×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Recept Rajčatová omáčka s utajenou zeleninou

Další recepty a články

Těstoviny se sýrovou omáčkou a...
Těstoviny se sýrovou...
Těstoviny se sýrovou omáčkou a...
Těstoviny se sýrovou omáčkou a...
Těstoviny penne s boloňskou...
Těstoviny penne s...
Těstoviny penne s boloňskou...
Těstoviny penne s boloňskou...
Zapečené cannelloni se...
Zapečené cannelloni...
Zapečené cannelloni se...
Zapečené cannelloni se...
Špagety s česnekovou omáčkou s...
Špagety s česnekovou...
Špagety s česnekovou omáčkou s...
Špagety s česnekovou omáčkou s...

Rajčatová omáčka s utajenou zeleninou

Tip do kuchyně

 

Sýr parmazán můžete také nahradit druhem grana padano nebo pecorinem.

Co budete potřebovat

1 lžička olivového oleje
1 velká cibule, nasekaná najemno
2 výhonky řapíkatého celeru, nakrájené na tenká kolečka
2 mrkve, nastrouhané na hrubé straně struhadla
1 pórek, nakrájený na tenká půlkolečka
2 červené papriky, zbavené osemení, nakrájené na kostičky
2x 400g plechovka krájených rajčat
1 lžíce krupicového cukru
1 lžíce balzamikového octa
300 g těstovin penne
sůl
strouhaný parmazán
rukola k podávání

Jak na to?

Italská kuchyně je velmi pestrá a zároveň lehká. vyzkoušejte těstoviny penne s rajčatovou omáčkou a zeleninou.

1) Olej rozpalte ve velké pánvi s nepřilnavým povrchem, přidejte cibuli, celer, mrkve a pórek a na mírném plameni 15 minut opékejte.

2) Přidejte papriky a po 5 minutách i rajčata, cukr a ocet.

3) Za občasného míchání nechte 10 minut probublávat.

4) Penne uvařte podle návodu na obalu tak, aby byly al dente neboli na skus.

5) Mezitím zeleninovou směs rozmixujte tyčovým mixérem do hladké omáčky.

6) Osolte ji podle chuti a ještě mírně zahřejte.

7) Těstoviny sceďte, rozdělte na porce, přelijte omáčkou, posypte parmazánem a ozdobte rukolou.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Rajčatová omáčka s utajenou zeleninou

Hlavní chod Velmi snadné Italská Omáčky Něco lehkého Vaření Magazín 1/2012
Průměrné hodnocení 4 (5)

Tip do kuchyně

 

Sýr parmazán můžete také nahradit druhem grana padano nebo pecorinem.

Co budete potřebovat

1 lžička olivového oleje
1 velká cibule, nasekaná najemno
2 výhonky řapíkatého celeru, nakrájené na tenká kolečka
2 mrkve, nastrouhané na hrubé straně struhadla
1 pórek, nakrájený na tenká půlkolečka
2 červené papriky, zbavené osemení, nakrájené na kostičky
2x 400g plechovka krájených rajčat
1 lžíce krupicového cukru
1 lžíce balzamikového octa
300 g těstovin penne
sůl
strouhaný parmazán
rukola k podávání

Jak na to?

Italská kuchyně je velmi pestrá a zároveň lehká. vyzkoušejte těstoviny penne s rajčatovou omáčkou a zeleninou.

1) Olej rozpalte ve velké pánvi s nepřilnavým povrchem, přidejte cibuli, celer, mrkve a pórek a na mírném plameni 15 minut opékejte.

2) Přidejte papriky a po 5 minutách i rajčata, cukr a ocet.

3) Za občasného míchání nechte 10 minut probublávat.

4) Penne uvařte podle návodu na obalu tak, aby byly al dente neboli na skus.

5) Mezitím zeleninovou směs rozmixujte tyčovým mixérem do hladké omáčky.

6) Osolte ji podle chuti a ještě mírně zahřejte.

7) Těstoviny sceďte, rozdělte na porce, přelijte omáčkou, posypte parmazánem a ozdobte rukolou.

Chutnalo Vám?

S našimi pravidelnými newslettery vám už žádný skvělý recept neuteče. Registrujte se k odběru receptů, získáte skvělou inspiraci (nejen) na víkendové vaření!

Další recepty a články

Těstoviny se sýrovou omáčkou a...
Těstoviny se sýrovou omáčkou a...
Těstoviny se sýrovou omáčkou a...
Těstoviny se sýrovou omáčkou a...
Těstoviny penne s boloňskou...
Těstoviny penne s boloňskou...
Těstoviny penne s boloňskou...
Těstoviny penne s boloňskou...
Zapečené cannelloni se...
Zapečené cannelloni se...
Zapečené cannelloni se...
Zapečené cannelloni se...
Špagety s česnekovou omáčkou s...
Špagety s česnekovou omáčkou s...
Špagety s česnekovou omáčkou s...
Špagety s česnekovou omáčkou s...

Inspirujte se podobnými recepty