Mexická tortila s kuřecím masem a brokolicí
Ingredience
170 g | kuřecích prsou |
1 | lžička olivového oleje |
sůl | |
pepř | |
6 | středně velkých růžiček brokolice |
60 g | čedaru |
60 g | ementálu |
4 | tortilly |
4 | mrkve |
Postup přípravy
Mexická kuchyně nejvíce sedí těm, kdo mají rádi pikantní. Najdou se ale i takové pokrmy, které chutnají i ostatním. Jako například mexická tortilla s kuřecím masem a brokolicí.
1) Kuřecí maso pokrájejte na nudličky.
2) Olej rozpalte v pánvi s nepřilnavým povrchem, a pak na něm zprudka ze všech stran osmahněte maso. Jakmile začne uvolňovat šťávu, zkuste na jednom kousku, zda je uvnitř hotové, a pak pánev hned sejměte z ohně.
3) Osolte a opepřete podle chuti a dejte stranou.
4) Růžice brokolice povařte 2–3 minuty ve vroucí vodě. Pak je sceďte a nechte zchladnout.
5) Studenou brokolici pokrájejte a spolu s oběma sýry přidejte ke
kuřeti a promíchejte.
6) Směs rozdělte doprostřed tortill, zarolujte je, vyskládejte na plech vyložený pečicím papírem lehce vymazaným olejem.
7) Nechte 12 minut zapéct v troubě při 200 °C. Podávejte překrojené a s mrkví.
Věrnostní program
MŮJ ALBERT
APLIKACE, KTERÁ VÁS
ODMĚŇUJE ZA TO, ŽE JÍTE LÉPE
Aplikace Můj Albert slouží jako věrnostní program, aktuální leták, nákupní seznam a inspirace v jednom. Odměňuje Vás kredity za všechny vaše nákupy a extra kredity za nákupy zdravých potravin.
Zároveň Vás informuje o všech aktuálních a Vámi preferovaných akčních nabídkách. Pro každodenní inspiraci tu naleznete recepty a tipy z magazínu Albert.
SEZNAM
ZA NÁKUPY