×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Recept Mexická tortila s kuřecím masem a brokolicí

Další recepty a články

Guacamole v toustovém chlebu
Guacamole v...
Guacamole v toustovém chlebu
Guacamole v toustovém chlebu
Tuňákové wrapy
Tuňákové wrapy
Tuňákové wrapy
Tuňákové wrapy
Kuřecí quesadilly
Kuřecí quesadilly
Kuřecí quesadilly
Kuřecí quesadilly
Krůtí quesadilla
Krůtí quesadilla
Krůtí quesadilla
Krůtí quesadilla

Mexická tortila s kuřecím masem a brokolicí

Tip do kuchyně

 

Tyto mexické tortilly neboli buritto můžete připravit i jako svačinu s sebou na cesty či dětem do školy.

Co budete potřebovat

170 g kuřecích prsou
1 lžička olivového oleje
sůl
pepř
6 středně velkých růžiček brokolice
60 g čedaru
60 g ementálu
4 tortilly
4 mrkve

Jak na to?

Mexická kuchyně nejvíce sedí těm, kdo mají rádi pikantní. Najdou se ale i takové pokrmy, které chutnají i ostatním. Jako například mexická tortilla s kuřecím masem a brokolicí.

1) Kuřecí maso pokrájejte na nudličky.

2) Olej rozpalte v pánvi s nepřilnavým povrchem, a pak na něm zprudka ze všech stran osmahněte maso. Jakmile začne uvolňovat šťávu, zkuste na jednom kousku, zda je uvnitř hotové, a pak pánev hned sejměte z ohně.

3) Osolte a opepřete podle chuti a dejte stranou.

4) Růžice brokolice povařte 2–3 minuty ve vroucí vodě. Pak je sceďte a nechte zchladnout.

5) Studenou brokolici pokrájejte a spolu s oběma sýry přidejte ke
kuřeti a promíchejte.

6) Směs rozdělte doprostřed tortill, zarolujte je, vyskládejte na plech vyložený pečicím papírem lehce vymazaným olejem.

7) Nechte 12 minut zapéct v troubě při 200 °C. Podávejte překrojené a s mrkví.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Mexická tortila s kuřecím masem a brokolicí

Svačina Snadné Mexická Piknik Smažení Magazín 10/2012
Průměrné hodnocení 2 (4)

Tip do kuchyně

 

Tyto mexické tortilly neboli buritto můžete připravit i jako svačinu s sebou na cesty či dětem do školy.

Co budete potřebovat

170 g kuřecích prsou
1 lžička olivového oleje
sůl
pepř
6 středně velkých růžiček brokolice
60 g čedaru
60 g ementálu
4 tortilly
4 mrkve

Jak na to?

Mexická kuchyně nejvíce sedí těm, kdo mají rádi pikantní. Najdou se ale i takové pokrmy, které chutnají i ostatním. Jako například mexická tortilla s kuřecím masem a brokolicí.

1) Kuřecí maso pokrájejte na nudličky.

2) Olej rozpalte v pánvi s nepřilnavým povrchem, a pak na něm zprudka ze všech stran osmahněte maso. Jakmile začne uvolňovat šťávu, zkuste na jednom kousku, zda je uvnitř hotové, a pak pánev hned sejměte z ohně.

3) Osolte a opepřete podle chuti a dejte stranou.

4) Růžice brokolice povařte 2–3 minuty ve vroucí vodě. Pak je sceďte a nechte zchladnout.

5) Studenou brokolici pokrájejte a spolu s oběma sýry přidejte ke
kuřeti a promíchejte.

6) Směs rozdělte doprostřed tortill, zarolujte je, vyskládejte na plech vyložený pečicím papírem lehce vymazaným olejem.

7) Nechte 12 minut zapéct v troubě při 200 °C. Podávejte překrojené a s mrkví.

Chutnalo Vám?

S našimi pravidelnými newslettery vám už žádný skvělý recept neuteče. Registrujte se k odběru receptů, získáte skvělou inspiraci (nejen) na víkendové vaření!

Další recepty a články

Guacamole v toustovém chlebu
Guacamole v toustovém chlebu
Guacamole v toustovém chlebu
Guacamole v toustovém chlebu
Tuňákové wrapy
Tuňákové wrapy
Tuňákové wrapy
Tuňákové wrapy
Kuřecí quesadilly
Kuřecí quesadilly
Kuřecí quesadilly
Kuřecí quesadilly
Krůtí quesadilla
Krůtí quesadilla
Krůtí quesadilla
Krůtí quesadilla

Inspirujte se podobnými recepty