Tofu steaky s pečenými zelnými klínky

1hodnocení
Velmi snadné Hlavní chod Počet porcí: 4 Magazín 1/2022
Velmi snadné Hlavní chod Počet porcí: 4 Magazín 1/2022

Ingredience

½ hlávky zelí
80 ml olivového oleje NP Bio
sůl
pepř
60 g másla NP Free from
6 stroužků česneku NP Bio
1 citron NP Bio
1 hrst čerstvého koriandru
1 hrst čerstvé petrželky
½ cibule NP Bio
1 avokádo NP Bio
¼ lžičky chilli vloček
2 balení uzeného tofu NP Veggie
2 lžičky sójové omáčky
1 lžíce javorového sirupu NP Bio
1 lžička sezamového oleje NP Bio
1 lžička mleté papriky
½ lžičky římského kmínu
½ lžičky čerstvého tymiánu
1 hrst čerstvé petrželky
1 limeta

Postup přípravy

1. Zelí omyjte, zbavte horních listů a nakrájejte na 8 klínků. Z obou stran klínky potřete olivovým olejem, osolte a opepřete. Zelí přendejte na plech opatřený pečicím papírem a pečte v troubě předehřáté na 200 °C 20 minut.

2. V rendlíku rozpusťte máslo. Oloupané 4 stroužky česneku prolisujte a přidejte k máslu. Restujte, až česnek zezlátne, a stáhněte ho z plotny. Do másla přidejte šťávu z poloviny citronu, trochu osolte a opepřete.

3. V mixéru rozmixujte omytý koriandr, petrželku, očištěnou polovinu cibule, zbytek oloupaných stroužků česneku, avokádo a chilli. Vše rozmixujte dohladka na salsu chimichurri a přendejte do misky.

4. Tofu nakrájejte na ½ cm silné plátky a dejte stranou. Do mixéru vlijte sójovou omáčku, javorový sirup, sezamový olej, mletou papriku, kmín a tymián. Vše rozmixujte na marinádu a pomažte jí tofu. Na pánvi rozpalte zbytek olivového oleje a tofu na něm opečte z obou stran.

5. Zelí po upečení potřete z obou stran česnekovým máslem. Na talíř servírujte 3 klínky zelí, plátky tofu a přelijte je salsou a ozdobte čerstvou petrželkou. Dle chuti pokapejte limetovou šťávou.

Věrnostní program

MŮJ ALBERT

APLIKACE, KTERÁ VÁS
ODMĚŇUJE ZA TO, ŽE JÍTE LÉPE

Aplikace Můj Albert slouží jako věrnostní program, aktuální leták, nákupní seznam a inspirace v jednom. Odměňuje Vás kredity za všechny vaše nákupy a extra kredity za nákupy zdravých potravin.

Zároveň Vás informuje o všech aktuálních a Vámi preferovaných akčních nabídkách. Pro každodenní inspiraci tu naleznete recepty a tipy z magazínu Albert.

LETÁKY
RECEPTY A
INSPIRACE
NÁKUPNÍ
SEZNAM
KREDIT
ZA NÁKUPY

Záleží nám na tom,

abyste jedli lépe

V Albertu víme, že lepší jídlo vede k lepšímu životu. Proto vám přinášíme čerstvé ovoce a zeleninu, čerstvě upečené pečivo nebo
výběr toho nejlepšího na gril. Přesně tak, jak to máte nejraději.

Nejchutnější maso je vždy to čerstvé, které pochází ze zdravých a dobře krmených zvířat.

V Albertu se chováme k moři s úctou, abychom vám mohli nabídnout čerstvé a kvalitní ryby z udržitelného chovu či lovu. 

Pochutnejte si na čerstvém a lehkém jídle, které stačí vzít a jí(s)t! V Albertu jsme pro vás připravili variace originálních chutí, které se neomrzí.

Pochutnejte si na bio kvalitě výrobků tak, jak je příroda vymyslela. V prodejnách Albert najdete
širokou nabídku biopotravin z ekologického zemědělství zaručující tu nejvyšší kvalitu.

V Albertově pekařství vyrábíme pečivo na základě naší vlastní unikátní receptury a pečeme přímo v našich prodejnách.

Vyzkoušejte Tržnici u Alberta a nakupte si u nás jen čerstvé a kvalitní ovoce a zeleninu za trvale nízké ceny, na kterých neproděláte.

Naše značky