Můj Albert
Ušetřete vždy nejvíc
Otevřít

Ingredience

4 vejce
300 g krupicového cukru
500 g hladké mouky
1 prášek do pečiva
150 g změklého másla nebo olej
300 ml mléka
2–3 hrsti rozinek
holandské kakao
Na polevu:
100 g 60% čokolády
½ lžíce medu
½ lžíce másla
80 ml smetany ke šlehání

Postup přípravy

Vejce vyklepněte do robotu, přisypte cukr a šlehejte (třete, odtud název) asi 10 minut do husté a nadýchané pěny.
Mouku smíchejte s práškem do pečiva a směs na střídačku s máslem či olejem a mlékem vmíchejte k vaječnému základu. Poté do směsi přidejte rozinky. Třetinu těsta oddělte a obarvěte kakaem do tmavého těsta. Polovinu světlého těsta nalijte do vymazané a hrubou moukou vysypané formy. Na něj nalijte kakaové těsto a navrch zbytek světlého. Při 170 °C pečte asi 1 hodinu.
Čokoládu nalámejte do misky, přidejte med a máslo. Smetanu přiveďte téměř k bodu varu a pak ji nalijte k čokoládě. Promíchávejte, aby se čokoláda zcela rozpustila a získali jste hustou hladkou polevu. Přelijte jí zchladlou bábovku. Po chvilce podávejte.

Pomohl vám recept?
49hodnocení4

Další videorecepty