mouku smíchejte s práškem do pečiva a směs na střídačku s máslem či olejem a mlékem vmíchejte k vaječnému základu. Poté do směsi přidejte rozinky. Třetinu těsta oddělte a obarvěte kakaem do tmavého těsta. Polovinu světlého těsta nalijte do vymazané a hrubou moukou vysypané formy. Na něj nalijte kakaové těsto a navrch zbytek světlého. Při 170 °C pečte asi 1 hodinu.
Čokoládu nalámejte do misky, přidejte med a máslo. Smetanu přiveďte téměř k bodu varu a pak ji nalijte k čokoládě. Promíchávejte, aby se čokoláda zcela rozpustila a získali jste hustou hladkou polevu. Přelijte jí zchladlou bábovku. Po chvilce podávejte.

Chutnalo Vám?

Každý týden ve čtvrtek připravujeme newsletter s novými recepty. Nechte se inspirovat Albertem a přihlašte se k pravidelnému odběru newsletteru s recepty.

Další recepty a články

  • Pistáciové bábovky

    Moučníky a koláče nad 60 minut
  • Bábovka s ochuceným tvarohem

    Moučníky a koláče 60 minut
  • Jáhelník

    Moučníky a koláče nad 60 minut