Přeskočit
Albert logoAlbert logo

Vítejte!

Můj profil
Menu
LETÁKYRECEPTY
MŮJ ALBERT
ReceptyTradiční bramborový salát
Albert logoAlbert logo
  • Tradiční bramborový salát

Tradiční bramborový salát

Tradiční bramborový salát
Velmi snadné
Více než 60 minut
3/5
Česká
Vánoce
Příloha

Ingredience

Složení
4 porce
  • Cibule červená 1 ks
  • Brambory typu A 1 kg
  • Sůl
  • Celer 80 g
  • Mrkev 2 ks
  • Petržel 1 ks
  • Kyselé okurky 6 ks
  • Majonéza 3 plž
  • Kyselé okurky lák 2 plž
  • Hořčice plnotučná 2 člž
  • Jogurt bílý 100 g
  • Vejce 4 ks
  • Pažitka čerstvá 1 hrs.
  • Pepř
  • Cibule červená 1 ks
  • Brambory typu A 1 kg
  • Sůl
  • Celer 80 g
  • Mrkev 2 ks
  • Petržel 1 ks
  • Kyselé okurky 6 ks
  • Majonéza 3 plž
  • Kyselé okurky lák 2 plž
  • Hořčice plnotučná 2 člž
  • Jogurt bílý 100 g
  • Vejce 4 ks
  • Pažitka čerstvá 1 hrs.
  • Pepř

Příprava

1
Omyjte 1 kg brambor. Vařte je ve slupce v osolené vodě v hrnci 20 minut doměkka. Brambory sceďte a ještě vlažné je oloupejte. Nakrájejte je na kostičky 1 × 1 cm a dejte do velké mísy.
2
Očistěte 2 mrkve, červenou cibuli, 80 g celeru a petržel. Mrkev, celer a petržel vařte v hrnci ponořené ve vodě 15 minut doměkka. Zeleninu sceďte, nakrájejte na kostky 1 × 1 cm a přidejte do mísy k bramborám.
3
Do hrnce s vroucí vodou vložte 4 vejce a vařte je 12 minut. Vejce vyjměte z vody a nechte vychladnout. Oloupejte je, nakrájejte na kostičky a vsypte ke zbytku salátu. Nakrájejte 6 nakládaných okurek a připravenou červenou cibuli na 0,5cm kostičky a vsypte je k ostatním ingrediencím do mísy.
4
V misce smíchejte 2 lžíce láku z nakládaných okurek, 3 lžíce majonézy, 100 g bílého jogurtu a 2 lžičky hořčice. Dresinkem zalijte salát. Osolte a opepřete. Vše dohromady opatrně promíchejte, abyste neporušili tvar zeleniny. Nasekejte hrst pažitky nadrobno a ozdobte jí hotový bramborový salát. Přikryjte ho fólií a dejte chladit do lednice
1
Omyjte 1 kg brambor. Vařte je ve slupce v osolené vodě v hrnci 20 minut doměkka. Brambory sceďte a ještě vlažné je oloupejte. Nakrájejte je na kostičky 1 × 1 cm a dejte do velké mísy.
2
Očistěte 2 mrkve, červenou cibuli, 80 g celeru a petržel. Mrkev, celer a petržel vařte v hrnci ponořené ve vodě 15 minut doměkka. Zeleninu sceďte, nakrájejte na kostky 1 × 1 cm a přidejte do mísy k bramborám.
3
Do hrnce s vroucí vodou vložte 4 vejce a vařte je 12 minut. Vejce vyjměte z vody a nechte vychladnout. Oloupejte je, nakrájejte na kostičky a vsypte ke zbytku salátu. Nakrájejte 6 nakládaných okurek a připravenou červenou cibuli na 0,5cm kostičky a vsypte je k ostatním ingrediencím do mísy.
4
V misce smíchejte 2 lžíce láku z nakládaných okurek, 3 lžíce majonézy, 100 g bílého jogurtu a 2 lžičky hořčice. Dresinkem zalijte salát. Osolte a opepřete. Vše dohromady opatrně promíchejte, abyste neporušili tvar zeleniny. Nasekejte hrst pažitky nadrobno a ozdobte jí hotový bramborový salát. Přikryjte ho fólií a dejte chladit do lednice

Hodnocení

Pomohl vám recept?
Ohodnoťte jak vám chutnal
Uložte si ingredience pro váš další nákup
Využijte k tomu funkci Nákupní seznam v aplikaci Můj Albert, kterou už využívá více něž 2 miliony spokojených zákazníků. Díky aplikaci navíc máte jistotu, že ušetříte vždy nejvíc!

Aktuální letáky

Prolistujte si aktuální letákovou nabídku plnou akčních cen.

Platný ještě 6 dní

Od 02.10.2024 do 08.10.2024

Platný ještě 6 dní

Od 02.10.2024 do 08.10.2024

Prohlížet letáky

Legenda zkratek

 kus ks   špetka špet. 
 lžíce plž  svazek svaz.
 lžička člž  plátek plát.
 hrst hrs.  hrnek hrn.
 stroužek strouž.   řapík řap. 
  snítka snít.   kopeček kop. 

 

Našli jste v receptu chybu či nesrovnalost? Napište nám ji na info@albert.cz a my recept vyladíme.