×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Albert ČR
Recept Těstoviny s paprikovo-ořechovým pestem

Další recepty a články

Pečený hovězí krk s noky
Pečený hovězí krk...
Pečený hovězí krk s noky
Pečený hovězí krk s noky
Kuřecí prsa po staročesku s...
Kuřecí prsa po...
Kuřecí prsa po staročesku s...
Kuřecí prsa po staročesku s...
Staročeská vepřová pečeně na...
Staročeská vepřová...
Staročeská vepřová pečeně na...
Staročeská vepřová pečeně na...
Kachna s datlovou nádivkou
Kachna s datlovou...
Kachna s datlovou nádivkou
Kachna s datlovou nádivkou

Těstoviny s paprikovo-ořechovým pestem

Co budete potřebovat

400 g těstovin kolínek BASIC
100 g vlašských ořechů AQ
3 nakládané červené papriky BASIC
25 g parmazánu + k servírování
1 malý stroužek česneku, rozmačkaný
svazek bazalky
2 lžíce olivového oleje
sůl, pepř
50 g zakysané smetany BASIC

Jak na to?

Těstoviny uvařte podle instrukcí na obale. Mezitím nasucho opražte ořechy a polovinu z nich pak spolu s paprikami, parmazánem, česnekem, bazalkou a ole­jem rozmixujte do pesta. Pokud se vám bude zdát příliš tuhé, nařeďte jej vodou z vaření těstovin. Podle chuti pesto osol­te a opepřete.
Těstoviny sceďte, 250 ml vody z vaření si dejte stranou. Těstoviny vraťte do hrnce, ten postavte na sporák na nejnižší plamen a k těstovinám vmíchejte pesto, zakysanou smetanu a 3–4 lžíce vody z těstovin. Promíchejte, aby těstoviny měly krémový nádech. Podávejte posypa­né zbylými ořechy, ozdobené bazalkový­mi lístky a parmazánem.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Těstoviny s paprikovo-ořechovým pestem

Hlavní chod Velmi snadné Česká Vaření Magazín 6/2014
Průměrné hodnocení 4 (3)

Co budete potřebovat

400 g těstovin kolínek BASIC
100 g vlašských ořechů AQ
3 nakládané červené papriky BASIC
25 g parmazánu + k servírování
1 malý stroužek česneku, rozmačkaný
svazek bazalky
2 lžíce olivového oleje
sůl, pepř
50 g zakysané smetany BASIC

Jak na to?

Těstoviny uvařte podle instrukcí na obale. Mezitím nasucho opražte ořechy a polovinu z nich pak spolu s paprikami, parmazánem, česnekem, bazalkou a ole­jem rozmixujte do pesta. Pokud se vám bude zdát příliš tuhé, nařeďte jej vodou z vaření těstovin. Podle chuti pesto osol­te a opepřete.
Těstoviny sceďte, 250 ml vody z vaření si dejte stranou. Těstoviny vraťte do hrnce, ten postavte na sporák na nejnižší plamen a k těstovinám vmíchejte pesto, zakysanou smetanu a 3–4 lžíce vody z těstovin. Promíchejte, aby těstoviny měly krémový nádech. Podávejte posypa­né zbylými ořechy, ozdobené bazalkový­mi lístky a parmazánem.

Chutnalo Vám?

S našimi pravidelnými newslettery vám už žádný skvělý recept neuteče. Registrujte se k odběru receptů, získáte skvělou inspiraci (nejen) na víkendové vaření!

Další recepty a články

Pečený hovězí krk s noky
Pečený hovězí krk s noky
Pečený hovězí krk s noky
Pečený hovězí krk s noky
Kuřecí prsa po staročesku s...
Kuřecí prsa po staročesku s...
Kuřecí prsa po staročesku s...
Kuřecí prsa po staročesku s...
Staročeská vepřová pečeně na...
Staročeská vepřová pečeně na...
Staročeská vepřová pečeně na...
Staročeská vepřová pečeně na...
Kachna s datlovou nádivkou
Kachna s datlovou nádivkou
Kachna s datlovou nádivkou
Kachna s datlovou nádivkou

Inspirujte se podobnými recepty