×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Albert ČR
Recept Trdelník

Další recepty a články

Opečené drbáky s houbovou...
Opečené drbáky s...
Opečené drbáky s houbovou...
Opečené drbáky s houbovou...
Bigoš
Bigoš
Bigoš
Bigoš
Kočičí svatba - kroupy s...
Kočičí svatba -...
Kočičí svatba - kroupy s...
Kočičí svatba - kroupy s...
Hanácká syrnica
Hanácká syrnica
Hanácká syrnica
Hanácká syrnica

Trdelník

Co budete potřebovat

100–150 ml mléka
2 lžíce krupicového cukru
42 g droždí (1 kostka)
500 g polohrubé mouky
sůl
4 žloutky
60 g másla
60 g sádla
1 vejce rozšlehané s 1 lžící
mléka, na potření
cukr smíchaný se skořicí

Jak na to?

Do vlažného a mírně oslazeného mléka rozdrobte droždí, promíchejte a nechte vzejít kvásek. Do mísy prosejte mouku se špetkou soli, přidejte zbylý cukr, žloutky, vychladlé rozpuštěné máslo a sádlo a vzešlý kvásek. Vypracujte hladké, nepříliš tuhé těsto. Poprášené a zakryté utěrkou ho nechte kynout, až zdvojnásobí objem. Trvá to asi hodinu. Z těsta vyválejte 2 centimetry silné válečky a navíjejte je na dlouhý dřevěný váleček obalený alobalem – vejdou se i tři za sebou. Nechte znovu asi 15 minut kynout.
Troubu předehřejte na 180 °C. Trdelníky na válečku pak potřete vejcem rozšlehaným se lžící mléka a posypejte směsí cukru a skořice. Váleček dejte na plech vyložený pečicím papírem a pečte asi půl hodiny dozlatohněda.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Trdelník

Dezert Snadné Česká Česká kuchyně Magazín 10/2014
Průměrné hodnocení 4 (32)

Co budete potřebovat

100–150 ml mléka
2 lžíce krupicového cukru
42 g droždí (1 kostka)
500 g polohrubé mouky
sůl
4 žloutky
60 g másla
60 g sádla
1 vejce rozšlehané s 1 lžící
mléka, na potření
cukr smíchaný se skořicí

Jak na to?

Do vlažného a mírně oslazeného mléka rozdrobte droždí, promíchejte a nechte vzejít kvásek. Do mísy prosejte mouku se špetkou soli, přidejte zbylý cukr, žloutky, vychladlé rozpuštěné máslo a sádlo a vzešlý kvásek. Vypracujte hladké, nepříliš tuhé těsto. Poprášené a zakryté utěrkou ho nechte kynout, až zdvojnásobí objem. Trvá to asi hodinu. Z těsta vyválejte 2 centimetry silné válečky a navíjejte je na dlouhý dřevěný váleček obalený alobalem – vejdou se i tři za sebou. Nechte znovu asi 15 minut kynout.
Troubu předehřejte na 180 °C. Trdelníky na válečku pak potřete vejcem rozšlehaným se lžící mléka a posypejte směsí cukru a skořice. Váleček dejte na plech vyložený pečicím papírem a pečte asi půl hodiny dozlatohněda.

Chutnalo Vám?

S našimi pravidelnými newslettery vám už žádný skvělý recept neuteče. Registrujte se k odběru receptů, získáte skvělou inspiraci (nejen) na víkendové vaření!

Další recepty a články

Opečené drbáky s houbovou...
Opečené drbáky s houbovou...
Opečené drbáky s houbovou...
Opečené drbáky s houbovou...
Bigoš
Bigoš
Bigoš
Bigoš
Kočičí svatba - kroupy s...
Kočičí svatba - kroupy s...
Kočičí svatba - kroupy s...
Kočičí svatba - kroupy s...
Hanácká syrnica
Hanácká syrnica
Hanácká syrnica
Hanácká syrnica

Inspirujte se podobnými recepty