×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Albert ČR
Recept Třená bábovka s rozinkami

Další recepty a články

Pistáciové bábovky
Pistáciové bábovky
Pistáciové bábovky
Pistáciové bábovky
Bábovka s ochuceným tvarohem
Bábovka s ochuceným...
Bábovka s ochuceným tvarohem
Bábovka s ochuceným tvarohem
Jáhelník
Jáhelník
Jáhelník
Jáhelník
Třená mramorová bábovka
Třená mramorová...
Třená mramorová bábovka
Třená mramorová bábovka

Třená bábovka s rozinkami

Co budete potřebovat

4 vejce
300 g krupicového cukru
500 g hladké mouky
1 prášek do pečiva
150 g změklého másla nebo olej
300 ml mléka
2–3 hrsti rozinek
holandské kakao
Na polevu:
100 g 60% čokolády
½ lžíce medu
½ lžíce másla
80 ml smetany ke šlehání

Jak na to?

Vejce vyklepněte do robotu, přisypte cukr a šlehejte (třete, odtud název) asi 10 minut do husté a nadýchané pěny.
Mouku smíchejte s práškem do pečiva a směs na střídačku s máslem či olejem a mlékem vmíchejte k vaječnému základu. Poté do směsi přidejte rozinky. Třetinu těsta oddělte a obarvěte kakaem do tmavého těsta. Polovinu světlého těsta nalijte do vymazané a hrubou moukou vysypané formy. Na něj nalijte kakaové těsto a navrch zbytek světlého. Při 170 °C pečte asi 1 hodinu.
Čokoládu nalámejte do misky, přidejte med a máslo. Smetanu přiveďte téměř k bodu varu a pak ji nalijte k čokoládě. Promíchávejte, aby se čokoláda zcela rozpustila a získali jste hustou hladkou polevu. Přelijte jí zchladlou bábovku. Po chvilce podávejte.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Třená bábovka s rozinkami

Snídaně Snadné Česká Moučníky a koláče Magazín 3/2014
Průměrné hodnocení 4 (16)

Co budete potřebovat

4 vejce
300 g krupicového cukru
500 g hladké mouky
1 prášek do pečiva
150 g změklého másla nebo olej
300 ml mléka
2–3 hrsti rozinek
holandské kakao
Na polevu:
100 g 60% čokolády
½ lžíce medu
½ lžíce másla
80 ml smetany ke šlehání

Jak na to?

Vejce vyklepněte do robotu, přisypte cukr a šlehejte (třete, odtud název) asi 10 minut do husté a nadýchané pěny.
Mouku smíchejte s práškem do pečiva a směs na střídačku s máslem či olejem a mlékem vmíchejte k vaječnému základu. Poté do směsi přidejte rozinky. Třetinu těsta oddělte a obarvěte kakaem do tmavého těsta. Polovinu světlého těsta nalijte do vymazané a hrubou moukou vysypané formy. Na něj nalijte kakaové těsto a navrch zbytek světlého. Při 170 °C pečte asi 1 hodinu.
Čokoládu nalámejte do misky, přidejte med a máslo. Smetanu přiveďte téměř k bodu varu a pak ji nalijte k čokoládě. Promíchávejte, aby se čokoláda zcela rozpustila a získali jste hustou hladkou polevu. Přelijte jí zchladlou bábovku. Po chvilce podávejte.

Chutnalo Vám?

S našimi pravidelnými newslettery vám už žádný skvělý recept neuteče. Registrujte se k odběru receptů, získáte skvělou inspiraci (nejen) na víkendové vaření!

Další recepty a články

Pistáciové bábovky
Pistáciové bábovky
Pistáciové bábovky
Pistáciové bábovky
Bábovka s ochuceným tvarohem
Bábovka s ochuceným tvarohem
Bábovka s ochuceným tvarohem
Bábovka s ochuceným tvarohem
Jáhelník
Jáhelník
Jáhelník
Jáhelník
Třená mramorová bábovka
Třená mramorová bábovka
Třená mramorová bábovka
Třená mramorová bábovka

Inspirujte se podobnými recepty