Můj Albert
Ušetřete vždy nejvíc
Otevřít

Ingredience

½ hlávky zelí
80 ml olivového oleje NP Bio
sůl
pepř
60 g másla NP Free from
6 stroužků česneku NP Bio
1 citron NP Bio
1 hrst čerstvého koriandru
1 hrst čerstvé petrželky
½ cibule NP Bio
1 avokádo NP Bio
¼ lžičky chilli vloček
2 balení uzeného tofu NP Veggie
2 lžičky sójové omáčky
1 lžíce javorového sirupu NP Bio
1 lžička sezamového oleje NP Bio
1 lžička mleté papriky
½ lžičky římského kmínu
½ lžičky čerstvého tymiánu
1 hrst čerstvé petrželky
1 limeta

Postup přípravy

1. Zelí omyjte, zbavte horních listů a nakrájejte na 8 klínků. Z obou stran klínky potřete olivovým olejem, osolte a opepřete. Zelí přendejte na plech opatřený pečicím papírem a pečte v troubě předehřáté na 200 °C 20 minut.

2. V rendlíku rozpusťte máslo. Oloupané 4 stroužky česneku prolisujte a přidejte k máslu. Restujte, až česnek zezlátne, a stáhněte ho z plotny. Do másla přidejte šťávu z poloviny citronu, trochu osolte a opepřete.

3. V mixéru rozmixujte omytý koriandr, petrželku, očištěnou polovinu cibule, zbytek oloupaných stroužků česneku, avokádo a chilli. Vše rozmixujte dohladka na salsu chimichurri a přendejte do misky.

4. Tofu nakrájejte na ½ cm silné plátky a dejte stranou. Do mixéru vlijte sójovou omáčku, javorový sirup, sezamový olej, mletou papriku, kmín a tymián. Vše rozmixujte na marinádu a pomažte jí tofu. Na pánvi rozpalte zbytek olivového oleje a tofu na něm opečte z obou stran.

5. Zelí po upečení potřete z obou stran česnekovým máslem. Na talíř servírujte 3 klínky zelí, plátky tofu a přelijte je salsou a ozdobte čerstvou petrželkou. Dle chuti pokapejte limetovou šťávou.

Pomohl vám recept?
2hodnocení4

Další videorecepty