
Tofu steaky s pečenými zelnými klínky

Velmi snadné
16-30 minut
4/5
Vegetariánské
Hlavní chod
Ingredience
Složení 4 porce
- Máslo 60 g
- Zelí bílé 1/2 ks
- Olej olivový BIO 80 ml
- Sůl
- Pepř
- Česnek BIO 6 strouž.
- Citron BIO 1 ks
- Koriandr čerstvý 1 hrs.
- Petrželka čerstvá 2 hrs.
- Avokádo BIO 1 ks
- Cibule BIO 1/2 ks
- Tofu uzené 360 g
- Chilli vločky 1/4 člž
- Javorový sirup BIO 1 plž
- Sojová omáčka 2 člž
- Kmín celý 1/2 člž
- Olej sezamový BIO 1 člž
- Paprika mletá sladká 1 člž
- Tymián čerstvý 1/2 člž
- Limetka 1 ks
- Máslo 60 g
- Zelí bílé 1/2 ks
- Olej olivový BIO 80 ml
- Sůl
- Pepř
- Česnek BIO 6 strouž.
- Citron BIO 1 ks
- Koriandr čerstvý 1 hrs.
- Petrželka čerstvá 2 hrs.
- Avokádo BIO 1 ks
- Cibule BIO 1/2 ks
- Tofu uzené 360 g
- Chilli vločky 1/4 člž
- Javorový sirup BIO 1 plž
- Sojová omáčka 2 člž
Příprava
- 1Zelí omyjte, zbavte horních listů a nakrájejte na 8 klínků. Z obou stran klínky potřete olivovým olejem, osolte a opepřete. Zelí přendejte na plech opatřený pečicím papírem a pečte v troubě předehřáté na 200 °C 20 minut.
- 2V rendlíku rozpusťte máslo. Oloupané 4 stroužky česneku prolisujte a přidejte k máslu. Restujte, až česnek zezlátne, a stáhněte ho z plotny. Do másla přidejte šťávu z poloviny citronu, trochu osolte a opepřete.
- 3V mixéru rozmixujte omytý koriandr, petrželku, očištěnou polovinu cibule, zbytek oloupaných stroužků česneku, avokádo a chilli. Vše rozmixujte dohladka na salsu chimichurri a přendejte do misky.
- 4Tofu nakrájejte na ½ cm silné plátky a dejte stranou. Do mixéru vlijte sójovou omáčku, javorový sirup, sezamový olej, mletou papriku, kmín a tymián. Vše rozmixujte na marinádu a pomažte jí tofu. Na pánvi rozpalte zbytek olivového oleje a tofu na něm opečte z obou stran.
- 5Zelí po upečení potřete z obou stran česnekovým máslem. Na talíř servírujte 3 klínky zelí, plátky tofu a přelijte je salsou a ozdobte čerstvou petrželkou. Dle chuti pokapejte limetovou šťávou.
- 1Zelí omyjte, zbavte horních listů a nakrájejte na 8 klínků. Z obou stran klínky potřete olivovým olejem, osolte a opepřete. Zelí přendejte na plech opatřený pečicím papírem a pečte v troubě předehřáté na 200 °C 20 minut.
- 2V rendlíku rozpusťte máslo. Oloupané 4 stroužky česneku prolisujte a přidejte k máslu. Restujte, až česnek zezlátne, a stáhněte ho z plotny. Do másla přidejte šťávu z poloviny citronu, trochu osolte a opepřete.
- 3V mixéru rozmixujte omytý koriandr, petrželku, očištěnou polovinu cibule, zbytek oloupaných stroužků česneku, avokádo a chilli. Vše rozmixujte dohladka na salsu chimichurri a přendejte do misky.
- 4Tofu nakrájejte na ½ cm silné plátky a dejte stranou. Do mixéru vlijte sójovou omáčku, javorový sirup, sezamový olej, mletou papriku, kmín a tymián. Vše rozmixujte na marinádu a pomažte jí tofu. Na pánvi rozpalte zbytek olivového oleje a tofu na něm opečte z obou stran.
- 5Zelí po upečení potřete z obou stran česnekovým máslem. Na talíř servírujte 3 klínky zelí, plátky tofu a přelijte je salsou a ozdobte čerstvou petrželkou. Dle chuti pokapejte limetovou šťávou.
Hodnocení
Pomohl vám recept?
Ohodnoťte jak vám chutnal


Uložte si ingredience pro váš další nákup
Využijte k tomu funkci Nákupní seznam v aplikaci Můj Albert, kterou už využívá více něž 2 miliony spokojených zákazníků. Díky aplikaci navíc máte jistotu, že ušetříte vždy nejvíc!
Legenda zkratek
kus | ks | špetka | špet. | |
lžíce | plž | svazek | svaz. | |
lžička | člž | plátek | plát. | |
hrst | hrs. | hrnek | hrn. | |
stroužek | strouž. | řapík | řap. | |
snítka | snít. | kopeček | kop. |
Našli jste v receptu chybu či nesrovnalost? Napište nám ji na info@albert.cz a my recept vyladíme.