×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Albert ČR
Recept Mexická tortila s kuřecím masem a brokolicí

Další recepty a články

Tuňákové wrapy
Tuňákové wrapy
Tuňákové wrapy
Tuňákové wrapy
Kuřecí quesadilly
Kuřecí quesadilly
Kuřecí quesadilly
Kuřecí quesadilly
Krůtí quesadilla
Krůtí quesadilla
Krůtí quesadilla
Krůtí quesadilla
Domácí nachos
Domácí nachos
Domácí nachos
Domácí nachos

Mexická tortila s kuřecím masem a brokolicí

Tip do kuchyně

 

Tyto mexické tortilly neboli buritto můžete připravit i jako svačinu s sebou na cesty či dětem do školy.

Co budete potřebovat

170 g kuřecích prsou
1 lžička olivového oleje
sůl
pepř
6 středně velkých růžiček brokolice
60 g čedaru
60 g ementálu
4 tortilly
4 mrkve

Jak na to?

Mexická kuchyně nejvíce sedí těm, kdo mají rádi pikantní. Najdou se ale i takové pokrmy, které chutnají i ostatním. Jako například mexická tortilla s kuřecím masem a brokolicí.

1) Kuřecí maso pokrájejte na nudličky.

2) Olej rozpalte v pánvi s nepřilnavým povrchem, a pak na něm zprudka ze všech stran osmahněte maso. Jakmile začne uvolňovat šťávu, zkuste na jednom kousku, zda je uvnitř hotové, a pak pánev hned sejměte z ohně.

3) Osolte a opepřete podle chuti a dejte stranou.

4) Růžice brokolice povařte 2–3 minuty ve vroucí vodě. Pak je sceďte a nechte zchladnout.

5) Studenou brokolici pokrájejte a spolu s oběma sýry přidejte ke
kuřeti a promíchejte.

6) Směs rozdělte doprostřed tortill, zarolujte je, vyskládejte na plech vyložený pečicím papírem lehce vymazaným olejem.

7) Nechte 12 minut zapéct v troubě při 200 °C. Podávejte překrojené a s mrkví.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Mexická tortila s kuřecím masem a brokolicí

Svačina Snadné Mexická Piknik Smažení Magazín 10/2012
Průměrné hodnocení 3 (5)

Tip do kuchyně

 

Tyto mexické tortilly neboli buritto můžete připravit i jako svačinu s sebou na cesty či dětem do školy.

Co budete potřebovat

170 g kuřecích prsou
1 lžička olivového oleje
sůl
pepř
6 středně velkých růžiček brokolice
60 g čedaru
60 g ementálu
4 tortilly
4 mrkve

Jak na to?

Mexická kuchyně nejvíce sedí těm, kdo mají rádi pikantní. Najdou se ale i takové pokrmy, které chutnají i ostatním. Jako například mexická tortilla s kuřecím masem a brokolicí.

1) Kuřecí maso pokrájejte na nudličky.

2) Olej rozpalte v pánvi s nepřilnavým povrchem, a pak na něm zprudka ze všech stran osmahněte maso. Jakmile začne uvolňovat šťávu, zkuste na jednom kousku, zda je uvnitř hotové, a pak pánev hned sejměte z ohně.

3) Osolte a opepřete podle chuti a dejte stranou.

4) Růžice brokolice povařte 2–3 minuty ve vroucí vodě. Pak je sceďte a nechte zchladnout.

5) Studenou brokolici pokrájejte a spolu s oběma sýry přidejte ke
kuřeti a promíchejte.

6) Směs rozdělte doprostřed tortill, zarolujte je, vyskládejte na plech vyložený pečicím papírem lehce vymazaným olejem.

7) Nechte 12 minut zapéct v troubě při 200 °C. Podávejte překrojené a s mrkví.

ODEBÍREJTE NÁŠ NEWSLETTER

A MY VÁM KAŽDÝ TÝDEN DOPORUČÍME TY NEJLEPŠÍ RECEPTY A MNOHEM VÍCE

Je třeba potvrdit souhlas s podmínkami.

Další recepty a články

Tuňákové wrapy
Tuňákové wrapy
Tuňákové wrapy
Tuňákové wrapy
Kuřecí quesadilly
Kuřecí quesadilly
Kuřecí quesadilly
Kuřecí quesadilly
Krůtí quesadilla
Krůtí quesadilla
Krůtí quesadilla
Krůtí quesadilla
Domácí nachos
Domácí nachos
Domácí nachos
Domácí nachos

Inspirujte se podobnými recepty