Toskánská polévka s kapustou
Ingredience
3 | lžíce olivového oleje |
5 g | másla |
1 | cibule |
3 | stroužky česneku |
100 g | mletého vepřového polotovaru |
1 | lžička sušené šalvěje |
1 | lžička sušeného tymiánu |
sůl, pepř | |
3 | lžíce hladké mouky |
600 ml | vody |
1 | kuřecí bujón NP |
450 ml | plnotučného mléka |
4 | brambory typu B |
4 | listy kapusty |
150 ml | smetany na vaření (12 %) |
80 g | strouhaného parmazánu |
Postup přípravy
1. Ve větším hrnci rozehřejte olivový olej a máslo. Vsypte najemno nakrájenou cibuli, rozmělněný česnek a mleté maso. Přidejte sušené bylinky, osolte a opepřete. Restujte 5 minut.
2. Zasypte moukou a ještě 1 minutu opékejte. Zalijte vodou, vložte bujón a pomalu vmíchejte mléko. Přisypte dobře omyté, na 1 cm silná kolečka pokrájené brambory ve slupce. Vařte na mírném ohni 10 minut. Mezitím z omytých kapustových listů vykrájejte tuhé stvoly. Následně listy nahrubo nakrájejte a přisypte do polévky. Zjemněte smetanou a ještě 5 minut vařte do změknutí.
3. Podávejte posypané parmazánem.
Věrnostní program
MŮJ ALBERT
APLIKACE, KTERÁ VÁS
ODMĚŇUJE ZA TO, ŽE JÍTE LÉPE
Aplikace Můj Albert slouží jako věrnostní program, aktuální leták, nákupní seznam a inspirace v jednom. Odměňuje Vás kredity za všechny vaše nákupy a extra kredity za nákupy zdravých potravin.
Zároveň Vás informuje o všech aktuálních a Vámi preferovaných akčních nabídkách. Pro každodenní inspiraci tu naleznete recepty a tipy z magazínu Albert.
SEZNAM
ZA NÁKUPY